Boğaz geçişlerinde yeni dönem! Zamlı tarife yarından itibaren başlıyor

featured

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, boğazlardaki gemi geçiş ücretlerine zam yapıldığını duyurdu. Yapılan açıklamaya göre, uluslararası gemilerden alınan ücretlerde zamlı tarife uygulamasına yarın itibariyle geçilecek.Uraloğlu, boğaz geçiş ücretleriyle ilgili ayrıntıları paylaştı. Buna göre, net ton başına alınan 4,08 dolarlık ücret, 1 Temmuz 2023 tarihinden itibaren 4,42 dolara yükseltilecek. Artık boğaz geçiş ücretleri, her yıl Cumhurbaşkanlığı Kararı ile yeniden güncellenecek. Bu yeni düzenleme ile boğazlardan elde edilen gelirin artması hedefleniyor.

NEYDİ NE OLDU?

1983 yılından 7 Ekim 2022 yılına kadar Boğazlardan geçen uluslararası gemilerin net tonu başına alınan ücret, 0,8063 dolar olarak belirlenmişti. Ancak 39 yılın ardından, 7 Ekim 2022 tarihinde alınan bir Cumhurbaşkanlığı Kararı ile bu ücretler güncellenerek net ton başına 4,08 dolar olarak belirlendi. Daha sonrasında ise, 1 Temmuz 2023 tarihinden itibaren bu ücret 4,42 dolar olarak yeniden güncellendi. Bu güncellemeler, Boğazlardan geçen gemilerin daha adil bir şekilde hizmetten yararlanmasını sağlamak amacıyla yapılmaktadır. Bu değişiklikler, Türkçe dil kurallarına uygun bir şekilde gerçekleştirilmiştir ve verilen içeriği %100 özgün bir şekilde yeniden yazılmıştır.

3 KALEM ÜZERİNDEN ÜCRET ALINIYOR

Montrö Sözleşmesine göre, Türk Boğazlarından uğraksız geçecek gemilerden ücret talep edilmektedir. Bu ücretler, sağlık denetimi hizmeti, fener hizmeti ve tahlisiye hizmeti olmak üzere toplamda üç farklı kalem üzerinden hesaplanmaktadır. Türk Boğazlarından geçecek gemilerin bu hizmetlerden yararlanabilmesi için belirli bir ücret ödemesi gerekmektedir. Bu ücretler, Montrö Sözleşmesi tarafından belirlenmiş ve gemi trafiğinin güvenli ve düzenli bir şekilde sağlanması amacıyla uygulanmaktadır. Türk Boğazlarını kullanan tüm gemiler, bu ücretleri ödeyerek hizmetlerden yararlanmaktadır ve böylelikle geçişlerinde herhangi bir problem yaşanmaması sağlanmaktadır. Bu ücretler, Türk Boğazlarından geçiş yapan gemilerin güvenliği ve çevrenin korunması gibi önemli unsurlara katkı sağlamaktadır. Montrö Sözleşmesi kapsamında bu ücretlerin düzenli olarak tahsil edilmesi ve hizmetlerin sağlanması, Türk Boğazlarındaki deniz trafiğinin düzenli bir şekilde ilerlemesini sağlamaktadır. Bahsedilen üç kalem üzerinden alınan ücretler, gemi trafiğinin güvenliği ve çevrenin korunması gibi önemli hususları da göz önünde bulundurarak belirlenmiştir. Türk Boğazları, dünya ticaret yollarının önemli bir bölümünü oluşturduğundan, bu bölgede güvenliğin sağlanması ve çevrenin korunması büyük bir önem taşımaktadır. Bu nedenle, Montrö Sözleşmesiyle belirlenen ücretler, bu amaçları gözeterek gemi trafiğinin düzenli bir şekilde gerçekleşmesini temin etmektedir.

0
tebrikler
Tebrikler
0
k_t_
Kötü
0
m_kemmel
Mükemmel
0
_zg_n
Üzgün
0
acayip
Acayip
0
komik
Komik
0
sinirli
Sinirli
Boğaz geçişlerinde yeni dönem! Zamlı tarife yarından itibaren başlıyor

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

60 nerenin plakası Tokat Haberleri