Dijital dönüşümün hız kazandığı günümüzde endüstriyel haberleşmede Zaman Duyarlı Ağ (TSN) teknolojisinin sesi giderek yükseliyor. Japonya merkezli CLPA (CC-Link Partner Association) geliştirdiği CC-Link IE TSN ağ teknolojisi ile gıda, ilaç, beyaz eşya, otomotiv ve bina otomasyonu gibi pek çok farklı sektörde makine ve proses kontrolü için ideal çözümler sunuyor. Bütünleşik haberleşmeyi Sanayi 4.0’ın merkezine yerleştiren TSN teknolojisinin tüm endüstrileri geleceğe hazırladığını kaydeden CLPA Türkiye Müdürü Önder Şenol, “Performans ve işlevselliği üst seviyeye taşıyan CC-Link IE TSN teknolojimizle tüm endüstrilerin Sanayi 4.0’ın getirdiği bütünleşik haberleşme ihtiyaçlarını karşılıyoruz” dedi.
Üretim endüstrilerinin yakın markajında olan Sanayi 4.0 hızlı ve güvenilir haberleşmeyi zorunluluk haline getiriyor. Sanayi 4.0 için kritik önem taşıyan hız kriterini yüksek düzeyde karşılayan CLPA’nın Zaman Duyarlı Ağ (TSN) teknolojisi CC-Link IE TSN ise tam da bu noktada üretilen yüksek hacimlerde verilerin üst seviye güvenilirlikte ve zamanında iletilmesini sağlıyor. Sanayi 4.0’ın bir getirisi olarak endüstrilerin hızlı değişen dinamiklerine uyum sağlayabilen CC-Link IE TSN, esnek üretim hatları oluşturarak üretkenliği artırıyor. Standart endüstriyel Ethernet’i son derece düşük gecikmeyle birlikte gerçek zamanlı bir haberleşme sistemine dönüştürebilen CC-Link IE TSN, bu özelliğiyle sanayide yaşanan değişikliklere kolay uyum sağlayabilen esnek üretim hatlarını oluşturuyor.
Yüksek performans, hız ve işlevsellik bir arada
CC-Link IE TSN ile yüksek performans, hız ve işlevselliği aynı anda sunduklarını söyleyen CLPA Türkiye Müdürü Önder Şenol, “Büyük fark yaratan endüstriyel ağ teknolojisi CC-Link IE TSN, tüm veri bağlantılarıyla cihazlar arasındaki haberleşmeyi sağlayarak fabrikaları verimliliğin temel bileşeni olan hıza ulaştırıyor. Bu noktada rakiplerinden farklılaşan CC-Link IE TSN, saniyede 100 megabit ile haberleşebilen endüstriyel haberleşme sistemlerinden tam 10 kata kadar daha hızlı sonuç sunuyor ve saniyede 1 gigabit ile haberleşebiliyor. Yüksek hızlı ve büyük hacimli iletişim kabiliyeti sayesinde üretimde kayda değer artış sağlarken üretim hattının durmasından kaynaklanan maliyetleri de azaltıyor. Üreticiler rekabette bir adım öne geçmek, müşterilerini bugün ve gelecekte yükselişe ulaştırmak, ölçeklenebilir bir platform sağlamak için CC-Link IE TSN’den faydalanıyor” ifadelerinde bulundu.
Makine ve proses kontrolü için ideal çözümler
CC-Link IE TSN’nin gigabit bant genişliği ve TSN fonksiyonlarını birleştiren ilk açık endüstriyel ağ olarak endüstrilere rehberlik ettiğini belirten Önder Şenol, “Üretimde rekabet gücünü artırmaya katkıda bulunan CC-Link IE TSN teknolojisiyle gıda, ilaç, beyaz eşya, otomotiv ve bina otomasyonu gibi pek çok farklı sektörde makine ve proses kontrolü için ideal çözümler sunuyoruz. Hangi sektörlere ürün tedarik edildiğinden bağımsız olarak, CC-Link IE TSN kullanıcılarına Sanayi 4.0’ın ihtiyaçlarını karşılayacak ürünler sunmaya yardımcı oluyor. Performans ve işlevselliği üst seviyeye taşıyan CC-Link IE TSN teknolojimizle dünyanın dört bir yanındaki üreticilerin yanında yer alıyoruz” dedi
Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi 3. sınıf öğrencisi Şeyda Sevde Kaya Sağlık Bilimleri Festivalinde (Sağlıkfest)…
Tokat İl Genel Meclisi 2025 yılı bütçe görüşmelerinde alınan kararlar ile Tokat İl Özel İdaresi…
Tokat İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ahmet Kayhan, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj…
Bugün, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde, Tokat’ta İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen anlamlı bir programda,…
Öğretmenler Günü Kutlu Olsun... Başta Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere; tüm, fikri hür, vicdanı…
Türkiye Yüzyılını inşasında rol alacak evlatlarımızı geleceğe hazırlayan, evlatlarımızın yüreğine dokunarak görevini fedakarca ve sevgiyle…