Aura Nedir? Aura Katmanları Nelerdir?

featured

Aura, Yunanca “hafif meltem” anlamına gelen avra kelimesinden türeyen bir kavramdır. Evrendeki canlı veya cansız her şeyin bir enerjisi vardır. Bir de onları saran enerji tabakası vardır. Bu tabakaya kısaca aura denir. Bu enerji tabakası etraftaki pozitif veya negatif tüm enerjileri içine çekebilir, üstüne toplayabilir. Bu içerikte önce aura nedir sorusunu cevaplayacağız ardından da aura katmanlarına bakacağız. 

Aura; canlı veya cansız varlıkların, nesnelerin etrafını saran tabakalar halinde bulunan, olumlu ve olumsuz enerjiden etkilenen, belli frekansta enerjiler yayan, herkeste ve her şeyde farklılık gösteren bir enerji tabası ya da ışık bedenidir. Aura, sürekli hareket halinde ve renklidir. Araştırmacılara göre aura 9 katmana sahiptir. Ancak bu konuda hemfikir değillerdir. Biz burada en yaygın olan 4 katmanı anlatacağız. Her insanda ruhsal, zihinsel, duygusal ve eterik olmak üzere dört temel aura katmanı bulunuyor.

Aura katmanları nelerir?

Eterik beden: Sağlıklı bir insanda eterik beden genişliği ortalama 15-20 cm arasındadır. Şekil ve boyutu fiziksel bedenimizle orantılıdır. Eterik bedeni, fiziksel bedenimiz üzerine giydiğimiz bir giysi olarak düşünebiliriz. Çakralarımız bu bedende bulunur ve çakra enerji akışı yine bu bedenin enerjisi üzerinden sağlanır. Duygu durumu değişiklikleri, stres, üzüntü, hastalık gibi durumlarda eterik beden alanı genişleyip darlaşabilir.

Duygusal Beden: Bu katman eterik bedenin üzerinde bulunur. Yapısı sıvı gibidir. Gökkuşağı gibi tüm renkleri içinde barındıran duygusal beden; kişinin o an içerisinde hissettiği duyguya göre renk değişimine uğrar. Yani kişi o an hangi duyguyu hissediyorsa duygusal bedeni de o duygunun rengini alır. Bu da bu aura katmanının sıvımsı ve değişken yapıda olmasının nedenini açıklamaktadır.

Zihinsel Beden: Zihinsel beden, duygusal beden ile ruhsal beden arasında yer alır. Zihinsel süreçleri yansıtır. Fikirlerimizi barındırır. Farkındalığımız arttıkça ve olumlu düşüncelere sahip oldukça bu bedenin ışığı da o kadar parlak olur. Olumlu ve olumsuz düşünceleri ayırt etmek, karar vermek, özgür iradenin kuvvetli olmasını sağlamak gibi birçok özelliği vardır.

Ruhsal Beden: Titreşimi diğer bedenlere yani katmanlara göre çok daha fazladır. En yüksek frekansa sahi olan bu bedenin görülmesi de o kadar güçtür. Ruhsal beden, kişinin kolektifle, bütün ve evren ile bağlantısını simgeler. Kişinin ruhsal gelişimi ve ruhunun sağlıklı olması bu bedenin daha güçlü ve parlak olmasını sağlar.

Özel İçerikler Burada: Diğer Yazıları Kaçırmayın

0
tebrikler
Tebrikler
0
k_t_
Kötü
0
m_kemmel
Mükemmel
0
_zg_n
Üzgün
0
acayip
Acayip
0
komik
Komik
0
sinirli
Sinirli
Aura Nedir? Aura Katmanları Nelerdir?

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

60 nerenin plakası Tokat Haberleri