Bozyazı Ilısu Şelalesi Mersin’in Gülnar ilçesine bağlı Ilısu köyünde bulunmaktadır. Öyle ki şelale görenleri son derece etkileyen bir görüntüye sahiptir. Bu etkinin temelinde neredeyse 70 metre yükseklikten dökülen yüksek debili soğuk suyunun etkisi de çok fazladır. Etrafında yer alan yeşil örtüsü ile her mevsim çağlayan Ilısu Şelalesi’ni mutlaka görmelisiniz.
Civar köyler bu şelaleden içme suyu olarak da yararlanmaktadır. İki kayanın oldukça dar görünen arasından akan bu Ilısu Şelalesi, yazın serinlemek isteyen ve kamp yapmak isteyenlerin uğrak mekânı olmaktadır. Buraya sadece şelalenin eşsiz güzelliğini görmek için gelenler de bir hayli fazladır ama kamp yapmak için de çok sayıda misafiri de ağırlamaktadır. Günübirlik gezi amaçlı olarak Bozyazı Ilısu Şelalesi muhteşem bir rotasyondur.
What is this?
Kamp Turizminin çoğunlukla şelale kenarlarında şekillendiğiniz görüyoruz. İnsanların suya yakın olma isteği ile ortaya çıkan bu durum eşsiz şelale güzelliğine uyanma arzusu ile de pekişmektedir. Fotoğraf tutkunları şelale çağıltısı eşliğinde bu hobilerini gerçekleştirmeye gelirken, kamp tutkunları da bu merakları için Ilısu Şelalesi’ne gelmektedir.
Bakıldığında burada kampçılığı doğal bir biçimde yaşayabilirsiniz. Yani, elektrik, WC, internet bulmak zordur ama şelalenin eşsiz sesini, uzun doğa yürüyüşlerini, balık tutmayı, fotoğraf çekinmeyi size vadediyor. Bu yüzden önceden aklınıza gelecek her türlü ihtiyacınızı tedarik etmeniz önerilir.
Kamp alanı ücretsizdir, istediğiniz zaman buraya gelerek vakit geçirmeniz mümkündür. Ateş yakmak serbesttir etrafta bunun için çalı çırpı bulabilirsiniz. Ilısu Şelalesi, fotoğraflarda kendine yer bulsa da, insanlar arasında hala çok fazla bilinmiyor.
What is this?
Burada kamp yapmadığınızda yapabileceğiniz etkinlikler bellidir. Fotoğraf çekmek, yürüyüş yapmak, balık tutmak, şelaleyi seyretmek gibi, ama kamp kurduğunuzda bu etkinlikleri çok daha keyifle yürütebilirsiniz.
Mersin’in Gülnar ilçesinin Ilısu köyüne bağlı olan Ilısu Şelalesi’ne gitmek için, Mut ilçesinden daha kolay ulaşım sağlayabilirsiniz. Ermenek yönüne devam ederek 51,8 km ilerledikten sonra Gezende Sapağı’na ulaşırsınız. Karşınıza çıkan Ilısu tabelası yönünde devam ederek, köye varmanız mümkündür. Ardından, toprak bir yola ulaşır ve bir süre sonra arabanızı bırakmak zorunda kalırsınız. 200 metre sonra da şelaleye varmış olacaksınız. Bu aralığı yürüyerek bol bol fotoğraf çekebilirsiniz.
Şelaleye gelmek için belli saat dilimlerini kullanmanıza gerek yoktur, Ilısu Şelalesi giriş saatleri uygulaması yoktur. Doğal bir güzellik olduğu için dilediğiniz zaman buraya gelebilirsiniz. Çevre de bulunan kamp alanı da ücretsizdir, Ilısu Şelalesi giriş ücreti uygulaması da yoktur. Aklınıza gelebilecek her türlü doğa etkinliği için buraya yolculuk yapabilirsiniz. Rotanızı buradan ayarlayabilirsiniz.
Sıcaklardan bunalan, kaçacak serin ve soğuk bir yer arayanlar için Ilısu Şelalesi iyi bir alternatif olabilir. Fotoğraf çekimi, doğa yürüyüşü, balık tutma ve daha birçok etkinlik için çok fazla bilinmeyen, henüz tam anlamıyla keşfedilmemiş Ilısu Şelalesi sizi bekliyor. Mersin’e yolu düşen herkes uğrayabilir.
Gizli Hazineleri Keşfedin
Tokat ili Niksar ilçesi Çiçekli köyü merkezli 7.0 büyüklüğündeki deprem tatbikatı, 20 Aralık 2024 tarihinde…
Tarım İl Müdürünün sergilemiş olduğu bu tavra şaşırdım mı? Elbette hayır, uygulamalarını yakından izleyen birisi…
Cumhurbaşkanının 2022 yılında Tokat ilimizde yaptığı açıklamada medine hurmalı kestane ballı manda yoğurdu tarifi vermişti.”Her…
Millet Partisi Genel Başkanı Cuma Nacar, Trend Medya’ya verdiği söyleşide, “BOP kapsamında Suriye ve Irak’ın…
Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, kentteki çeşitli ekonomik ve sosyal sorunlara dair önemli açıklamalarda bulundu. Durmaz,…
Tokat İl Jandarma Komutanlığı'nda, Çamlıbel Jandarma Karakol Komutanlığı'nda görevli J. Uzm. Çvş. Ferman Karasakal için…