Güneş’in Sıcaklığını Geçti! Yapay Güneş Sıcaklığı 160 Milyon Santigrat Dereceye Ulaştı!

featured

2006 yılından bu yana yapay güneş üzerinde çalışan Çin, nükleer reaktör yaptı. Bu nükleer reaktörün rekor kırdığı Çinli bilim insanları tarafından duyuruldu. Sonsuz enerjiye ulaşmak için yapılan çalışmalarda reaktörün sıcaklığı 160 milyon santigrat dereceye ulaştı. Öte yandan bu sıcaklıkta 20 saniye kalındı. Ayrıca Şinhua Haber Ajansı’ndan alınan bilgilere göre, 120 milyon santigrat dereceye ulaşan reaktör, bu sıcaklığı 101 saniye korumayı başardı.

Güneş’in sıcaklığını geçti!

Bilindiği üzere Güneş’in sıcaklığı 15 milyon derecedir. Yapay güneş, 160 milyon santigrat dereceye ulaşarak Güneş’in sıcaklığını geçti. Fakat sıcaklığını ve nükleer füzyon sürecini 4,6 milyar yıldır sürdüren Güneş’e kıyasla bu işlemleri sadece birkaç saniye yapabiliyor.

Reaktörün enerji üretebilmesi ve reaksiyonun sabit şekilde devam edebilmesi için deney süreleri büyük önem taşıyor. Çinli bilim insanlarının şimdiki hedefi, plazmayı 17 dakika boyunca 100 milyon derecelik sıcaklıkta tutabilmek.

Nükleer füzyon nedir?

Nükleer füzyon, nükleer kaynaşma ya da kısaca füzyon; iki hafif elementin nükleer reaksiyonlar sonucu birleşerek daha ağır bir element oluşturmasıdır. Çekirdek tepkimesi olarak da bilinen bu tepkimenin sonucunda çok büyük miktarda enerji açığa çıkar. Bu işlemle oluşturulabilecek en ağır element demirdir.

Özel İçerikler Burada: Diğer Yazıları Kaçırmayın

0
tebrikler
Tebrikler
0
k_t_
Kötü
0
m_kemmel
Mükemmel
0
_zg_n
Üzgün
0
acayip
Acayip
0
komik
Komik
0
sinirli
Sinirli
Güneş’in Sıcaklığını Geçti! Yapay Güneş Sıcaklığı 160 Milyon Santigrat Dereceye Ulaştı!

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

60 nerenin plakası Tokat Haberleri