35 hafta kaç ay oluyor sorusunun cevabını öğrenmek isteyenler için hazırladığımız bir yazı. 35 hafta, yaklaşık olarak 8 ay ve 3 hafta eder. Hamilelik döneminin sonlarına yaklaştığınızda, doğum hazırlıklarınızı tamamlamaya başlayabilirsiniz. Detaylı bilgi için okumaya devam edin.
Gebelik süresi, bebeğin anne karnında geçirdiği süreyi ifade eder. 35 haftalık gebelik, hamileliğin son trimesterine girdiğiniz anlamına gelir ve bebeğinizin büyümesi, gelişmesi hızlandığı bir dönemdir.
35 hafta kaç ay oluyor diye merak eden anne ve babalar çocuklarının gelişim seyrini yakından takip ediyorlar. 35 haftalık bir gebelikte bebeğinizin boyu, yaklaşık olarak 45 cm olabilir. Ayrıca, bebeğiniz yaklaşık 2,5 kilogram ağırlığında olabilir. Bu dönemde bebeğinizin akciğerleri daha da gelişir ve bağırsakları hazır hale gelir.
35 haftalık bir gebelikte bebeğinizin hareketleri fazlasıyla hissedilebilir. Bebeğinizin başı aşağıda durur ve hareket etmek için az yer vardır. Bebeğinizin hareketleri genellikle sert ve kısa olur ve daha az ama daha etkili hareketler yapabilir.
35 haftalık gebelikte annenin karnı büyük bir boyuta ulaşmış olabilir. Bu bebek büyüdükçe normal bir durumdur ve aynı zamanda anne için birçok fiziksel rahatsızlığa neden olabilir.
Bu dönemde uykusuzluk problemleri artabilir. Anne adayları uyumakta zorlanabilirler ve rahat bir pozisyon bulmak zorlaşabilir.
35 haftalık gebelikte anneler doğum planlarını düşünmeye başlarlar. Doğum planı, gebelik sürecinde veterinerin önerisi veya kendi tercihleriniz doğrultusunda doğum süreci ile ilgili planlanmış planlarınızı içeren bir plandır.
Birçok çiftin 35 haftalık bir gebelikte cinsiyet belirlemek istediği doğrudur. Ancak, bu noktada bile bebek henüz gelişim sürecinde olduğu için cinsiyet tespiti kesin olmayabilir. Cinsiyet tayini için amniosentez gibi invaziv testler yapmak gerekebilir.
35 hafta kaç ay oluyor? 35 haftalık gebelik birçok değişikliğe neden olabilir. Bebeğinizin hareketleri daha belirgin hale gelirken anne adaylarında uyku problemleri, aşırı karnı büyümesi de başlayabilir. Gebelik süresine bağlı olarak doğum planının hazırlanması da önemlidir. Ancak, cinsiyet tayini için doğru zaman değildir.
Evet, 35 haftalık gebelikte bebeğinizin hareketleri daha sert ve kısa olabilir. Bu, bebek büyüdükçe alana sahip olmadığı ve hareket etmek için daha az yer olduğu anlamına gelir.
Hormonlarda oluşan değişiklikler nedeniyle, 35 haftalık bir gebelikte uyku problemleri sık görülür. Uyku pozisyonları değiştirerek rahat bir pozisyon bulabilirsiniz. Yine de uyku problemleri devam ederse bir uzmana danışabilirsiniz.
35 haftalık gebelikte cinsiyet tayini yapmak için amniosentez gibi invaziv testler yapmak gerekebilir. Ancak bu testler de her zaman kesin değildir.
Doğum planı, veterinerin önerisi veya kendi tercihlerinize göre doğum süresiyle ilgili planlanmış planlarınızı içerebilir. Bu planlar arasında doğum yeri seçimi ve doğumun nasıl yapılacağı gibi hususlar yer alabilir.
35 haftalık gebelikte bebeğinizin boyu yaklaşık 45 cm olabilir ve ağırlığı 2,5 kilogram olabilir. Bu dönemde bebeğinizin akciğerleri daha da gelişir ve bağırsakları hazır hale gelir.
Şehrimizin değerli isimlerinden, eski Devlet Bakanı Ali Şevki Erek’in sevgili kızı Feza Naime Erek Hanımefendi…
Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi'nde öğrencilerle bir araya gelen TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı ve Tokat…
Tokat'ta son dönemde küçük esnafların giderek artan ekonomik zorluklarla mücadele ettiği ve birçok işletmenin kepenk…
Tokat Kent Konseyi Başkanı Dr Selim Çakar, Kocaeli’de düzenlenen Kent Konseyleri Mevzuat Çalıştayı'na katıldı. 11-13…
İYİ Parti Tokat İl Başkanı Erkan Er, 2017 yılında “Üretim Reform Paketi” kapsamında Tokat’ın da…
Turhal ilçesinde hayırsever Mustafa Özbay tarafından yaptırılacak olan 12 derslikli okul yapımına ilişkin protokol imzalandı.…