Çukurova 16.Kitap Fuarı’ndaki afişi kim kaldırdı? Vali mi, TÜYAP mı? « Fuar Dergisi

featured
reklam

Çukurova 16.Kitap Fuarı’nda yaşanan ‘kitap afişi kaldırma skandalı’ haberi sonrası

TÜYAP tarafından olayla ilgili açıklama geldi. Söz konusu yayınevinin başka bir firmanın ismi altında Çukurova Kitap Fuarı’na katıldığı öğrenildi.

Çukurova 16.Kitap Fuarı’na katılım sağlayan Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü standını ziyaret ederken, yan taraftaki Nergiz Yayınları’nın standında bulunan Mahiye Morgül’ün “Milli Eğitim’e Darbe” kitabının afişini kaldırttığına dair haber, Cumhuriyet Gazetesi tarafından servis edilmişti.

Olay sonrası afişin kaldırılmasıyla ilgili talimat verdiği öne sürülen Adana Valisi Selim Köşger, iddiaların gerçeği yansıtmadığı açıklamasında bulundu.

TÜYAP tarafından Fuar Dergisi’ne yapılan açıklama ise şu şekilde:

“Tüyap Çukurova Kitap Fuarı’nda Vali’den ‘kitap afişini kaldırın’ talimatı” başlığıyla yer alan haberinizin şirketimizi ve dolaylı olarak Adana Valiliğini itham altında bırakması nedeniyle bu açıklamanın yapılması zorunlu görülmüştür.

Haberinize konu olan yayınevi ile şirketimiz arasında daha önceden başlamış bir yasal süreç devam etmekte olup, bu yayınevinin fuarlarımıza katılması engellenmiştir.

Söz konusu yayınevinin başka bir firmanın ismi altında Çukurova Kitap Fuarı’na katıldığının tespit edilmesinin ardından engelleme, tarafımızca mevcut yasal süreç çerçevesinde ve fuar alanında yer almamaları konusunda yapılmıştır.

Kamuoyuna saygıyla sunulur.”

1
tebrikler
Tebrikler
0
k_t_
Kötü
0
m_kemmel
Mükemmel
0
_zg_n
Üzgün
0
acayip
Acayip
0
komik
Komik
0
sinirli
Sinirli
Çukurova 16.Kitap Fuarı’ndaki afişi kim kaldırdı? Vali mi, TÜYAP mı? « Fuar Dergisi

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

60 nerenin plakası Tokat Haberleri