Birbirinden Farklı Üç Kısa Film Önerisi!

featured

Birçok sinema yönetmeni ya deneysel olarak ya da bir şeyleri gözler önüne serip anlatmak için kısa filme başvurmuştur. Kimisi izleyenler tarafından sevilmiş ve beğenilmişken kimisi ise anlaşılmamıştır. Birbirinden güzel izlenmesi gereken üç tane kısa film önereceğiz. Umarım izlerken keyif alırsınız. İyi seyirler!

Apartman – Seyfi Teoman

Apartman, betonlaşan dünyamızda hapsolmuş bireylerin çaresizliğini ve yalnızlığını konu edinir. Ana karakterlerden biri olan Canan, yeni bir apartman dairesine taşınır. Burada hayatını değiştirmeyi ve yalnızlığa alışmaya çalışır. Bir süre sonra bu yalnızlığa alışamayacağını anladığı zaman eski erkek arkadaşlarına ulaşmaya çalışır. Canan’ın alt komşusu olan Osman, Canan’ı ilk gördüğü andan beri ona tutulmuştur. Duygularını açmaya ve yabancı bir kişiyi tanımaya başlar. Sıkışık betonlar arasında herhangi birimizi yansıtır Seyfi Teoman.

Seyfi Teoman’ın ilk eseri olan bu kısa film, ulusal ve uluslararası pek çok ödüle layık görülmüştür.

Filme buradan ulaşabilirsiniz:

Oyun İçinde Oyun – Suat Eroğlu

En kibar şekilde Oyun İçinde Oyunu tanımlayacak olan “Sadece meclisin bir kahvehane hali” diyecektir. Beş kişi oyun oynamak için tek bir duvarı olan bir kahvehaneye toplanır. Aralarında her oyunu kazanan bir kişi, onun yanında izleyen ve ondan beslenen bir kişi vardır. Her oyunu kazanan bu adama rakipleri bir türlü anlam veremez. Aralarından birisi bu kazanamayının üstüne giderek iddiaya tutuşurlar. Aynı zamanda bu oyun sürerken kahvehanenin tek duvarında bir işçi çalışmaktadır. Duvara sıva yapmaya ve güzelleştirmeye çalışırken oyun şiddetlendiği zaman çatlamaya başlar.

Suat Eroğlu tarafından yazılmış ve yönetilmiş olan bu filmin farklı yorumlanabilir bir mesajı vardır. Dikkatle izlendiği zaman filmin ne vermek istediğini anlayabilirsiniz.

Filme buradan ulaşabilirsiniz:

Papers, Please – Nikita Ordynskiy

Çok sevilen oyundan aynı adla uyarlanan Papers, Please, otoriter bir ülkede bir insanın pasaport kontrol memuru olarak çalışmasını anlatır. Oyunu oynayanların bildiği gibi her çeşit insan bu kontrol noktasından geçmeye çalışır. Memur, pasaportları kontrol ederken aynı zamanda evinin masraflarını da karşılaması lazımdır. Bu durum içinde doğru bir şekilde işini yapmaya çalışır. Oyunun canlı çekimidir.

Oyunu oynayanların da oynamayanların da izlemesi gereken çerezlik bir eserdir. 

Filme buradan ulaşabilirsiniz:

What is this?

Hayal Gücünüzü Besleyin: Benzer Konulardaki Bağlantıları İnceleyin

0
tebrikler
Tebrikler
0
k_t_
Kötü
0
m_kemmel
Mükemmel
0
_zg_n
Üzgün
0
acayip
Acayip
0
komik
Komik
0
sinirli
Sinirli
Birbirinden Farklı Üç Kısa Film Önerisi!

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

60 nerenin plakası Tokat Haberleri