DeFi Nedir? Ne Demek? gibi sorularınızın tüm cevabı bu haberimizde.
DeFi Nedir?
DeFi, merkeziyetsiz finansın kısaltılmış hali olup, blok zinciri tabanlı uygulamalar olarak tanımlanır. Bu uygulamalar, finansal işlemleri bankalar ve aracı kurumların yerine yapan ve kullanıcılara daha fazla kontrol, esneklik, hızlı işlemler ve düşük maliyetler sunan bir teknolojidir. DeFi’nin potansiyel olarak bankacılık sektörünü öldürebileceği iddia edilmektedir. Ancak, DeFi henüz evrensel olarak anlaşılmamış ve kripto söz konusu olduğunda anlamı sıklıkla değişebilen yeni bir terimdir.
DeFi’nin Avantajları
DeFi, merkeziyetsiz finansın kısaltmasıdır ve blok zinciri tabanlı uygulamalar olarak tanımlanır. DeFi uygulamaları aracıları ortadan kaldırarak, kullanıcılara potansiyel olarak daha fazla kontrol, daha fazla esneklik, daha hızlı işlemler ve daha düşük maliyetler sunar. DeFi, borç verme, kripto ve türevlerine yatırım yapma, varlık yönetimi ve sigorta gibi işlemleri gerçekleştirir ve bankalarda ve yatırım firmalarında mevcut olan engeller olmadan herkes tarafından kullanılabilir. DeFi ile işlemler diğer finansal işlemlerden daha hızlı sonuçlandırılır ve dünya genelinde kullanılabilirliği, finans hizmetlerinin avantajlarını bankacılık hizmetlerine erişimi olmayan kişilere ulaştırabilir.
DeFi Momentumu
DeFi, “merkezsiz finans”ın kısaltmasıdır ve bu terim, genellikle bankalar ve aracı kurumlar tarafından yapılan finansal işlemleri yerine getiren blok zinciri tabanlı uygulamaları ifade eder. DeFi, aracıları ortadan kaldırarak kullanıcılara daha fazla kontrol, daha fazla esneklik, daha hızlı işlemler ve daha düşük maliyetler sunar. DeFi, yüksek ölçüde evrensel olarak kullanılabilir ve finansal hizmetlerine erişimi olmayan kişilere (özellikle gelişmekte olan ekonomilerdeki 1,7 milyardan fazla kişiye) ulaşabilir. DeFi aynı zamanda geleneksel bankalardaki işlemlerin tamamlanmasının günler hatta haftalar sürdüğü bir ortamda, işlemlerin dakikalar içinde sonuçlandırılmasını da sağlar.