Ateş Elementi Eksikliğini Nasıl Dengeleyebilirsiniz?

featured

Her element kendine has karakteristik özelliklere sahiptir. Astrolojide burçlar elementlere göre ayrılır. Doğum haritamızda bu elementlerin yoğunluğuna veya azlığına göre karakterimiz, hareketlerimi, dürtülerimiz, duygularımız şekillenir. Hayata bakışımız, tutumlarımız değişiklik gösterir. 

Ateş elementi grubundaki burçlar Koç, Aslan ve Yay burçlarıdır. Ateş elementinin özelliklerine kısaca bakacak olursak hızlı ve enerjik olduğunu söyleyebiliriz. Ateş burçları; hızlı, pratik, girişken ve cana yakındırlar. Aktif ve kendini ifade etmeye yönelik doğuştan liderlik potansiyeli olan bir element grubudur.

Ateş elementinin fazlalığında ne olur?

Psikolog Carl G. Jung ateş elementini kendini harekete geçiren, psişik yetenekleri yüksek olan element olarak anlatır. Ateş elementinin fazlalığında kişi fazlasıyla hareketli olabilir. Aynı şekilde gururu kibir boyutunda olarak ben merkezciliği yüksek dozda yaşıyor olabilir. Ben merkezci yapıda olması da doğal olarak insanlarla ilişkilerine de zarar verir. 

Kişinin fazla gözü kara davranışlarla hayatını tehlikeye sokan davranışlarda bulunması da ateş elementinin fazlalığından kaynaklıdır. Risk almaktan çekinmez fakat bu özelliği en uçlarda yaşar. Ayrıca ateş elementi fazla insanlar gereğinden fazla öfkeli ve saldırgan olabilmektedirler.

Ateş elementinin eksikliğinde ne olur?

Ateş elementi hayattaki motivasyonumuz ile ilgilidir. Bu elementin eksikliğinde hayata karşı motivasyonumuz azalır. Enerji düşüklüğü yaşarız. Motivasyonsuzluk, enerji ve tutku eksikliği, heyecansızlık gibi sorunlarla baş başa kalırız. Sabahları uyanamam, sürekli yorgun ve uykulu olma hallerinin sebebi ateş elementi dengesizliği ve azlığıdır.

Ateş elementi eksikliğinde kişinin kendine olan güveni azalır. Özgüvensizlik problemiyle karşılaşır. Cesaret eksikliği ve çekingen olma sorunlarıyla karşı karşıya kalır. Ateş elementi eksikliği yaşayan kişi kendini iyi ve etkili bir şekilde ifade etmekte zorluk yaşar. Çok çabuk karamsarlığa kapılabilir.

Ateş elementinin dengelenmesi için neler yapılmalıdır?

İlk olarak kırmızı renkli yiyecekler yemek, kırmızı ve turuncu rengi bol bol üzerimizde taşımak iyi gelecektir. Ayrıca ateş elementi yogaları yapmak kişinin içindeki ateş elementinin dengelenmesinde çok yardımcı olan etkili bir yöntemdir.

Egzersiz ve düzenli spor yapmak, koşu, yürüyüş gibi aktivitelerde bulunmak ateş elementini canlandırır. Macera ve aksiyon gerektiren etkinlikler yapmak, tutkulu olduğunuz bir iş ile uğraşmak da ateş elementini canlandırır. Ayrıca ateşin etrafında olmak, mum meditasyonları yapmak da ateş elementinin eksikliğini girecektir. Son olarak seks yapmak da ateş elementini canlandırır. 

Keşfetmeye Devam Edin: İlgili Bağlantıları Kullanın

0
tebrikler
Tebrikler
0
k_t_
Kötü
0
m_kemmel
Mükemmel
0
_zg_n
Üzgün
0
acayip
Acayip
0
komik
Komik
0
sinirli
Sinirli
Ateş Elementi Eksikliğini Nasıl Dengeleyebilirsiniz?

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

60 nerenin plakası Tokat Haberleri