Categories: Haberler

Diyetisyenlerden 3 Farklı Diyet Dereotlu Poğaça Yapımı Tarifi

Bu yazıda, diyetisyenlerin önerileriyle hazırlanmış üç farklı dereotlu poğaça tarifi paylaşacağız. Bu tariflerle şekere, unlu gıdalara ve yağa alternatif lezzetler sunacaksınız. Yüksek protein ve lif içeren bu tarifler hem sağlıklı hem de doyurucu bir atıştırmalık olarak tercih edilebilir. Kendi sağlıklı atıştırmalığınızı hazırlamak isteyenler için bu tariflerden yararlanabilirsiniz.

Dereotlu Poğaça: Sağlıklı mı? Kaç Kalori?

Poğaça, kişnişli, çörek otlu, peynirli veya dereotlu şekilde yiyebileceğimiz bir hamur işidir. Özellikle Türk mutfağında, kahvaltılarda veya ara öğünlerde tercih ettiğimiz dereotlu poğaçaların kalori değeri hakkında merak edilenleri açıklıyoruz. Ayrıca, diyetisyenlerin önerdiği, lezzetli ve sağlıklı dereotlu poğaça tarifleri de bulacaksınız.

Dereotlu Poğaça Kaç Kalori?

Bir adet dereotlu poğaça, yaklaşık 60 gramdır ve 200-220 kalori içerir. Eğer içinde peynir de varsa, kalori miktarı 230-240′ a kadar çıkabilir. Poğaçaların kalorisinin yüksek olmasının nedeni, hamur işi olmalarıdır.

Dereotlu Poğaça Kilo Aldırır mı?

Bir dilim ekmek, peynir, salata ve yumurta gibi besinlerin kalori değeri ile eşdeğer olan bir adet dereotlu poğaça, kilo aldırabilir. Bu nedenle diyet yaparken veya sağlıklı beslenmek isteyenler, poğaçaları sık sık tüketmemelidir. Ancak, ara sıra nadir yenilebilir. Diğer öğünlerde aldığımız kalori miktarına dikkat ederek, dereotlu poğaça da tüketebiliriz.

Diyetisyen Tarifleri ile Dereotlu Poğaça

Diyetisyen Nurgül Yeşilırmak Tarifi (1 Adeti 70 Kalori)

Malzemeler:
  • Yarım demet ince kıyılmış dereotu
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • Tuz
  • 120 gr lor peynir veya beyaz peynir(yarım yağlı)
  • 1 adet yumurta +1 yumurtanın beyazı
  • 3 su bardağı tam buğday unu/karabuğday unu
Hazırlanışı:

Zeytinyağı ile yoğurt karıştırılır. Diğer malzemeler de ayrı bir kapta karıştırılır. Sonra malzemeler karıştırılır ve poğaçalar şekillendirilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülüp önceden ısıtılmış fırında pişirilir.

Diyetisyen Gözde Şentürk Tarifi

Malzemeler:
  • 2 yumurta
  • <
SRT Haber Merkezi

Recent Posts

Rektör Prof. Dr. Fatih Yılmaz, Yıllık Değerlendirmeyi Basın Mensuplarıyla Paylaştı

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz, ulusal ve yerel basın mensuplarıyla düzenlediği toplantıda üniversitenin 2024…

8 dakika ago

TOKAT MİLLETVEKİLİ KADİM DURMAZ: “YURT İÇİ VE YURT DIŞINDA YÜKSEK PESTİSİT ÇIKAN FİRMALARIN İSİMLERİ AÇIKLANMALI”

Cumhuriyet Halk Partisi Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, Tarım ve Orman Bakanı Sayın İbrahim YUMAKLI tarafından…

4 saat ago

Yağmur Tarım Makinaları, Turhal OSB’de Yeni Yatırımına Başlıyor

İstanbul merkezli Yağmur Tarım Makinaları Sanayi Ticaret A.Ş., Turhal Organize Sanayi Bölgesi'nde yeni bir yatırım…

5 saat ago

OLAĞAN GENEL KURUL İLANI TOKAT TURİZM TANITMA DERNEĞİ YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI’NDAN

Değerli Üyemiz, Derneğimizin Olağan Genel Kurul Toplantısı 18 Ocak 2025 tarihinde, Cumartesi günü Saat: 14’…

5 saat ago

Tokat TOGÜ’de Takımları Kıyasıya Mücadele Etti: Başarılı Olan Takımlar Kupalarını Havaya Kaldırdı

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi tarafından Sonbahar Turnuvaları kupa töreni gerçekleştirildi. Spor Salonunda düzenlenen…

1 gün ago

Tokat’ta Unlu Mamuller Doğal Boyalarla Renklendirildi

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Palyatif Bakım Uygulama Merkezinde tedavi gören hastalara yönelik “Unlu Mamullerin Doğal Boyalarla…

1 gün ago