2021 Yılının En Çok Merak Edilen Bilim Kurgu Dizileri

featured

2020 yılında koronavirüs salgınının tüm dünyada etkili olmasıyla birlikte birçok sektörde işler aksadığı gibi sinema ve dizi sektöründe de aksamalar meydana geldi. Geçen yıl çıkması beklenen birçok dizi ertelenmek zorunda kalınmış olsa da beklediğimize değdi diyeceğimiz birçok bilim kurgu dizisi 2021 yılında izleyicilerle buluştu. 2021 yılında ilk kez izleyici karşısına çıkarak büyük beğeni toplayan ve izleme fırsatı bulamayanların da merak ettiği bilim kurgu dizilerine bir bakalım.

  1. Son yıllarda Marvel sinematik evreninin oldukça popüler bir hale gelmesiyle birlikte Marvel Stüdyoları ilk mini dizileri olan WandaVision’ı Disney+ platformuna 15 Ocak 2021 tarihinde çıkardı. Wanda Maximoff/Scarlet Witch ve Vision karakterlerinin hikayesini anlatan dizi, paralel evrenlerin kapılarını aralayarak Marvel sinematik evreninin bundan sonraki yapımlarına bir temel oluşturma niteliği taşımakta.

  2. Shadow and Bone:

    Kitap uyarlaması ve bir Netflix yapımı olan Shadow and Bone, Grisha evreninde geçen bir hikayeyi konu almaktadır. Bir haritacı olan Alina Starkov’un, vatanını Volcra adı verilen canavarlarla dolu The Fold adındaki karanlık bölgeden kurtarmanın anahtarı olabilecek bir gücü keşfetmesiyle atıldığı maceraları konu alır. Hikaye boyunca dostları ve düşmanlarıyla birçok farklı maceraya atılarak seyir zevki yüksek bir hikayeyi bizlere sunar.

  3. Tribes of Europa:

    Bir başka Netflix yapımı olan Tribes of Europa, son zamanların en ünlü dizilerinden olan Dark’ın yapımcıları tarafından yapılmıştır. Tribes of Europa yakın bir gelecekte 2074 yılında geçmektedir. Dizi gizemli bir küresel felaketin ardından parçalanmış olan Avrupa’da hayatta kalmaya çalışan 3 kardeşin hikayesini bizlere anlatmakta.

  4. Loki:

    Bu yıl izleyicilerin beğenisini kazanmış olan bir başka Marvel yapımıda Loki’dir. Mini dizi olarak tasarlanmış olarak yapım Disney+’a çıkmıştır. Dizi, The Avengers ve Avengers: Endgame filmlerinin arasında bir zamanda diliminde geçmektedir. Loki karakterini diğer filmlerde de görmüş olduğumuz Tom Hiddleston canlandırmakta.

  5. Foundation:

    Isaac Asimov’un 1942 yılında ilk kitabını çıkarmış olduğu seriden uyarlanan yapımda, milyonlarca gezegenden oluşan galaktik bir imparatorluğun çöküş süreci işlenmekte. Psikotarih uzmanı olan Hari Seldon, imparatorluğun çöküşünü öngörerek yeni imparatorluğun kurulma sürecini hızlandırmak amacıyla diziye ismini veren vakfın kurulmasına zemin hazırlamasını konu almıştır. Büyük beğeni toplayan dizi, Apple Tv+ platformundan izlenebilir.

  6. The Nevers:

    HBO tarafından yayınlanan Amerikan yapımı bilim kurgu dizisi Victoria dönemi Londra’sında geçmektedir. Doğa üstü güçler kazanan bir grup kadının dünyayı değiştirebilecek bir göreve atılmasını ve düşmanlarıyla mücadelesini konu alıyor.

  7. The Book of Boba Fett:

    Bu yılın heyecanla beklenen yapımları arasında gösterilen The Book of Boba Fett, Star Wars evreninin genişlemesine katkıda bulunacak olan yeni bir yapımla karşımıza çıkıyor. Boba Fett isimli efsanevi ödül avcısının maceralarını konu alacak olan dizi 29 Aralık’ta Disney+ üzerinden yayınlanacak.

İlginizi çekebilecek konular

0
tebrikler
Tebrikler
0
k_t_
Kötü
0
m_kemmel
Mükemmel
0
_zg_n
Üzgün
0
acayip
Acayip
0
komik
Komik
0
sinirli
Sinirli
2021 Yılının En Çok Merak Edilen Bilim Kurgu Dizileri

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

60 nerenin plakası Tokat Haberleri