Xbox Game Pass Yakında Aktif Olmayan Hesaplardan Para Almayı Durduracak!

featured

Birleşik Krallık Rekabet ve Piyasa Otoritesi (CMA) tarafından çevrimiçi oyun aboneliklerine yönelik bir araştırma yaptı. Bu araştırma sonucu Microsoft, yakında Xbox Game Pass hizmetinin otomatik yenileme, geri ödemeler ve etkin olmayan üyeliklerini yeniden işleme yöntemlerinde düzenlemeye gidecek. Yapılacak düzenleme ile bir Xbox Game Pass hesabının devre dışı kalması durumunda Microsoft artık aylık ücret talep etmeye devam etmeyecek.

Microsoft artık kullanıcıya daha fazla bilgi verecek!

CMA icra direktörü Michael Grenfell yakın tarihli bir basın açıklamasında, “Oyunculara, otomatik olarak yenilenen üyeliklere ve aboneliklere kaydolurken bilinçli seçimler yapabilmeleri için açık ve zamanında bilgi verilmesi gerekiyor. Bu nedenle Microsoft’un; CMA uygulamalarının adilliğini kanıtlamak, tüketicileri korumak için bu resmi taahhütleri vermesinden ve belirli müşterilere geri ödeme teklif etmesinden memnuniyet duyuyoruz,” dedi.

Değişikliklerin tam listesi CMA tarafından aşağıdaki şekilde detaylandırılmıştır:

  • Daha detaylı ön bilgi: Microsoft, müşterilerin Xbox üyeliklerini anlamalarına yardımcı olmak için daha şeffaf olacaktır. Önceden bilgi sağlayacak ve örneğin, müşteri otomatik yenilemeyi kapatmadıkça aboneliğin otomatik olarak yenileneceğini açıkça belirtecektir. Aboneliğin ne zaman otomatik olarak yenileneceği; ne kadara mal olacağı ve yanlışlıkla yapılan bir yenilemeden sonra müşterinin nasıl geri ödeme alabileceği açıkça sunulacak.
  • Geri ödemeler: Microsoft; yinelenen 12 aylık sözleşmeler için mevcut müşterilerle iletişime geçecek, onlara sözleşmelerini sona erdirme ve orantılı bir geri ödeme talep etme seçeneği sunacaktır.
  • Etkin olmayan üyelikler: Microsoft, üyeliklerini uzun süredir kullanmayan ancak ödeme yapmaya devam eden mevcut müşterilerle de iletişime geçecektir. Bu müşterilere ödemeleri nasıl durduracakları hatırlatılacak ve üyeliklerini kullanmamaya devam ederlerse, Microsoft, sonunda daha fazla ödeme almayı durduracağını belirtecek.
  • Fiyat artışları hakkında daha detaylı bilgi: Microsoft, gelecekteki fiyat artışları hakkında daha net bildirimler verecek ve daha yüksek fiyatı ödemek istemeyen kişilerin otomatik yenilemeyi nasıl kapatacaklarını bilmelerini sağlayacak.

Şu anda sadece İngiltere’de geçerli olacak!

Bu iyileştirmeler daha önce yalnızca Birleşik Krallık için yapılmış olsa da bir Microsoft temsilcisi The Verge’e dünyanın dört bir yanındaki Xbox Game Pass abonelerinin eninde sonunda bunlardan yararlanacağını söyledi. Sony ve Nintendo da CMA’nın Nisan 2019’da başlayan soruşturmasına dahil edildi, ancak şu anda Microsoft’un taahhütlerini yerine getirmeyi planlayıp planlamadıklarına dair bir haber yok.

Xbox Game Pass, Haziran 2017’de lansmanından bu yana yüzlerce güçlü Xbox ve PC oyunları kitaplığına 18 milyondan fazla kullanıcı çekerek Microsoft için büyük bir başarı elde etti . Sony’nin PlayStation markası için 2022 ilk çeyreğine kadar benzer bir abonelik geliştirdiği bildiriliyor.

Yolculuğa Hazır Mısınız? İlgili Bağlantılara Göz Atın

0
tebrikler
Tebrikler
0
k_t_
Kötü
0
m_kemmel
Mükemmel
0
_zg_n
Üzgün
0
acayip
Acayip
0
komik
Komik
0
sinirli
Sinirli
Xbox Game Pass Yakında Aktif Olmayan Hesaplardan Para Almayı Durduracak!

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

60 nerenin plakası Tokat Haberleri