Meteoroloji’den 28 kente ‘sarı’ kodlu uyarı: Sağanak yağış etkili olacak!

featured

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden Yağış Uyarısı

Ülke Genelinde Hava Durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, ülkemizin büyük bir kısmında parçalı ve yer yer çok bulutlu hava bekleniyor. Marmara, İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun bazı bölgelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek.

Tahminlere Göre Yağışların Şiddeti

Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güneyi, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da toz taşınımı etkili olacakken; Doğu Akdeniz, İç Anadolu (Eskişehir hariç), Batı Karadeniz (Sinop hariç), Çorum, Amasya, Gaziantep ve Kilis çevrelerinde kuvvetli yağışlar bekleniyor. Hava sıcaklığında belirgin bir değişiklik olmayacağı bildirilirken, rüzgarın genellikle kuzey, güney ve doğu kesimlerde hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

Dikkat: Kuvvetli Yağışlar Geliyor

Doğu Akdeniz, İç Anadolu (Eskişehir hariç), Batı Karadeniz (Sinop hariç), Çorum, Amasya, Gaziantep ve Kilis çevrelerinde kuvvetli yağışlar bekleniyor. Bu durum sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi risklere neden olabileceğinden vatandaşlar uyarıldı.

Kuvvetli Rüzgar Uyarısı

Akşam saatlerinde Marmara'nın batısı ile Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli rüzgar (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor. Olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği hususunda yetkililer çağrıda bulundu.

Toz Taşınımı Etkisi

Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güneyi, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da toz taşınımı beklenirken, görüş mesafesinde azalma, hava kalitesinde düşüş ve ulaşımda gecikmeler gibi olumsuz etkilere karşı tedbirli olunması önem taşıyor.

Yolculuğa Hazır Mısınız? İlgili Bağlantılara Göz Atın

1
tebrikler
Tebrikler
0
k_t_
Kötü
0
m_kemmel
Mükemmel
0
_zg_n
Üzgün
0
acayip
Acayip
0
komik
Komik
0
sinirli
Sinirli
Meteoroloji’den 28 kente ‘sarı’ kodlu uyarı: Sağanak yağış etkili olacak!

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

60 nerenin plakası Tokat Haberleri