“Ay kaç hafta olduğunu hesaplamanız için doğru yerdesiniz! Hem düzenli hem de irrerüleri bir adet döngüsü için kaç hafta olduğunu öğrenin. Pratik hesaplama yöntemleri ve detaylı bilgiler burada!”
Hamileliğin ilk haftaları, bebeğinizin embriyo evresinde olduğu zamandır. Bu dönemde bebeğin oluşumu hızla gerçekleşir ve bebeğin kalp atışları bile duyulabilir.
Bebeğiniz yaklaşık pirinç tanesi kadar küçüktür ve kalp atışları başlar.
Bebeğiniz artık bir kurbağa kadar büyük ve kalp atışları daha da güçlenir.
Bebeğiniz yaklaşık limon kadar büyüktür ve dişleri bile oluşmaya başlamıştır.
Hamileliğin ortalarında, bebeğin büyümesiyle birlikte vücudunuzda da belirgin değişiklikler meydana gelir.
Bebeğinizin büyümesiyle birlikte karnınız da gitgide büyümeye başlar. Bu dönemde rahminiz de genişler ve bebeğinizin rahatça büyümesine olanak sağlar.
Hamilelik sırasında kilo almak normaldir. Ancak fazla kilo alımı, hamileliğin ilerleyen dönemlerinde bazı sağlık sorunlarına yol açabilir.
Hamilelik sırasında kan basıncı düşebilir veya yükselbilir. Bu durumlar, bebeğinizin sağlığını etkileyebilir, bu nedenle düzenli olarak doktor kontrolüne gitmeyi unutmayın.
Hamileliğin son haftaları, bebeğin doğumuna hazırlık dönemi olarak da bilinir. Bu dönemde bebeğinizin pozisyonu ve size doğuma ne zaman hazır olacağınız da belirlenir.
Doğum pozisyonlarının belirlenmesi, bebeğinizin sağlığı açısından önemlidir. Bu nedenle doğum öncesi doktorunuza danışarak hangi pozisyonların tercih edilebileceğini öğrenebilirsiniz.
Doğumun başlamasına yakın, bebeklerin doğum kanalına girmesi ve doğumun başlaması için hormonlar salgılanır. Bu dönemde doğum çantası hazırlığı yapılmalıdır.
Doğum, bireysel olarak değişen bir süreçtir. Doğum sancıları başladığında, doktorunuza ulaşın ve doğum süreci boyunca size eşlik edecek kişileri belirleyin.
Hamilelik süreci, anne ve bebeğin sağlığı açısından son derece önemlidir. Hamilelik takvimi ve derinlemesine bir araştırma ile aklınıza takılan sorulara yanıt bulabilir ve sağlıklı bir hamilelik geçirerek bebeğinizi kucağınıza alabilirsiniz.
Hamilelik sürecinde düzenli olarak doktor kontrolüne gitmeli, sağlıklı beslenmeli, egzersiz yapmalı ve stresten uzak durmalısınız.
Hamileliğin her döneminde sağlıklı beslenmeye özen göstermelisiniz. Ancak hamileliğin ilk üç ayında sabah bulantıları nedeniyle bazı yiyeceklerden uzak durmanız gerekebilir.
Hamilelikte egzersiz yapmak son derece faydalıdır. Ancak uzman bir doktorun da onayıyla yapılmalı ve doğru teknikler kullanılmalıdır.
Doğum sancıları genellikle doğumun başlamasına yakın oluşur. Ancak her kadında farklılık gösterir, bu nedenle doktorunuza danışmanız önemlidir.
Hamilelik sürecinde cinsel ilişki yapılması sağlık açısından bir sakınca teşkil etmez. Ancak doktorunuza danışarak hangi dönemlerde hangi pozisyonların güvenli olduğunu öğrenebilirsiniz.
Tokat'ta son dönemde küçük esnafların giderek artan ekonomik zorluklarla mücadele ettiği ve birçok işletmenin kepenk…
Tokat Kent Konseyi Başkanı Dr Selim Çakar, Kocaeli’de düzenlenen Kent Konseyleri Mevzuat Çalıştayı'na katıldı. 11-13…
İYİ Parti Tokat İl Başkanı Erkan Er, 2017 yılında “Üretim Reform Paketi” kapsamında Tokat’ın da…
Turhal ilçesinde hayırsever Mustafa Özbay tarafından yaptırılacak olan 12 derslikli okul yapımına ilişkin protokol imzalandı.…
Tokat’ta 10 Kasım anma programları Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşti. Çelenk sunumunun ardından saat 9:05 tüm şehirde…
ATATÜRK, 34 yaşında Çanakkalede; “Dur Yolcu! Bilmeden bastığın bu toprak bir devrin battığı yerdir. Eğilde…