Bilim insanları, bundan tam 100 yıl sonraki dünya halinin bilim kurgu filmlerini aratmayacağı yönünde tahminler yapmakta. Şu an bunları düşünmek insana bir bakıma heyecan veriyor, bir bakıma da insanda endişe uyandırıyor diyebiliriz. Bunun nedeni, o günlerin sadece hayalden ibaret olduğu ve şu anki yaşam işleyişi dışında bir yaşamı deneyimlememiş olmamızdır. Peki, gelecekteki torunlarımızın görüp, yaşayıp hatta mimarlığını üstleneceği 100 yıl sonraki dünya teknolojisi nasıl olacak?
Şimdikilerden çok daha uzun süper gökdelenler olacak!
Örneğin ‘100 yıl sonra dünya teknolojisi nasıl olacak’ sorusunu bundan 100 yıl önceki nesile sormuş olsak, elde edilen teknoloji ile daha yüksek binalar yapılabileceğini söylemiş olurlardı. Aslında durum şimdi de aynı olmakla birlikte, 100 yıl sonraki dünya teknolojisinin elvermiş olduğu çok daha gelişmiş imkanlar sayesinde süper gökdelenler inşa etmiş olacağız.
Mars ve Ay’a kurulan küçük kolonilerle uzayı ziyaret etmek daha kolay olacak!
Bilim insanları, 100 yıl sonraki dünya teknolojisinin geleceği noktaya ilişkin tahminlerini daha çok uzay sistemleri üzerine gerçekleştirmekte. Çünkü insanlık nesli gelişmişliğini en çok da evreni keşfetmek ve yeniliklerini bu alanda gerçekleştirmekten yanadır. Ve bu sayede Mars ve Ay’a yeni ve modern koloniler kurulacak, buna bağlı olarak da insanlığın uzay macerası yeni bir boyut kazanacak. Örneğin tatil planlarınız arasına “uzaya gidelim” terimini de ekleyebileceksiniz. Biraz durup da düşününce bu gerçekten çok heyecan verici bir durum. Sizce de öyle değil mi?
100 yıl sonraki dünya teknolojisi ile hayatımıza girecek olan diğer yenilikleri de şu şekilde sıralayabiliriz:
- Devasa balon şehirler su altındaki yerini alacak ve yaşam alanlarına yepyeni bir deneyim imkanı eklenecek.
- Gelişmiş drone ve ev sistemi ile taşımacılık sektörü yeni bir boyut kazanacak. Örneğin gittiğiniz herhangi bir yere evinizi bile götürebileceksiniz.
- Yerden yüz metrelerce yükseklikte inşa edilen gökdelenlerin bir kısmı da tam tersi, yer altına doğru inşa edilecek. Yani, “Bir bu kadar da yerin altında var” repliği bundan 100 yıl sonra da kullanılıyor olacak.
İlginizi çekebilecek konular