The Wheel of Time İzlemek İçin 10 Sebep!

featured

Fantastik severler için müjdeli bir haber geldi. Robert Jordan’ın on dört serilik kitabı The Wheel of Time yani Zaman Çarkı izleyiciyle buluşuyor. 19 Kasım 2021 tarihinde Amazon Prime’da yayınlanacak olan dizinin ilk sezonu dokuz bölümden oluşacak. İşte size Zaman Çarkı dizisini izlemek için size on sebep:

  1. Dizinin ilk öne çıkan özelliği konusu oluyor. Bu seri aslında, Robert Jordan tarafından 1984 yılında yazılmaya başlanan ve yıllardır devam bir kitap serisi. Kitabın konusu, kitaptaki iki fantastik karakteri hedef aldığından senaryonun etkileyici olacağı açık. The Wheel of Time, Dragon ve ezeli düşmanı olan The Dark One arasındaki çatışmayı konu alıyor. Dragon her canlandığında bu döngü yeniden başlıyor.

  2. Dizinin ilgi çeken bir diğer unsuru ise oyuncu kadrosu, oyuncu kadrosunda Rosamund Pike ve üstlendiği Moiraine karakteri en çok ilgi çeken unsurlar olarak yer alıyor. Bunun yanı sıra Daniel Henney, Zoe Robins, Madeleine Madden ve Josha Stradowski gibi başarılı oyuncular da yer kadroda yer alıyor.

  3. Zaman Çarkı dizisinin kalitesini kanıtlayan bir diğer olay ise Amazon Prime’ın dizinin birinci sezonu yayınlanmadan önce ikinci sezonu içinde onay vermesi olarak gösterilebilir.

  4. Zaman Çarkı’nın konusu kadar yönetim ekibi de büyük ölçüde önemli. Yönetim ekibinde bulunan isimler arasında Stranger Things ve Altered Carbon yapımlarına imza atmış Uta Briesewitz ve Doctor Who ve Lord of The Rings yapımlarını üstlenmiş Wayne Yip bulunuyor. Dizinin yaratıcısı olan Rafe Judkins ise Agents of SHIELD’in yapımcıları arasında yerini alıyor. Bu kadar harika bir ekibin bir araya gelmesi diziyi izlemek için yeterli sebeplerden biri olarak görülebilir.

  5. Dizinin içerisinde yer alan AES Sedai örgütünün ise ilgi çekeceği bariz. AES Sedai örgütü Tek Güç enerjisini kontrol edebilen bir örgüt olarak dünyayı korumak ve dengeyi sağlamak için görevlendirilmiş bir yapı. Yıllarca sadece bunun için eğitim almış ve bu durumu yaşam sebepleri olarak kabul etmişler. Ancak onlar insanlar tarafından canavar olarak görülmektedir.

  6. Dizinin fragmanı ve fragmanda yayınlanan, diziye özel kurgulanan evren izleyiciyi çekecek bir diğer unsur gibi görünüyor.

  7. Ying ve Yang’a benzetilen Dragon ve The Dark One dizinin etraflarında kurgulanan karakterlerdir. Bu iki karakter sürekli çatışmaya mahkûmdur. Biri kötülüğü yaymaya çalışırken diğeri iyiliği yaymaya çalışmaktadır.

  8. Dizi henüz yayınlanmadan önce konusu o kadar çok ilgi çekici bulundu ki beyaz perdeye taşınması için hazırlıklara başlanıldı. Hatta Age of Legends ismiyle beyaz perdeye aktarılacağı duyuruldu.

  9. Dizideki feminen yapı ise oldukça dikkat çekici bir diğer unsur olarak belirtiliyor. Dizide de kitapta olduğu gibi kadınların güçlü kimliklerinin dikkat çekmesi bekleniyor. Hatta bunun için özellikle çaba sarf edildiği belirtiliyor.

  10. 10

    Dizinin geçtiği evrenin tek düze olmadığı ve izleyiciyi sıkmadan kendine has bir yapısı olduğu fragmanda bariz bir şekilde bildiriliyor.

Daha Fazlasını Keşfedin

0
tebrikler
Tebrikler
0
k_t_
Kötü
0
m_kemmel
Mükemmel
0
_zg_n
Üzgün
0
acayip
Acayip
0
komik
Komik
0
sinirli
Sinirli
The Wheel of Time İzlemek İçin 10 Sebep!

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

60 nerenin plakası Tokat Haberleri