5 Türde 5 Mükemmel Film

featured

Korku, bilim kurgu ve komediyle ilerleyip dramla sonlanan filmler sadece birkaç cümle aşağıda! Hangi tür severseniz sevin izlerken keyif alacağınız bu filmlerden biz kısaca bahsettik ama şunu da ekleyelim: Her filmin sonunda farklı bir şok yaşayacaksınız.

Korku: Before I Wake

Yönetmen: Mike Flanagan

IMDb: 6,2/10

Konusu: Türkçe adıyla ‘’Kabustan Gelen’’ olarak da bulabileceğiniz bu film, 2016 çıkışlı Amerikan yapımı bir korku filmidir. Jessie ve Mark çocuklarını kaybetmeleri üzerine bir çocuk evlat edinmeye karar verirler. Evlat edindikleri Cody özel bir çocuktur ve uyku problemleri yaşar. Bunun sebebi de gördüğü kabuslardır. Cody her gece rüyasında ne görüyorsa o şey odasında belirir, uyandığında ise kaybolur. Bunu fark eden Jessie ve Mark, Cody’nin her kabus gördüğünde evde bir tehlike yaratacağını bildikleri için bu sorunu çözmeye çalışırlar. Cody’nin en büyük kabusu olan The Canker Man evdekilere zor anlar yaşatır. Her gece canlarını korumaya çalışan Jessie ve Mark, gündüzleri de kabuslardan kurtulmanın yollarını arar. Before I Wake sadece bir korku filmi değil, aynı zamanda duygusal bir dram filmidir.

Bilim Kurgu: I Am Mother

Yönetmen: Grant Sputore

IMDb: 6,7/10

Konusu: I Am Mother, 2019 çıkışlı Avusturalya yapımı bir bilim kurgu filmidir. Dünyada insan ırkı sona ermiş ve gezegen yaşanmaz bir hale gelmiştir. Fakat böyle bir durum için önceden hazırlık yapılmış ve bir bebeğin her bakımını üstlenebilecek robotlar üretilmiştir. Aynı zamanda birçok embriyo büyütülmeye hazır şekilde bekletilmektedir. Robot, bir kız büyütür ve ona sevgi gösterip her ihtiyacını karşılar. Ona dış dünyanın yaşanabilecek bir yer olmadığını öğretmiştir ama bir gün bulundukları sığınağa yaralı bir kadın gelir. Hayatı boyunca robot annesiyle büyüyen kız, ilk defa kendisi gibi bir insanla karşılaşınca şaşırır. O andan sonra iki insan ve bir robotun çatışmaları ile film tempoyu düşürmeden ilerler ve şaşırtıcı bir finalle sonlanır.

Komedi: Truman Show

Yönetmen: Peter Weir

IMDb: 8,1/10

Konusu: Truman Show, 1998 yapımı bir Amerikan filmidir. Truman Burbank, doğmadan önce bile tüm dünya tarafından izlenen bir bebektir. Anne karnında oluşumundan ölümüne kadar her şeyi dizi yapmayı planlayan yapım şirketi, aynı zamanda Truman’ın hayatındaki her şeyi kontrol eder. Yaşadığı yer gece-gündüz geçişlerine kadar kontrol edebildikleri dev bir set; karısı, arkadaşları, komşuları ise birer oyuncudur. Ancak gençken tanışıp aşık olduğu Lauren ona doğruları söylemek ister. Bu yüzden Lauren setten atılır ve Truman yıllarca Lauren’ı arar. Geçen yıllar Truman’ın aklındaki şüpheyi arttırır ve yaşadığı yerden çıkmanın yollarını aramaya başlar. Başrolünü Jim Carrey’nin oynadığı bu müthiş komedi filmi, aynı zamanda birçok ödüle de sahiptir.

Gerilim: 16. Level

Yönetmen: Danishka Esterhazy

IMDb: 6/10

Konusu: 16. Level, 2018 çıkışlı Amerikan yapımı bir gerilim filmidir. Vivien, doğduğundan beri hapishane hayatı yaşadığı Vestalis Akademisi adlı bir yurtta büyür. Buradaki bütün kızların aileleriyle hiçbir bağları yoktur ve yetimhanede yaşar gibi yıllarını burada geçirirler. Fakat bu yurttaki kurallar diğer yurtlara göre daha katıdır. Yıllarca zerafet eğitimleri alırlar. Temizlik, hijyen ve bakım açısından hiçbir kusurları yoktur.16. level da bittiğinde mükemmel bir genç kadın olmak için eğitilmiş hale gelirler ve artık evlat edinileceklerini sanırlar. Ama Vivien, arkadaşı Sophia ile birlikte bu yurdun sadece bir yetimhane olmadığını fark eder. Vestalis Akademisi’nin sırları tek tek açığa çıkar.

Dram: 18 Hediye

Yönetmen: Francesco Amato

IMDb: 6,7/10

Konusu: 18 Hediye, 2020 çıkışlı İspanyol yapımı bir dram filmidir. Film, annenin hamileyken ölümcül bir kansere yakalandığını öğrenmesi üzerine doğacak kızına her doğum günü için bir hediye bırakmasını konu alır. Doğduğundan beri annesiz büyüyen Anna, bu hediyelerle mutlu olması gerekirken tam aksine ona annesini hatırlattığı için üzülmeye başlar. Annesini hiç tanıyamadığı için ondan gelen bu hediyeleri de anlamsız bulur. 18. doğum gününde ise artık bu hediyelere tahammül edemeyip evden kaçarken trafik kazası geçirip komaya girer. Koma halindeyken annesini görür ve film asıl burada başlar. Film tempoyu düşmeden ilerleyip çarpıcı bir finalle de sonlanır. Dram severlerin tek bir solukta bitireceği bu film, gerçek bir hikayeden uyarlanmıştır.

Kaynakça:

Keşfetmeye Devam Edin

0
tebrikler
Tebrikler
0
k_t_
Kötü
0
m_kemmel
Mükemmel
0
_zg_n
Üzgün
0
acayip
Acayip
0
komik
Komik
0
sinirli
Sinirli
5 Türde 5 Mükemmel Film

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

60 nerenin plakası Tokat Haberleri