Türkiye’deki Deprem Erken Uyarı Sistemi Çalışmaları Toplantıda Tartışıldı. İstanbul’da gerçekleşen organizasyonda, Deprem Erken Uyarı Sistemi’nin kurulumu ve vatandaşlara sinyal verilmesi projesi detaylı bir şekilde ele alındı. Akademik Danışma ve İstişare Kurulu, Üsküdar Üniversitesi’nde bir araya gelerek, erken uyarı sistemlerinin topluma etkili bir şekilde ulaştırılması konusunu değerlendirdi. Toplantıda alınan kararlar arasında, deprem riski taşıyan illerde vatandaşların sisteme olan etkilerini değerlendirmek için anket çalışması yapılacağı ve mobil uygulamaların öneminin vurgulanması yer almaktadır. Türkiye’nin Deprem Erken Uyarı Sistemi Projeleri toplantıda değerlendirilerek gelecek adımlar belirlendi.
İSTANBUL (İGFA) – Türkiye'de Deprem Erken Uyarı Sistemi'nin Kurulumu ve Vatandaşa Sinyal Verilmesi Projesi çerçevesinde, Akademik Danışma ve İstişare Kurulu, Üsküdar Üniversitesi'nde ikinci kez bir araya geldi.
Üsküdar Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Rüştü Uçan ve Öğr. Gör. Akbey Elçi gibi akademisyenlerin de yer aldığı bu toplantıda, deprem erken uyarı sistemlerinin topluma etkin bir şekilde nasıl iletilmesi gerektiği üzerinde yoğunlaşıldı.
Toplantı, Akademik Danışma Kurulu Başkanı ve Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü'nden Prof. Dr. Şerif Barış'ın liderliğinde gerçekleşti.
Doç. Dr. Özay'nın yaptığı açılış konuşmasında, "Proje yapmaktan keyif alıyoruz. Deprem Erken Uyarı Sistemi Projesi, ülkemiz için son derece hayati bir öneme sahiptir," ifadelerine yer verildi.
Üsküdar Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Rüştü Uçan da toplantıda, "Bir arada olmaktan gurur duyuyorum. Başarıları birlikte elde edeceğiz. Bu proje, depreme karşı önceden hazırlıklı olmanın ne kadar önemli olduğunu gösteriyor," şeklinde konuştu.
Toplantı kapsamında, Akademik Danışma Kurulu'nun yakın zamanda İtalya, Meksika, Japonya, ABD ve Tayvan gibi ülkelere gerçekleştireceği ziyaretler ve deprem erken uyarı sisteminin fabrikalarda ve AVM'lerde gerçekleştirilecek simülasyonları ele alındı.
Toplantıda ayrıca, deprem bölgesi olan illerde vatandaşların sisteme olan etkilerini değerlendirmek amacıyla bir anket çalışması başlatılacağı vurgulandı.
Üsküdar Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü'nden Prof. Dr. Şerif Barış, mobil uygulamalar aracılığıyla afet durumlarında nasıl hareket edilmesi gerektiğinin öğrenilmesi gerektiğini ve bu sistemin İstanbul'daki alışveriş merkezleri ve yeraltı geçitlerine uygulanması gerektiğini belirtti.
Türkiye'de Deprem Erken Uyarı Sistemi Projesi kapsamında gerçekleştirilen toplantıda, akademisyenler ve uzmanlar, deprem riskine karşı alınacak önlemleri masaya yatırdı. Artık depreme karşı daha hazırlıklı olmak için atılacak adımlar belirlendi.
Yolculuğa Hazır Mısınız? İlgili Bağlantılara Göz Atın
Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörlük ofis çalışanları, güvenlik görevlileri ve çay ocağı personeli, 24 Kasım Öğretmenler…
Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu her hafta bir mahalleyi ziyaret etmeye devam ediyor. Son olarak…
Tokat Milletvekili Dt. Cüneyt Aldemir, 22 Kasım Diş Hekimliği Günü ve Ağız ve Diş Sağlığı…
Tokat, çevre illere göre yüksek uçak bileti fiyatlarıyla karşı karşıya; bu sorun acilen çözülmeli ve…
Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Tarım İl Müdürlüğü ve DOKAP iş birliği ile üreticilere “Milli Patates Çeşitlerinin…
Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Artova Meslek Yüksekokulu İş Sağlığı ve Güvenliği Programı Öğretim Görevlisi Ferhat Şahin’in…