Vizyondaki Filmlerden “Aykut Enişte 2” İncelemesi!

featured

3 Aralık 2021 tarihinde vizyona giren Aykut Enişte 2, beklenenin çok üstünde bir performansla şimdiden ilk filmi olan Aykut Enişte’nin neredeyse 2,5 katı seyirciye ulaşmayı başardı. BKM’nin yapımcılığını üstlendiği Aykut Enişte 2, gişelerden alınan verilere göre bu sezon en iyiaçılış yapan yerli film oldu.  

Sinema sektöründe bir umut!

Onur Bilgetay’ın yönetmenliğini yaptığı Aykut Enişte 2, vizyona girdikten sonraki ilk 3 günde yaklaşık 186 bin kişinin izlemeyi tercih ettiği film oldu. Bu film, pandeminin zorlu günlerinde hepimizin özlediği sinema salonlarına adeta şenlik getirdi. Yine geçtiğimiz pandemi şartlarından dolayı bir hayli karamsar olan sinema sektörü de Aykut Enişte 2’nin bu başarısıyla biraz olsun umutlandı.

Oyuncu kadrosunda Cem Gelinoğlu, Melis Babadağ, Müfit Kayacan, Lale Başar, Hakan Yılmaz, Selen Domaç, Mekin Sezer, Ecrin Moğultay ve Nezaket Erden’in yer aldığı Aykut Enişte 2’nin ilk filmi 2019’da seyirciye sunulmuştu. Tek başına izlenmesi keyifli olsa da ilk filmi izleyip karakterleri tanıdıktan sonra ikinci filmden daha çok keyif almanız oldukça yüksek bir ihtimaldir.

Aykut Enişte’nin hikayesi nedir?

Aykut Enişte’nin macerası aslında biraz yeşilçam hikayelerinin sıcaklığını izleyenlerle buluşturuyor. Zengin kız, fakir oğlan hikayelerindeki klasik öykülerden biri gibi işlenmiş Aykut Enişte, gerçekliği tartışmaya açık bir hikaye olsa da hepimizi alıp bambaşka bir dünyaya götürüyor. Aykut Enişte, esprileri ile gülmekten yer yer yanaklarınızın ağrıyacağı ve Türkiye standartlarında “iyi film” denebilecek filmler arasında yer alıyor.

Birinci filminde, hikayenin başlangıcında, düğününden çok az bir süre önce dükkanı soyulan mağdur bir Aykut var. Şans işte, dükkanın sigortasından ödeme almak isteyen Aykut’u bulan Gülşah, malum firmanın sahibi, sigorta raporunu onun lehine hazırlamak için Aykut’tan bir konuda yardımcı olmasını rica ediyor. Bir yanda yaptığı yardımın sanılandan büyük bir hal almasıyla kendini yeni bir evcilik oyununun ortasında bulan Aykut, öte yanda hala “Bir an önce evlenelim!” diye direten nişanlısı Nurhan ve ailesi… İşte size Aykut Enişte’nin hikayesi!  

Neyse ki birinci filmin sonunda gerçek aşkı Gülşah’ta bulan Aykut, Aykut Enişte 2’de Gülşah ile evlenmek üzereyken filme bir yeni karakter dahil oluyor: Hayırsız bacanak Talat! Bu hayırsız bacanağın Atabeyoğlu Ailesi’nin başına ördüğü çoraplarla kim uğraşıyor dersiniz! Evet, bildiniz. Aykut Enişte! 

Aykut tam da her şey yoluna girdi, artık evlenebilirim diye hazırlıklara girişirken Talat’ın gelmesi ile bütün planlar yeniden bozulur, işler karışır. Spoiler vermeyelim diye daha da detaya giremiyoruz. Aykut Enişte’nin maceraları bakalım nasıl gelişecek? Aykut, temiz kalbi ve iyi niyetiyle Gülşah’ın kalbini yeniden nasıl kazanacak? Bir ailenin iki eniştesi olabilir mi? Olursa neler olur? Haberlere göre herkes bu soruların yanıtını almak üzere sinema salonlarına koşmuş. İyi seyirler dileriz!

Hayal Gücünüzü Besleyin: Benzer Konulardaki Bağlantıları İnceleyin

0
tebrikler
Tebrikler
0
k_t_
Kötü
0
m_kemmel
Mükemmel
0
_zg_n
Üzgün
0
acayip
Acayip
0
komik
Komik
0
sinirli
Sinirli
Vizyondaki Filmlerden “Aykut Enişte 2” İncelemesi!

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

60 nerenin plakası Tokat Haberleri