Mutlaka İzlenmesi Gereken Yeşilçam Filmleri!

featured

“Ne varsa eskilerde var!” deyimi film sektörü için de geçerli bir terimdir. Eski yapımların verdiği lezzet şimdilerde yapılan hiçbir yapımda yok maalesef. Duyguların yoğun bir biçimde işlendiği ve izlerken insana katkı sağlayan Yeşilçam filmleri bugün de ilk günkü kadar izlenmeyi hak etmektedir. Mutlaka izlenmesi gereken Yeşilçam filmlerini sizler için sıraladık. Güzel bir gün geçirmek ve nostalji dolu anlar yaşamak isteyenler bu listeden yararlanabilirler.

  1. Hababam Sınıfı

    Yeşilçam’ın usta oyuncularını bir arada görebileceğiniz bu eşsiz yapım yayınlandığı ilk günden bugüne büyük bir beğeni ile izlenmektedir. 1972 yılında vizyona giren yapım, öğrencilik hayatları gırgır şamata ile geçen bir sınıf dolusu haylazın hayat hikâyelerini konu almaktadır. Özel Çamlıca Lisesi’nde geçen film eğlenceli yanlarının yanı sıra dokunaklı hikâyesi ile seyirci tarafından çok beğenilmiştir. Değerli üstat Rıfat Ilgaz’ın kaleminden çıkan bu yapım bugün de yeni nesil tarafından en beğenilen Yeşilçam filmleri arasında yer almaktadır.

  2. Selvi Boylum Al Yazmalım

    Sevginin ve emek vermenin ne demek olduğunu Türk izleyicisine dramatik bir biçimde anlatan bu yapım, 1978 yılında vizyona girmiştir. Türk sinemasına damga vuran bir film olan Selvi Boylum Al Yazmalım yapımı, Kadir İnanır ve Türkan Şoray’ında ustalıklarını sergiledikleri nadide yapımlar arasında yer alır. Asya ve İlyas’ın aşklarını konu alan yapımda aşktan öte duyguların var olduğunu bir kez daha anlamak mümkün.

  3. Dönüş

    Yine bir Türkan Şoray filmi olan Dönüş, yayınlandığı yılda büyük ses getirmeyi başarmış, başarılı yapımlardan birisidir. Köy kızı Gülcan’ın yaşadığı dramı konu alan bu film, İbrahim ve Gülcan’ın evliliklerini konu almaktadır. İbrahim İstanbul’a gittikten sonra köyde bıraktığı Gülcan ile tekrar bir araya gelmek istemez. İstanbul hayatının ışıltılı dünyası İbrahim’in Gülcan’ı hor görmesine sebep olur. 1972 yapımı bu film bugün keyifle izlenecek filmler arasında yerini korumaktadır.

  4. Aile Şerefi

    1976 senesine damga vuran bu yapımda, at arabası ile geçimini sağlamakta olan Rıza’nın ve ailesinin onurlu hayat mücadelesine yer verilmektedir. Muhteşem oyuncu kadrosu ile bugün de kendisinden söz ettirmeyi başaran yapım hâlâ büyük bir keyif ile izlenmektedir.

  5. Kınalı Yapıncak

    Türk sinemasının emektar oyuncularını bir araya toplayan ve oldukça büyük ses getirmiş yapımlar arasında yer alır. Ailesini bir yangın sonrası kaybeden ve bu neticede dili tutulan başrol karakteri Kınalı Yapıncak, köyünden teyzesinin yanına gönderilir. Teyzesinin onu hor görmesi ve evin oğlu Fikret’in tecavüzüne uğraması Kınalı Yapıncak için kötü olayların başlamasına neden olur. Hamile kalan Kınalı Yapıncak evden kovulur. Hülya Koçyiğit ve Engin Çağlar’ın başrollerde olduğu bu yapım zamanının en ses getiren yapımları arasında yer almaktadır.

  6. Canım Kardeşim

    Başrollerinde Tarık Akan ve Halit Akçatepe gibi ünlüleri gördüğümüz bu yapım kardeşlik bağlarının ne denli önemli olduğunu ve insanın kardeşi uğruna yapabileceklerini gözler önüne sermektedir.

Daha Fazla Bilgi İçin: Benzer Konulardaki Diğer Yazılar

0
tebrikler
Tebrikler
0
k_t_
Kötü
0
m_kemmel
Mükemmel
0
_zg_n
Üzgün
0
acayip
Acayip
0
komik
Komik
0
sinirli
Sinirli
Mutlaka İzlenmesi Gereken Yeşilçam Filmleri!

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

60 nerenin plakası Tokat Haberleri