Hamilelikte Musluk Suyu ve Soğuk Su İçmek Zararlı Mıdır?
Hamilelikte Musluk Suyu İçmek Zararlı Mıdır?
Hamilelikte musluk suyu içmek çoğu zaman kötü sonuçlar doğurabilir. Ayrıca uzmanlara göre hamile kişiler sıcak veya soğuk su tüketimine dikkat etmeli ve aşırı sıcak yada soğuk su tüketmemeye özen göstermeli. Yapılan araştırmalara göre günde 8 bardaktan fazla ılık su içen kadınlar daha sağlıklı doğum yapıyor.
Musluk Suyu İçmenin Zararları:
Ne yazık ki musluk sularında klor bulunduğu için uzmanlar tarafından önerilmez. Bağırsaklara karşı zararlıdır ve uzun süreli musluk suyu tüketimlerinde enfeksiyon durumu olabilir. Ancak yine de evde 7-8 aralığında ph değeri su bulunmadığı zamanlarda musluk suyu tüketmekte bir sakınca yoktur. Eğer evinizde hazır su yoksa musluk suyunu bir süre kaynatıp buzdolabına koyarak daha sağlıklı hale getirebilirsiniz.
Hamilelikte Bol Su İçmenin Faydaları
Birçok uzmanın tavsiye ettiği gibi bol su tüketmenin hamile insanlara faydası saymakla bitmez. Yapılan araştırmalara göre su tüketimi fazla olan hamile kadınların beyin ve sinir hücreleri daha iyi çalışıyor. Hazımsızlık şikayetiyle doktora başvuran hamile kişilerin ise az su tükettiği biliniyor.
Soğuk Su İçmek Bebeğe Zarar Verir Mi?
En büyük yanılgılardan biride hamileyken içilen soğuk sunun bebeğe zarar verdiği düşüncesi. Hatta bazı inanışlara göre soğuk suyun bebeğin düşmesini sağladığı düşünülüyor. Ancak bu algı tamamen yanlış. Yine de bağışıklık sistemi zayıf kadınların kolay hastalanmaması için mümkün olduğunca soğuk sudan kaçınması öneriliyor.
Hamilelikte Sıcak ve Soğuk Su Tüketimi
Uzmanlara göre sıcak veya soğuk su tüketmek tamamen hamile bireyin bağışıklık düzeyine bağlı. Eğer bir kişinin bağışıklığı iyi değilse ilk soğuk su tüketiminde hasta olabilir ve farkında olmadan doğacak bebeğinin sağlığına olumsuz etki de bulunabilir. Bu yüzden soğuk ve sıcak su tüketirken aşırıya kaçmamakta fayda var.