İstanbul’un Avrasya Tüneli projesi, Asya ve Avrupa kıtalarını deniz tabanının altından birbirine bağlayarak yolculuk süresini 5 dakikaya indirerek büyük bir başarı elde etti. Proje, Ekonomik Kalkınma ve İş Birliği Örgütü'nün (OECD) sürdürülebilir altyapı yatırımlarını teşvik eden Mavi Nokta Ağı'nın pilot uygulama sürecini başarıyla tamamlayarak dünyada ulaştırma alanındaki ilk pilot proje oldu. Avrasya Tüneli, çevresel, sosyal ve kurumsal yönetişim alanındaki iyi uygulamaları ve bulunduğu kente sağladığı uzun vadeli ekonomik etki nedeniyle İstanbul Kamu Özel Sektör İş Birliği (KÖİ) Haftası'nda Yılın ESG Projesi Ödülü'nün sahibi oldu.
İstanbul Kamu Özel Sektör İş Birliği Haftası, dünyanın en önemli etkinlikleri arasında yer alıyor. 50'den fazla ülkeden profesyonelin katıldığı etkinlik, Kamu Özel Sektör İş Birliği Araştırma Merkezi tarafından düzenlenmekte ve bu yıl ilk kez İstanbul KÖİ Ödülleri'nin sahiplerini buldu. Avrasya Tüneli de İstanbul PPP Haftası'nda ödüllendirilen projeler arasında yer aldı. Yılın ESG Projesi Ödülü, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından Avrasya Tüneli Yönetim Kurulu Üyesi Özge Arıoğlu'na takdim edildi.
Avrasya Tüneli projesi, sosyal ve çevresel etkileri göz önünde bulundurarak planlandı. Tünelin her aşaması, sürdürülebilir bir dünya yaklaşımı ve kurumsal vatandaşlık misyonuyla gerçekleştirildi. Projede yer alan tüm çalışmalar, çevresel ve sosyal etkilerin minimize edilmesi için büyük bir özenle yürütüldü. UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan İstanbul'un tarihi yarımadasında gerçekleştirilen tasarım ve inşaat süreçleri, UNESCO önerileri doğrultusunda gerçekleştirildi.
Avrasya Tüneli projesi, çevreye duyarlılık konusunda da örnek teşkil etmektedir. Tünelin İşletme ve Bakım Binası ile Asya Havalandırma Binalarında Güneş Enerjisi Santrali (GES) devreye alınmıştı ve bu sayede yıllık 190 ton karbon emisyonu azaltılması hedefleniyor. Ayrıca, projeye ait veri merkezlerinin elektrik ihtiyacı da GES tarafından karşılanmaktadır. Proje, enerjisini temiz kaynaklardan sağlamanın yanı sıra şeffaflık ilkesine de büyük önem vermektedir.2022 yılında projenin inşaat ve işletme performanslarına ilişkin detaylı bilgileri ve Kamu Özel Sektör İş Birliği Modeli ile ilgili raporu web sitesi aracılığıyla kamuoyuyla paylaşarak şeffaflığını korumuştur.
Özel İçerikler Burada: Diğer Yazıları Kaçırmayın
Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi, İnşaat Mühendisliği 1. sınıf öğrencilerine yönelik 9. geleneksel…
Tokat Valisi Abdullah Köklü, Kasım Ayı İl Genel Meclis Toplantısına katılarak, yaklaşan "Tokat İl Özel…
Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu’nun talimatlarıyla Tokat’ta başlatılan temizlik seferberliği kapsamında kentteki tüm mezarlıklar…
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda gerçekleştirilen Tarım ve Orman Bakanlığı bütçe görüşmelerinde Tokat Milletvekili Kadim…
Tokat İl Özel İdaresi, çalışanları ve aileleri arasındaki dayanışmayı artırmak amacıyla başlattığı "Aile Buluşmaları" etkinliklerine…
Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (TOGÜ) Ziraat Fakültesi ve Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezinin düzenlediği “Tatlı Patates…