Antalya’nın Arka Bahçesi Güver Uçurumu

featured

Antalya’nın merkez ilçesi Döşemealtı’nda bulunan Güver Uçurumu Düzler Çamı Milli Parkı içerisinde yer alıyor. Kesin korunacak hassas alan ilan edilen bölge özellikle sessiz bir ortam arayanlar için bulunamaz bir adres haline geldi.

Şehrin İçinde Doğal Güzelliklerin Adresi

Antalya kent merkezine yaklaşık 20 km mesafede yer alan Güver Uçurumu 115 metre yüksekliğinde bulunuyor. Yaklaşık 2 kilometre uzunluğundaki uçurum doğal tabiatı ve güzellikleri ile herkesi kendisine hayran bırakıyor. Sonbahar’ın gelmesi ile birlikte halen yeşil güzelliğini koruyan kanyon iki yoldan birleşirken iki taraflı olarak yukarıdan incelemeniz mümkün. Son yıllarda yapılan çalışmalar ile aynı zamanda cam balkona kavuşan Güver Uçurumu atacağınız ilk adım ile birlikte eşsiz manzaraların içerisinde havada uçuyormuş hissi veriyor. Günübirlik gezi amaçlı olarak Güver Uçurumu devamında Kapuz Kanyonuna kadar ilerleyen bir süreçten geçmektedir.

What is this?

Yaban Hayvanları Bulunuyor

İlginç doğal ve kaya yapısı ile yaklaşık bir milyon yıl gibi uzun bir sürede meydana geldiği düşünülen Güver Uçurumu aynı zamanda yabani hayatında adresi. Zira yol boyunca tel örgü ile çevrili bölge geyiklerin yaşam alanı olarak ilan edilmiş. Uçurum kenarı boyunca birden fazla seyir mekanı bulunuyor. Hatta burada uçan şahin ile atmaca gibi yırtıcı kuşları görebiliyorsunuz. Kanyon boyunca sıralanan kızılçam ağaçları, meşe, ardıçlar, keçiboynuzu, funda ağacı ve sakız ağacı kokularını içinize çekebileceğiniz Güver Uçurumu adeta Antalya’nın gizli kalmış cennetlerinden bir yer olmaktadır.

Antalya’da dört mevsim doğa yürüyüşü ve tırmanış yapabileceğiniz bölge aynı zamanda kamp yapmak için bulunmaz yerlerden olmaktadır. Bölgede yürüyüş yapanların yanı sıra bisikletli grupların turlar yaptığına şahit olursunuz. Düzlerçamı Milli Parkı girişi ile birlikte piknik yapanların eşlik edeceği mesire alanı aynı zamanda ihtiyaç duyulan yaşam alanlarına sahip.

Güver Uçurumuna Nasıl Gidilir?

Güver Uçurumuna Antalya merkezinden Korkuteli yoluna giderken Döşemealtı mevkiinde sola dönüş ile gidiliyor. Ana yoldan sola dönüldüğünde önce Düzler Çamı Milli Parkına girilmektedir. Bu aşamadan sonra patika yoldan yaklaşık 5 km kadar gidildikten sonra Güver Uçurumuna ulaşılmaktadır. Yol boyu eşsiz bir doğa tüm zarafetini sizlere sunarken kendinizi esrarengiz bir yolun içerisinde hissedeceğiniz alanda aynı zamanda tatlı su akışı bulunuyor.

Güver Uçurumu Ücretli mi?

What is this?

Güver Uçurumu Düzlerçamı Milli Parkı içerisinde yer alıyor. Geçmiş dönemlerde Milli Parka girişler ve piknik mesire alanı kullanımı ücrete tabi tutuluyordu. Bu sebeple kanyonu ve uçurumu görmek isteyenler buradan geçecekleri için ücret ödemekle yükümlüydü. Ancak son yıllarda piknik alanı çok ilgi görmediğinden ücret alınmamaktadır. Bu sebeple Güver Uçurumu ücretsiz olarak gezilebilmektedir.

Güver Uçurumunun iki kanadından onlarca metre aşağıda akan iki tatlı su birleşerek Konyaaltı mevkiine doğru akar. Buraya inmeniz için profesyonel sporcu olmanız gerekir. Ancak tatlı suyun birleşmesi ile devam eden yolda Antalya Kapuz Kanyonu sizleri beklemektedir. Buraya araçla gidebiliyor olmanız büyük bir kolaylık. Kapuz Kanyonu muhteşem bir doğal güzellikleri bünyesinde barındırıyor. Bu sebeple burada kano sporu yapmanız mümkün. Böylelikle kanyona yakın bir bölgeye kadar su üzerinde kano ile gidebiliyorsunuz. Özellikle Güver Uçurumunu görmeye gelenler mutlaka bu kanyonu da görmesi gerekir.

Antalya doğal güzellikleri ile sizlere dört mevsim davetlerde bulunmaktadır. Bu davetler içerisinde doğa ile baş başa mücadele edeceğiniz aktivitelerde bulunur. Zira doğa yürüyüşleri düzenli olarak buralara yapılmaktadır. Aynı zamanda kano ile gezinti imkanı veren kapuz kanyonu Güver uçurumunun devamı niteliğinde olmaktadır. Şehir merkezi içerisinde yer alan Güver Uçurumu Döşemealtı sınırları içerisinde yer alıyor.

Hayal Gücünüzü Besleyin: Benzer Konulardaki Bağlantıları İnceleyin

0
tebrikler
Tebrikler
0
k_t_
Kötü
0
m_kemmel
Mükemmel
0
_zg_n
Üzgün
0
acayip
Acayip
0
komik
Komik
0
sinirli
Sinirli
Antalya’nın Arka Bahçesi Güver Uçurumu

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

60 nerenin plakası Tokat Haberleri