En İyi Yerli Polisiye Filmler

featured

Yerli polisiye filmler, sinema kültürünün ülkemizde gelişmeye başlamasından itibaren birçoklarımızın sevdiği ve tekrar tekrar izlediği filmlerdir. Yazımızda en çok beğenilen ve en iyi yerli polisiye filmleri derledik.

Bir Zamanlar Anadolu (2011 Yapımı)

Bir Zamanlar Anadolu, 7,9 IMDB puanı ile izleyenleri kendine hayran bırakacak türden bir yerli polisiye filmi. Filmin konusu ise sadece 12 saatte geçiyor. 12 saat içerisinde yaşanan gerilim ve korku dolu bir cinayet aydınlatma hikayesi izleyeceksiniz. 

Cinayetler ve ülkemizin taşra bölgelerinde yaşananları konu edinenler Bir Zamanlar Anadolu filmi en iyi yerli polisiye filmler arasında yer alıyor. Öyle ki 64. Cannes Film Festivali’nde büyük ödülün de sahibi olmuştur. Oyuncu kadrosu ve konusu ile tam bir şaheser. 

Kabadayı (2008 Yapımı)

Kabadayı filmi, yerli polisiye film denildiğinde ilk akla gelenlerden biridir. Birçok ünlü ismin yer aldığı bu yapımın yönetmen koltuğunda ise Ömer Vargı oturuyor. Kenan İmirzalıoğlu, Şener Şen gibi isimler oyunculuk yapıyor. 

Kabadayı filminin konusu ise eskilerden gelen bir kabadayı ile genç ve toy bir mafya babasının arasındaki mücadeleden oluşuyor. Nefeslerinizi tutun ve gerilim dolu anlar geçirmeye hazır olun. Filmin IMDB puanı ise 7,8. 

Behzat Ç. (2011 Yapımı)

Behzat Ç. Daha çok kendisini dizi dünyasında görmüş olsak da mevcut olan dizi senaryosunun sinema perdesindeki hali de mevcuttur. 2011 yılında Behzat Ç. Seni Kalbime Gömdüm adı ile sinema dünyasına taşınan filmde Emrah Serbes senaryosunu üstlendiği Son Harfiyat’tan alıntılar içermektedir. 

Ankara’da geçen polisiye konularla Arka Sokaklar vari ancak daha gerilim ve aksiyon dolu olan bu yapımı izlemeden geçmeyin. Filmin IMDB puanı ise 7,6. 

New York’ta Beş Minare (2010 Yapımı)

New York’ta Beş Minare 2010 yılında vizyona girmiş olan ve izleyiciler tarafından bir hayli sevilen yapımdır. IMDB puanı 5.8 olan New York’ta Beş Minare filminin konusu ise İslamofobi eleştirisidir. Filmin yönetmenliğinde Mahsun Kırmızıgül yer alıyor.

Filmin konusu aranan bir cemaat liderinin Amerika’da yakalanması ve Türk polislerinin cemaat liderini teslim alma sürecini işlemektedir. Gerilim ve adrenalin bir arada. 

Sıfır Bir (2020 Yapımı)

Sıfır Bir filmi adından da anlaşılacağı üzere Adana’da geçiyor. Adana’da mevcut bulunan suç çetelerinin liderleri arasında bir anlaşma yapılır. Bu liderler artık suç dünyasından çekilecek ve İzmir’e yerleşeceklerdir. Ancak suç dünyası sandıkları gibi onların peşini bırakmayacaktır. 

Üç çete lideri olan arkadaş İzmir’de kendilerine yeni bir hayat kurmak üzereyken kendilerine sığınan küçük bir kız olması ile birlikte işler karışır. Adanalıyız diyen dilleri bir de çete liderlerinin gözünden görün. 

Yolculuğa Hazır Mısınız? İlgili Bağlantılara Göz Atın

0
tebrikler
Tebrikler
0
k_t_
Kötü
0
m_kemmel
Mükemmel
0
_zg_n
Üzgün
0
acayip
Acayip
0
komik
Komik
0
sinirli
Sinirli
En İyi Yerli Polisiye Filmler

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

60 nerenin plakası Tokat Haberleri