CHP TOKAT MİLLETVEKİLİ KADİM DURMAZ’IN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMINI KUTLAMA MESAJI

featured

CUMHURİYET BAYRAMI KUTLU OLSUN…

Mustafa Kemal Atatürk 29 Ekim 1923’de “Türk Milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir.” diyerek Cumhuriyeti ilan etti.

Ve Samsun’da yakılan milli mücadele meşalesi, Anadolu Halkının ellerinde Cumhuriyetimizin ilanına kadar geldi…

Bugün Cumhuriyet Bayramı; Cumhuriyetin aydınlattığı yolda, akıl ve bilimin temelinde çağdaş ve demokratik Türkiye mirasını taşıyoruz…

Her tarafı emperyalist güçler tarafından işgal edilmiş olan topraklarda, bağımsızlık ve özgürlük adına canı pahasına mücadele eden Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve dava arkadaşlarının bize bıraktığı en değerli miras laik ve demokratik Cumhuriyetimizdir.
Cumhuriyet sadece bir yönetim şekli değil; laikliğin, çağdaşlığın, demokrasinin ve özgür düşüncenin teminatıdır.

Cumhuriyet’te egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Yurttaşların seçme ve seçilme hakkı vardır. Devlet yönetimi, sınıfların, kişilerin, ailelerin, cemaatlerin veya bir zümrenin eline bırakılmayacak kadar kutsalımızdır.

 

Ulusumuz, Cumhuriyetle birlikte ulusal bir devletin, onurlu, özgürce düşünebilen ve eşit haklara sahip yurttaşları haline gelmiş, devletin tek ve gerçek sahibi olmuştur.

Bu topraklarda cumhuriyetin devrimlerine sahip çıkmak, demokrasiyi korumak, hak ve adalet mücadelesine omuz vermek demektir.
Çünkü bizler biliriz ki, bir milletin bağımsızlığı, ancak o milletin her bir ferdinin haklarını, özgürlüklerini ve onurunu savunmakla mümkündür.

Cumhuriyetin aydınlık yolunda yürüyenler olarak, Atatürk’ün izinden giderek; haksızlıklar karşısında susmayan, mazlumun yanında duran, hak ve adalet uğruna mücadeleden yılmayan bir halkız.
Unutmayalım ki, haklı olanlar asla yenilmezler; adaletin ve Cumhuriyetin ışığı, en karanlık günlerde dahi yolumuzu aydınlatır.

.
Türkiye Cumhuriyeti laik ve demokratik anlayıştan taviz vermeden, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği çağdaş uygarlık yolunda hızla ilerleyecektir. Buna hiçbir güç engel olamayacak ve Türkiye Cumhuriyeti devleti sonsuza kadar yaşayacaktır.
Yeter ki bizler Atatürk’ün mirası olan bilimsel ve akılcı yoldan ayrılmayalım.

Cumhuriyet, demokrasiyi geliştiren en iyi yönetim şeklidir. Kişinin hak ve özgürlükleri ancak Laik, Çağdaş ve Demokratik Cumhuriyet’le güvence altında olacaktır.

Ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi : “Benim ölümlü vücudum bir gün elbet toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti sonsuza kadar ayakta kalacak ve Türk ulusu güven ve mutluluğunu sağlayan ilkelere uygarlık yolunda yürümeye devam edecektir”

Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetin 101.Kuruluş yıldönümünü kutluyor, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve bağımsızlık yolunda canlarını feda eden şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum.
Cumhuriyet Bayramı Kutlu Olsun

1
tebrikler
Tebrikler
0
k_t_
Kötü
0
m_kemmel
Mükemmel
0
_zg_n
Üzgün
0
acayip
Acayip
0
komik
Komik
0
sinirli
Sinirli
CHP TOKAT MİLLETVEKİLİ KADİM DURMAZ’IN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMINI KUTLAMA MESAJI

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

60 nerenin plakası Tokat Haberleri