Arabistan: Asya’nın En Büyük Yarımadası
Genellikle Asya‘nın güneybatısındaki Arap Yarımadası anlamına gelir. Dünyanın en büyük Yarımadası. Bazen Arapça’nın konuşulduğu her yeri düşünürüz. Bunlar arasında Suriye ve Lübnan gibi Akdeniz ülkeleri ve Kuzey Afrika’nın büyük bir kısmı yer alıyor. Bu bölgeler aynı zamanda “Arap dünyası”olarak da adlandırılır.
Arap Yarımadası: Sadece Çöllerden Oluşan Devletler
Arap Yarımadası neredeyse sadece çölden oluşuyor. En büyük devlet, Mekke ve Medine şehirlerinin bulunduğu Suudi Arabistan Krallığı’dır. Onlar, Kudüs dışında, İslam dini için en önemli yerlerdir. Yarımada da ayrıca Yemen, Umman, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Kuveyt ve Irak ve Ürdün’ün bazı bölümleri de yer almaktadır.
İslam’ın Yayılması ve Arap Dünyası
Hz. Muhammed (S.A.V)’in halefleri Orta Çağ’da askerleriyle birlikte İslam’ı yaymak için Kuzey Afrika’ya gittiler. Böylece Arap dilini, kültürünü ve bilimini yaydılar. İnsanların çoğu Arapça konuşur ve Allah’a inanırlar. Mısır ve Cezayir gibi bu ülkeler de Arap dünyasının bir parçasıdır.
Arap Birliği ve Bölgedeki Çatışmalar
Arap ülkeleri arasında çok fazla çekişme olmasına rağmen, birçok Arap birbirine ait olduklarını hissediyor. Onların da ortak bir organizasyonu var: Arap Birliği. 1945 yılından beri var. Üyeleri 21 devlet ve Filistinlilerin Temsilciliğidir. Birlik daha fazla işbirliği ve barış istemektedir. Ancak Arap dünyasındaki çatışma ve savaş nedeniyle bunu başaramadı.