Uzaydan Gelen Radyo Sinyali Şaşırttı!

featured

Bilim insanları uzayla ilgili çalışmalara devam ediyor. Bazen bu çalışmalar kapsamında oldukça kafa karıştırıcı bilgilere de ulaşılabiliyor. Bu sefer şaşırtan şey ise uzaydan gelen bir radyo sinyali oldu. 20200120E radyo sinyali, yaklaşık 11,7 milyon ışık yılı uzaktan Dünya’ya ulaştı. Bu bilgiler, bunun galaksi dışından gelen en yakın sinyal olduğunu belirtiyor.

Sinyalin kaynağı bulundu!

Sinyalin geldiği yeri tespit etmek için çalışmalar yapan bilim insanları, küresel bir yıldız kümesine ulaştı. Fakat kümede radyo sinyali gönderebilecek kadar güçlü bir yıldız yoktu. Küresel kümelerin düşük kütleli ve kompakt yıldız gruplarından oluştuğunu düşünen araştırmacılar, kısa ömürlü nötron yıldızları veya magnetarlar bulunmasını beklemiyor.

Magnetar nedir?

Magnetar, ışıma enerjisini sahip olduğu muazzam manyetik alanından sağlayan bir çeşit nötron yıldızıdır. Bu tip atarcalar, çok yüksek enerjili x-ışını ve gama ışını yayınımı yapmaktadır. Magnetarlar, tekrarlayan yumuşak gama ışın kaynakları (SGR) ve anormal x-ışını atarcaları (AXP) olmak üzere iki grupta sınıflandırılmaktadır.

Geçtiğimiz yıllarda da yaşanmıştı.

Geçtiğimiz yıl da bir sinyalin magnetardan geldiği tespit edilmişti. Bu keşiflerden sonra bilim insanları, radyo sinyallerinin cisimlerden geldiğine inanıyor.

Öte yandan yeni tespit edilen radyo sinyalinin kaynağının belli olmasıyla bilim insanlarının kafası karıştı. Radyo sinyallerinin kaynağı, küresel yıldız kümesi olarak belirlendi.

Keşfetmeye Devam Edin: İlgili Bağlantıları Kullanın

0
tebrikler
Tebrikler
0
k_t_
Kötü
0
m_kemmel
Mükemmel
0
_zg_n
Üzgün
0
acayip
Acayip
0
komik
Komik
0
sinirli
Sinirli
Uzaydan Gelen Radyo Sinyali Şaşırttı!

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

60 nerenin plakası Tokat Haberleri