Akşener’den Kılıçdaroğlu ve Özdağ arasında gizli mutabakat metni imzalanmasına tepki

featured

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun ikinci tur seçimi öncesi Ümit Özdağ’a MİT ve 3 bakanlık sözü verdiği gizli mutabakata ilişkin İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’den ilk değerlendirme geldi. Akşener, bu konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bakanlıkların dağıtılması konuşulmadan yapılan bir mutabakat doğru olmamıştır” ifadelerini kullandı. Seçim sonrasında devam eden tartışmaların merkezinde, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Zafer Partisi Ümit Özdağ arasında imzalanan gizli protokol bulunuyor. Bu mesele gündemdeki önemini korurken, gözler İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in üzerindeydi ve Akşener, önemli bir konuşma yaparak dikkat çekti. Akşener, mutabakat metninin imzalanmasını doğru bulmadığını belirterek, “Bakanlıkların hangi partiye ait olacağı konuşulmadan dağıtılması isabetli bir yaklaşım değildir” açıklamasını yaptı.

ÖZDAĞ’IN SÖZLERİ FİTİLİ ATEŞLEDİ

Ümit Özdağ’ın kamuoyuna sunulan 7 maddelik protokolden bağımsız olarak Kılıçdaroğlu ile İçişleri Bakanlığı, 3 bakanlık ve Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı konularında anlaştıklarını ve bu konuyla ilgili özel bir protokol imzaladıklarını açıklaması, tartışmalara sebep oldu. Tartışmalar devam ederken Kılıçdaroğlu, konuk olduğu televizyon programında, “O protokolle ilgili konuşmam doğru değildi. İki kişi arasında yapılan ve iki kişinin namusuna teslim edilen bir protokoldür. Benim bu konuda konuşmam en azından ahlaki açıdan doğru değil. Protokol evet var, ikimizin arasında imzalandı. Bu protokol kamuoyuna açık bir protokol değil. Dolayısıyla ikimizin namusuna teslim edilmiş bir protokoldür. Nokta.” şeklinde ifadeler kullandı.

AKŞENER SESSİZLİĞİNİ BOZDU

Bu açıklamaların ardından gözler İYİ Parti lideri Meral Akşener’e çevrildi ve dikkat çeken bir çıkış yaptı. Gazeteci İsmail Saymaz ile yaptığı röportajda Akşener, “Kılıçdaroğlu’nun açık ya da örtülü olarak mutabakat yapma yetkisi vardı. Bu yetkiyi kullanması ya da kullanmaması kendi takdiridir. Kemal Bey, partisine düşecek bakanlıklar hakkında istediği gibi karar verebilir. Bu sadece iki genel başkanı ilgilendirir. Ancak aramızda bakanlıkların nasıl paylaşılacağına dair bir anlaşma yapmamıştık. Bu yüzden henüz bakanlıkları tartışmadan İçişleri veya diğer bakanlıklar hakkında açıklama yapmak yanlış olmuştur. Hangi bakanlık hangi partiye ait olacak, henüz görüşülmeden bakanlıkların dağıtılması doğru bir karar değildir” şeklinde konuştu.

0
tebrikler
Tebrikler
0
k_t_
Kötü
0
m_kemmel
Mükemmel
0
_zg_n
Üzgün
0
acayip
Acayip
0
komik
Komik
0
sinirli
Sinirli
Akşener’den Kılıçdaroğlu ve Özdağ arasında gizli mutabakat metni imzalanmasına tepki

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

60 nerenin plakası Tokat Haberleri