Categories: Yapay Zeka

2020 Yılında Çıkmış 5 Dizi Önerisi | IMDb 7,0 ve Üzeri

Bu yıl bir nebze de olsa keyiflenmemizi sağlayan şey dizilerdi. 2020 yılı dünya açısından ne kadar kötüyse diziler açısından da bir o kadar kaliteli yapımların çıktığı bir yıl oldu. Biz de bu dizilerin arasından 5 tanesini sizin için seçip derledik. Bu listede henüz izlemedikleriniz varsa ısrarla izlemenizi tavsiye ettiğimizi unutmayın. Sizin de önermek istediğiniz diziler varsa yorumlarda bizimle paylaşmanızı bekliyoruz!

5. Ragnarok

IMDb: 7,5

İnsanlığın iklimsel bir kıyametin eşiğinde olduğu yakın bir gelecekte geçen dizi, Edda adlı kurgusal bir Norveç kasabasındaki insanlara odaklanıyor. Bu kasabada insanlar iklim değişikliklerine tepki vermek zorunda kalıyor. Buzullar kimsenin beklemediği bir hızla eriyor ve insanlar uzun kuraklık dönemlerinden geçiyor. Her yönden ekstrem hava koşulları yaşanırken esrarengiz güçlere sahip bir genç kasabayı korumalı ve Nors mitolojisinde bahsi geçen Ragnarok’u durdurmalıdır.

Fragman:

4. The Haunting: Bly Malikânesi

IMDb: 7,4

The Haunting: Bly Malikânesi, The Haunting: Hill House‘un ikinci sezonu gibi diyebiliriz aslında. Fakat konuları ve karakterleri birbirinden farklı. Dizi, yeni karakterlerin başka bir malikânede geçen yeni hikâyesiyle geri dönüyor.

Genç bir mürebbiye, kır evinde zengin bir adamın yeğenlerine bakmak için tutulur. Bly Malikânesi’ne vardıktan kısa bir süre sonra garip olaylar yaşamaya başlar ve korkunç bir tarih ilmek ilmek çözülmeye başlanır. Sürükleyici konusu ve gizemiyle izleyiciyi kendine bağlayan bu dizi listemizin 4. sırasında yer alıyor.

Fragman:

3. Saygı

IMDb: 7,9

Öykünün kahramanı Ercüment Çözer, saygı fikrine saplantılı bir sosyopattır. Kaçınmaya, görmezden gelmeye ve sonunda unutmaya eğilimli olduğumuz saygısızlık ve edepsizliğe isyan eder. Toplumun yozlaşmasına karşı kendi adalet sistemini uygulayan Ercüment Çözer’in hayatı, kendisi ile aynı amaca yönelik hareket ettiğini düşündüğü iki genç ile tanıştığında bambaşka bir hâl alır. Saygısızlık kavramı bir anda iki kuşak arasında sosyal ve medya mücadelesine dönüşür.

Fragman:

2. The Queen’s Gambit

IMDb: 8,7

Dokuz yaşındaki yetim Beth Harmon; sessiz, somurtkan ve görünüşe göre dikkat çekici değildir. İlk satranç oyununu oynayana kadar… Duyguları keskinleşir, düşünceleri daha netleşir ve hayatında ilk kez kendini tamamen kontrol altında hisseder.

On altı yaşına geldiğinde, ABD Açık Şampiyonası için yarışır. AncakBeth profesyonel çevrede becerilerini geliştirdikçe riskler yükselir, izolasyonu daha korkutucu hale gelir ve kaçma düşüncesi daha da çekici hale gelmeye başlar. İzleyiciyi kendine bağlayan bu sürükleyici dizi listemizin 2. sırasında yer alıyor.

Fragman:

1. Bir Başkadır

IMDb: 8,7

Bir Başkadır, daha yayınlandığı ilk günden ilgiyle karşılandı ve izleyici kitlesi artmaya devam ediyor. Aynı zamanda bazı insanların tepkilerini de üstüne çeken dizinin konusu; oldukça farklı sosyo-kültürel geçmişlere sahip bir grup benzersiz karakter, canlı ve renkli İstanbul’da, bazıları tesadüfen, bazıları iradeyle, şaşırtıcı koşullarda buluşmasıdır. Bu karakterler ya yeni bir yola yürümek ya da karmaşık bir geçmişle hesaplaşmak zorunda kalacaklardır. Tepkilere konu olan başarılı dizi 1. sırada bulunarak listemizi sonlandırıyor. 

Fragman:

  1. Siz bu dizilerin kaçını izlediniz?

    1. Hiçbirini izlemedim.

    2. 1-4 tanesini izledim.

    3. Hepsini izledim!

    12 Oylar

    Sonucunu Paylaş


    Twitter

    Facebook

Keşfetmeye Devam Edin: İlgili Bağlantıları Kullanın

Tokat Haberleri

Recent Posts

Tokat Jandarması Hırsızlık Olayını Başarıyla Çözümledi

Tokat İl Jandarma Komutanlığı, suç ve suçlularla etkin mücadelesi sayesinde ilde hırsızlık olaylarına geçit vermiyor.…

43 dakika ago

Millet Partisi Genal Başkanı Cuma NACAR; GAZİ MECLİS’ ÖCALAN’A AÇILAMAZ!

‘ETNİK BÖLÜCÜ, PKK LİDERİ KATİL ÖCALAN’A BU HAKKI KİM VERİYOR?’ Bir parti lideri bugün partisinin…

52 dakika ago

Aşık Bir Erkeğin 3 Davranışı

Âşık olmak, insan başına gelen güzel şeylerden biri aynı zamanda bulunduğu en kötü durumdur. Aşk…

2 saat ago

Ağız ve Diş Sağlığı Taramalarının İkincisi Huzurevinde Gerçekleştirildi

Üniversitemiz Diş Hekimliği Fakültesi, Sosyal Sorumluluk, Gönüllülük ve Toplumsal Katkı Koordinatörlüğü ve Tokat Gençlik Merkezi…

3 saat ago

Hasta ve Refakatçileri İçin Kök Boyama Etkinlikleri Yapıldı

Nesilden Nesile Engelsiz Gönül Bağı projesi kapsamında hasta ve refakatçileri için kök boyama etkinlikleri gerçekleştirildi.…

4 saat ago

Aromaterapi Nedir? Aromaterapi Yağları Nelerdir?

Esansiyel yağlar kullanılarak alternatif bütünsel bir terapinin yapılmasına aromaterapi denir. Bu terapide amaç kişinin fiziksel ve…

6 saat ago