Avrupa’nın 5 Büyük Liginde Son Durum

featured

Avrupa’nın 5 büyük liginde son viraja girildi! Premier Lig, Serie A ve Bundesliga’da şampiyonlar belli olurken La Liga ve Ligue 1’de heyecan son haftaya taşınmış durumda. İşte, Avrupa’nın 5 büyük liginde şampiyonlar ve küme düşenler!

İngiltere Premier Lig

İngiltere Premier Lig’de 38. ve son haftaya girilirken Manchester City 83 puanla şampiyonluğu göğüslemiş durumda. Manchester United, 71 puanla ikinci sırayı garantilemişken Şampiyonlar Ligi’ne gitme durumu hala belirsizliğini koruyor. Chelsea, 67 puanla üçüncü sırada bulunuyor. Liverpool ve Leicester City, 66 puanla dördüncü ve beşinci sırayı paylaşıyor. İlk 4 takım direkt olarak Şampiyonlar Ligi’ne katılıyor. Fulham, West Bromwich Albion ve Sheffield United ise küme düştü. İşte, İngiltere Premier Lig’de son haftanın kritik maçları bu şekilde:Aston Villa v ChelseaChelsea, direkt olarak Şampiyonlar Ligi’ne katılmak için bu maçı kazanıp ilk 4 sırada bitirmeli. Ya da Şampiyonlar Ligi finalinde rakibi Manchester City karşısında galip gelmeli.Liverpool v Crystal PalaceLiverpool’un Şampiyonlar Ligi’ne katılmak için bu maçı kazanmaktan başka çaresi yok. Kazandığında, Leicester City kendisinden daha fazla gol averajına sahip olmazsa direkt Şampiyonlar Ligi’ne katılıyor.Leicester City v TottenhamLeicester City için son haftaya girilirken umutlar azalmış durumda. Çünkü Şampiyonlar Ligi’ne direkt olarak katılmak için Liverpool veya Chelsea’dan birinin puan kaybı yaşaması lazım. Kendisi de zorlu Tottenham maçında kazanmak zorunda.

İtalya Serie A

İtalya Serie A’da 38. ve son haftaya girilmiş durumda. Inter, 88 puanla haftalar öncesinde 2020-2021 sezonunun şampiyonluğunu garantiledi. Atalanta, 78 puanla ikinci sıraya yerleşip Şampiyonlar Ligi’ne gitmeyi geçtiğimiz hafta garantiledi. Son Şampiyonlar Ligi biletleri için ise son hafta kıyasıya bir mücadele sürecek. İlk 4 sıradaki takım direkt olarak Şampiyonlar Ligi’ne katılıyor. İtalya Serie A’da Milan ve Napoli, 76 puanla üçüncü ve dördüncü sırada yer alıyor. Juventus, 75 puanla beşinci sırada yer alıyor. Benevento, Crotone ve Parma ise küme düştü. İşte haftanın kritik maçları:Atalanta v MilanŞampiyonlar Ligi’ne gitmeyi garantileyen Atalanta, son haftaya rahat bir şekilde giriyor. Milan’ın ise Şampiyonlar Ligi’ne katılmak için kazanmaktan başka çaresi yok.Napoli v Hellas VeronaNapoli, diğer rakiplerine göre biraz daha rahat bir konumda. Son haftaya dördüncü sırada giren Napoli, Hellas Verona karşısında galip gelmesi gerekiyor. Böylece direkt olarak Şampiyonlar Ligi’ne katılabiliyor.Bologna v JuventusJuventus için Şampiyonlar Ligi oldukça zora girmiş durumda. Hafta içinde İtalya Kupası’nı rakibi Atalanta karşısında kazanan İtalyan devi bu hafta Şampiyonlar Ligi’ne katılabilmek için rakipleri Milan ve Napoli’nin puan kaybetmesini beklemek zorunda.

Almanya Bundesliga

Almanya Bundesliga’da Bayern Münih 9. kez üst üste şampiyon oldu. 34. ve son haftası oynanacak olan ligde Leipzig, 65 puanla ikinci sırada. Borussia Dortmund, 61 puanla üçüncü ve Wolfsburg 61 puanla dördüncü sırada yer alıyor. Bu dört takım Şampiyonlar Ligi’ne doğrudan katılmayı garantilemiş durumda. Schalke 04 ise küme düştü. Küme düşme mücadelesinde ise son derece heyecanlı bir hafta olacak. İşte önemli mücadeleler:Werder Bremen v Borussia MönchengladbachOldukça kötü bir sezon geçiren Werder Bremen; 31 puanla 16.sırada, play out konumunda bulunuyor. Küme düşmemek için son maçından puan almak zorunda. Arminia Bielefeld’in puan kaybetmesini bekliyorlar.Köln v Schalke 04Köln, 30 puanla 17. sırada bulunuyor. Küme düşmemek için son hafta Schalke 04’e karşı galip gelmek zorunda. Bu maçta puan kaybı yaşarsa küme düşecek. Eğer kazanırsa kulağı Werder Bremen maçından gelecek sonuçta olacak.Stuttgart v Arminia Bielefeld32 puanla 15. sırada bulunan Arminia Bielefeld, son haftaya oldukça riskli bir konumda girdi. Çünkü rakipleri Köln ve Werder Bremen’in 3 puan alması durumunda kazanmaktan başka çaresi yok.

İspanya La Liga

İspanya La Liga’da 38. ve son haftaya girilirken şampiyonluk yarışı oldukça heyecanlı geçecek. Atletico Madrid, 83 puanla zirvede yer alırken Real Madrid, 81 puanla ikinci sırada yer alıyor. Barcelona, 76 puanla üçüncü; Sevilla ise 74 puanla dördüncü sırada. Bu dört takım Şampiyonlar Ligi’ne doğrudan katılmayı garantilemiş durumda. Elche ise küme düştü. Küme düşme mücadelesi ise oldukça hareketli geçecek. İşte haftanın kritik maçları:Valladolid v Atletico MadridHiç şüphesiz her iki takım için de haftanın en heyecanlı ve en gergin maçı! 83 puanla zirvede yer alan Atletico Madrid, La Liga şampiyonluğu için kazanmak zorunda. Rakibi Valladolid’in ise küme düşmemek için kazanmaktan başka çaresi yok. İki takımdan birinin güleceği, birinin ise büyük hayal kırıklığı yaşayacağı bir maç olacak.Real Madrid v Villareal81 puanla ikinci sırada yer alan Real Madrid, şampiyonluk için Villareal karşısında galip gelmeli. Villareal’i yendiği takdirde Atletico Madrid’in puan kaybetmesini bekleyecek. Rakibinin olası puan kaybında şampiyon olacak.Elche v Athletic BilbaoElche, son haftaya 33 puanla 18. sırada girdi. Küme düşmemek için Athletic Bilbao maçında galibiyet almak zorunda. Bu maçta galip geldiği takdirde rakibi Huesca’nın puan kaybetmesini bekleyecek.Huesca v ValenciaHuesca, 33 puanla 17. sırada bulunuyor. Şu an küme düşme potasının içinde değil. Ancak rakiplerinin galip gelmesiyle birlikte her an kendisini küme düşmüş olarak bulabilir. Bu yüzden Valencia karşısında puan veya puanlar almak zorunda.

Fransa Ligue 1

Avrupa’nın 5 büyük ligi arasındaki en heyecanlı son Ligue 1’de yaşanacak! Milli futbolcularımız Burak Yılmaz, Zeki Çelik ve Yusuf Yazıcı’nın forma giydiği Lille, 80 puanla zirvede. En yakın takipçisi Paris Saint-Germain ise 79 puanla ikinci sırada yer alıyor. Monaco, 77 puanla üçüncü sırada yer alıyor. Dördüncü olan Lyon’un ise 76 puanı bulunmakta. İlk iki takım direkt olarak Şampiyonlar Ligi’ne gidiyor. Üçüncü takımın ise eleme oynadığı ligde, küme düşme mücadelesi de oldukça heyecanlı geçecek. Nimes ve Dijon takımları ise küme düştü. İşte Ligue 1 de haftanın kritik maçları:Angers v LilleMilli futbolcularımız Burak Yılmaz, Yusuf Yazıcı ve Zeki Çelik’in oynadığı Lille, son haftaya zirvede girdi. Angers karşısında galip geldiği an Ligue 1’de şampiyonluğunu ilan edecek. Lille takımına ve milli futbolcularımıza başarılar diliyoruz.Brest v Paris Saint-GermainParis Saint-Germain, şampiyonluk umudunu son maça taşıyor. Son hafta maçında Brest karşısında galip gelirse ve Lille puan kaybı yaşarsa şampiyon olacak.Lens v MonacoMonaco için şampiyonluk umutları matematiksel olarak olsa dahi oldukça zor bir ihtimal. Galip geldikten sonra rakiplerinin mağlup olmasını beklemeli. Genel averajda 6 fark bulunan Lille’in de önüne geçmek zorunda.Lyon v NiceLyon, şampiyonluk şansını kaybetse de Şampiyonlar Ligi’ne katılmak istiyor. Rakibi Nice karşısında galip gelip rakiplerinin puan kaybetmesini bekleyecek.Nantes v MontpellierPlay out konumunda bulunan Nantes, son maçında Montpellier karşısında galip gelmeli. Eğer gelirse küme düşmekten kurtuluyor. Onlar için bu maç oldukça önemli.RC Strasbourg v LorientRakipleri Nantes galip geldiği an iki ekip de kendisini play out konumunda bulabilir. Strasbourg, genel averaj olarak önde bulunuyor. Dolayısıyla beraberlik kendisine yetecek ancak aynı durum Lorient için geçerli değil. Lorient, Brest takımının eksi 4 averaj gerisinde bulunuyor. Dolayısıyla rakibinin 4 golden fazla fark yemesini bekleyebilir. Ya da kendi işini kendisi çözüp bu maçtan puan alabilir.

Daha Fazla Bilgi İçin: Benzer Konulardaki Diğer Yazılar

0
tebrikler
Tebrikler
0
k_t_
Kötü
0
m_kemmel
Mükemmel
0
_zg_n
Üzgün
0
acayip
Acayip
0
komik
Komik
0
sinirli
Sinirli
Avrupa’nın 5 Büyük Liginde Son Durum

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

60 nerenin plakası Tokat Haberleri