2021 Yılında İzlenecek Psikolojik – Gerilim Filmleri!

featured

Sinema kimi insanlar için ciddi anlamda bir tutkudur. Kendi içinde çok fazla sinema film kategorisi vardır. Biz de bu yazıda 2021 yılı içinde izlenebilecek olan psikolojik gerilim filmleri hakkında bilgiler vereceğiz. Zira sinemada psikolojik gerilim türünü seven, her yaştan her kesimden hatırı sayılır ciddi bir kitle bulunuyor. İşte bu yıl izlenmesi gereken o filmler:

  1. Tenet

    Bilindiği üzere pandemi sürecinin başlaması ile beraber 2020 yılında birçok film gösterime girememişti. İşte o filmlerden bir tanesi de psikolojik gerilim türünün en iyi örneklerinden olan Tenet isimli film. IMDb puanı 7,5. Oldukça iyi denebilir. Totalde izleyenlerin son derece beğendiği filmlerin başında gelir. Filmin yönetmeni Amerikan sinemasının son derece başarılı isimlerinden olan Christopher Nolan. Filmin ekseninde dünyayı, yaklaşan büyük bir tehlikeden kurtarmaya çalışan ve bu noktada kahramana dönüşen bir kişinin öyküsü var. Konuyu son derece özenli ve gerilimden bir an bile uzaklaşmadan anlatılıyor. Filmde heyecan asla hız kesmiyor.

  2. The Host

    Gelelim bir diğer bu tarzda olan filme. İsmi Host. IMDb puanı ortalarda ve 6,4. İzleyicilerin yarısından biraz fazlasının beğendiği ortalama bir film. Film pandemi ile insanların yaşamına giren Zoom üzerinden geçiyor. Alanında konusu ile farklı bir yerde olduğu için izlenmesi gereken yapımlar arasında yer alıyor. Filmin konusuna ana hatları ile bakıldığında ise altı arkadaşın Zoom üzerinden bir medyum ile iletişime geçerek eğlenmek istemelerini ama sonrasında olayların hiç istemedikleri bir yere gelmesini anlatıyor. Filmin eleştirmenlerin beğenisini kazandığını da ifade etmek gerekir.

  3. Görünmez Adam

    Bu senenin en çok ses getiren, herkesin beğendiği ve türünün en iyi örneklerinden biri sayılan film var karşımızda. Filmin yönetmeni Leigh Whannell. Konusu ise görünmezliği keşfeden Adnan Grifin’in başına gelenler yer alıyor. Bu dehanın durumu başına akıl almaz işler açtı, çünkü bu yeteneğini bir kadını elinde tutmak için kullanmaya kalkar ki bu da hiç istenmeyen durumların ortaya çıkmasına sebebiyet verir.

  4. The Platform

    İşte başka bir fragmanı ile çok ses getiren ve mutlaka görmeniz gereken bir film daha! Her bir hücrede iki kişi kalıyor ve bu hücrelerde yiyecekler dikey olarak yukarıdan aşağıya doğru dağıtılıyor. Ki bu da hücrede kalanlar için tam bir varoluş savaşına yol açmaktadır. Film boyunca gerilim asla bitmez. Mutlaka izlenmesi gereken filmlerden.

  5. La Llorona

    Gelelim son filme, bu filmde psikolojik gerilim filmi sevenlerin mutlaka izlemesi gereken yapımlar arasında geliyor. Latin Amerika temalı olan bu filmi diğerlerinden ayıran en temel farkların başında politik bir alt metinin olması geliyor. Filmde olaylar Guatemala’da, Alma ve çocuklarının öldürülmesinden otuz yıl sonra bu konuda açılan bir davaya odaklanıyor ve olaylar hızla, nefes kesmeden ilerliyor.

Yolculuğa Hazır Mısınız? İlgili Bağlantılara Göz Atın

0
tebrikler
Tebrikler
0
k_t_
Kötü
0
m_kemmel
Mükemmel
0
_zg_n
Üzgün
0
acayip
Acayip
0
komik
Komik
0
sinirli
Sinirli
2021 Yılında İzlenecek Psikolojik – Gerilim Filmleri!

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

60 nerenin plakası Tokat Haberleri