1. Haberler
  2. Tokat Haberleri
  3. Tokat’ta Skandal Toplantı! Başkan Yazıcıoğlu, Gerçekleri Biliyor mu?

Tokat’ta Skandal Toplantı! Başkan Yazıcıoğlu, Gerçekleri Biliyor mu?

featured

Tokat Belediye Bşkanı M. Kemal Yazıcıoğlu, Usulsüzlükleri Raporlarla Tespit Edilen Kişi İle Toplantı Yaptı

Bakanlık müfettişleri tarafından yapılan denetimlerde Sabri Dökülen hakkında çeşitli usulsüzlükler tespit edilmesine rağmen, alınan kararların içinde etkili bir isim olarak bulunması tepki çekti. Sabri Dökülen’e geçmişte birçok kez uyarı tebligatları yapılmış olmasına rağmen, Tokat OSB’yi kendi özel mülkü gibi kullanarak haksız kazanç elde etmeye devam ettiği iddia ediliyor.

Tokat Belediye Başkanı M. Kemal Yazıcıoğlu sosyal medya hesaplarından yapmış olduğu Tokat OSB yönetim kurul üyelerinin katılımıyla gerçekleştirdiğini belirtiyor.
Oysaki Toplantıya OSB yönetimi adına katılan kişi ile ilgili iddialar ortada iken karar alıyorlar

Tokat OSB’de Tartışmalı Toplantı: Usulsüzlük İddiaları Gündemde

Tokat Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Müteşebbis Heyet Başkanı Vali Abdullah Köklü ve Tokat Belediye Başkanı M. Kemal Yazıcıoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, OSB yönetimi adına sanayi sicil belgesi dahi bulunmayan Sabri Dökülen’in de yer alması kamuoyunda soru işaretlerine neden oldu.

Usulsüzlükler Raporlarla Tespit Edildi

Bakanlık müfettişleri tarafından yapılan denetimlerde Sabri Dökülen hakkında çeşitli usulsüzlükler tespit edilmesine rağmen, alınan kararların içinde etkili bir isim olarak bulunması tepki çekti. Sabri Dökülen’e geçmişte birçok kez uyarı tebligatları yapılmış olmasına rağmen, Tokat OSB’yi kendi özel mülkü gibi kullanarak haksız kazanç elde etmeye devam ettiği iddia ediliyor.

OSB’de Mevzuata Aykırı Kiralama İşlemleri

Tokat OSB sınırları içinde Sabri Dökülen’e ait 2 sanayi parseli ve yetkilisi olduğu Maksutoğlu Tekstil San. Tic. A.Ş.’ye ait 1 sanayi parseli bulunuyor. Bölge Müdürlüğü tarafından 30 Kasım 2022 tarihli ve 872 sayılı uyarı yazısıyla bu parsellerdeki usulsüz kiralama işlemlerinin sona erdirilmesi veya OSB Uygulama Yönetmeliği çerçevesinde yasal hale getirilmesi gerektiği belirtilmişti. Ancak, bugüne kadar bu konuda herhangi bir adım atılmadığı ifade ediliyor.

17 Şubat 2023 tarihli ve 4506213 sayılı yazıyla OSB Yönetim Kurulu Başkanlığı’na, mevzuata uygun olmayan iş ve işlemler nedeniyle hukuki sorumluluk doğabileceği hatırlatılmıştı. Ancak, bu uyarıların dikkate alınıp alınmadığı ve alınan kararların şeffaflığı tartışmaya açık.

Vali ve Başkan Gerçekleri Biliyor mu?

Tokat Valisi Abdullah Köklü ve Belediye Başkanı M. Kemal Yazıcıoğlu’nun, OSB ile ilgili toplantılarda Sabri Dökülen’in varlığından ve hakkındaki iddialardan haberdar olup olmadıkları merak konusu. Kamuoyunda bu konuyla ilgili sorular giderek artarken, yetkililerden açıklama bekleniyor.
OSB yönetimi adına toplantılara neden Sabri Dökülen katılım yapıyor?

Tokat halkı, OSB’deki işleyişin şeffaf ve adil bir şekilde yürütülmesini talep ediyor. Yetkililerin, OSB ile ilgili iddialara karşı nasıl bir tutum sergileyeceği yakından takip ediliyor

0
tebrikler
Tebrikler
0
k_t_
Kötü
0
m_kemmel
Mükemmel
0
_zg_n
Üzgün
0
acayip
Acayip
0
komik
Komik
0
sinirli
Sinirli
Tokat’ta Skandal Toplantı! Başkan Yazıcıoğlu, Gerçekleri Biliyor mu?
Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir