Categories: Haberler

Diyetisyenlerden 3 Farklı Diyet Dereotlu Poğaça Yapımı Tarifi

Bu yazıda, diyetisyenlerin önerileriyle hazırlanmış üç farklı dereotlu poğaça tarifi paylaşacağız. Bu tariflerle şekere, unlu gıdalara ve yağa alternatif lezzetler sunacaksınız. Yüksek protein ve lif içeren bu tarifler hem sağlıklı hem de doyurucu bir atıştırmalık olarak tercih edilebilir. Kendi sağlıklı atıştırmalığınızı hazırlamak isteyenler için bu tariflerden yararlanabilirsiniz.

Dereotlu Poğaça: Sağlıklı mı? Kaç Kalori?

Poğaça, kişnişli, çörek otlu, peynirli veya dereotlu şekilde yiyebileceğimiz bir hamur işidir. Özellikle Türk mutfağında, kahvaltılarda veya ara öğünlerde tercih ettiğimiz dereotlu poğaçaların kalori değeri hakkında merak edilenleri açıklıyoruz. Ayrıca, diyetisyenlerin önerdiği, lezzetli ve sağlıklı dereotlu poğaça tarifleri de bulacaksınız.

Dereotlu Poğaça Kaç Kalori?

Bir adet dereotlu poğaça, yaklaşık 60 gramdır ve 200-220 kalori içerir. Eğer içinde peynir de varsa, kalori miktarı 230-240′ a kadar çıkabilir. Poğaçaların kalorisinin yüksek olmasının nedeni, hamur işi olmalarıdır.

Dereotlu Poğaça Kilo Aldırır mı?

Bir dilim ekmek, peynir, salata ve yumurta gibi besinlerin kalori değeri ile eşdeğer olan bir adet dereotlu poğaça, kilo aldırabilir. Bu nedenle diyet yaparken veya sağlıklı beslenmek isteyenler, poğaçaları sık sık tüketmemelidir. Ancak, ara sıra nadir yenilebilir. Diğer öğünlerde aldığımız kalori miktarına dikkat ederek, dereotlu poğaça da tüketebiliriz.

Diyetisyen Tarifleri ile Dereotlu Poğaça

Diyetisyen Nurgül Yeşilırmak Tarifi (1 Adeti 70 Kalori)

Malzemeler:
  • Yarım demet ince kıyılmış dereotu
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • Tuz
  • 120 gr lor peynir veya beyaz peynir(yarım yağlı)
  • 1 adet yumurta +1 yumurtanın beyazı
  • 3 su bardağı tam buğday unu/karabuğday unu
Hazırlanışı:

Zeytinyağı ile yoğurt karıştırılır. Diğer malzemeler de ayrı bir kapta karıştırılır. Sonra malzemeler karıştırılır ve poğaçalar şekillendirilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülüp önceden ısıtılmış fırında pişirilir.

Diyetisyen Gözde Şentürk Tarifi

Malzemeler:
  • 2 yumurta
  • <
SRT Haber Merkezi

Recent Posts

Sağlık Bilimleri Fakültesi, Eğitimde Kaliteyi Artırmak İçin Paydaşlarla Buluştu

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (TOGÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi, eğitim programlarını güncellemek ve müfredatın niteliğini artırmak amacıyla…

1 gün ago

AK Parti Tokat Milletvekillerinden Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya Ziyaret

AK Parti Tokat Milletvekilleri, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'yı ziyaret ederek, Tokat'taki tarım ve…

1 gün ago

Üniversite Destekli Tarım Lisesinde Büyük Adım: Uygulamalı Eğitime Yeni Sera Kazandırılıyor

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (TOGÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz, Taşlıçiftlik Kampüsü'nde eğitim veren Mesleki ve…

1 gün ago

Tokat İl Özel İdaresi, Almus ve Başçiflik iİçeleri Yeni Araçlarla Güç Kazandı

Tokat İl Özel İdaresi, Almus ve Başçiftlik ilçelerinde vatandaşlara daha iyi hizmet verebilmek amacıyla filosuna…

2 gün ago

Amazon Prime Video, Şubat 2025 Takvimi

Amazon Prime Video, üyelerine ek ücret ödemeden erişebildikleri geniş içerik yelpazesiyle dikkat çeken hizmetini Türkiye…

2 gün ago

Oğuz Peçe binicilik dersi almaya başladı

Başarılı oyuncu Oğuz Peçe, son olarak "Temelli Misafir" dizisinde seyirci karşısına çıkmıştı. Ancak Peçe'nin hayatında…

2 gün ago