İnsanlar sadece yemek, içmek ve uyumak için tasarlanmış varlıklar değildir. İnsanları hayvanlardan ayıran en büyük fark karmaşık bir düşünce yapısıdır. Bu düşünce sistemi içerisine çeşitli inançlar, değerler, algı biçimleri girmektedir. İnsanların hayata bakış açılarını şekillendirdikleri bu sistemlerden biri de felsefedir. Bu içerikte nefesçilik felsefesi ile ilgili detaylara, güneş ışığı ile beslenmenin bağlantısına bakacağız.
Nefesçilik felsefesi normal yeme ve içme eylemlerinin sağlıksız olduğuna inanıyor. Bu felsefeye göre güneş ve kozmik enerji ile beslenmek mümkün. Kişiler yalnızca güneş enerjisini kullanıyor ve kozmik enerjiyle birlikte hem sağlıklı hem de uzun ömürlü olacaklarını savunuyorlar. Nefesçilik felsefesi aslında pek de yeni bir akım değil. Dünya tarihine baktığımız zaman farklı kültürlerde bu şekilde beslenen insan sayısı çok fazla. Bu insanların var olduğuna dair deliller de bulunuyor.
Bu konuya baktığımız zaman yediğimiz besinlerde ve içtiğimiz suda yer alan enerjiler güneşte de bulunuyor. Ancak bu konuya ilişkin net bir kaynak veya delil bulunmuyor. Buna rağmen bu inanışa sahip pek çok insan var.
Buna ek olarak güneş ışınları ve havayla beslenerek enerji ürettiğimizi düşünenler de var!
En uçuk ve hatalı felsefelerden biri olan bu felsefe, başta imkansız geliyor ama bu felsefeye inanlar bu konunun da çözümünü bulmuşlar. Bu olayın çok net bir cevabı var. Hazır mısınız?
Yalan söylüyorlar. Örneğin bu akımın en büyük temsilicisi olan Wiley Brooks, daha önce McDonalds’tan bir şeyler yerken yakalanmış ve sonrasında baskılar sonucu itiraf etmiş. Ara ara bir şeyler yediğini söylemiş.
Nefesçilik akımının en popüler isimlerinden olan Ellen Greve, bu şekilde yaşadığını ispat etmek için bir dizi deneye tabi tutulma fikrini kabul etti ve 24 saat boyunca izlendi. Hiçbir şey yemeden sadece güneş ışığıyla beslenecekti. 1999 yılında yapılan bu deneyde Greve, ölüm tehlikesi geçirince deney yarıda bırakıldı. Çünkü kişi dehidrasyona girdi ve su kaybı yaşamaya başladı. Tarihin en garip akımlarından biri olan nefesçilik felsefesine hala bir yerlerde inanların olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.
Özel İçerikler Burada: Diğer Yazıları Kaçırmayın