Categories: Haberler

Diyetisyenlerden 3 Farklı Diyet Dereotlu Poğaça Yapımı Tarifi

Bu yazıda, diyetisyenlerin önerileriyle hazırlanmış üç farklı dereotlu poğaça tarifi paylaşacağız. Bu tariflerle şekere, unlu gıdalara ve yağa alternatif lezzetler sunacaksınız. Yüksek protein ve lif içeren bu tarifler hem sağlıklı hem de doyurucu bir atıştırmalık olarak tercih edilebilir. Kendi sağlıklı atıştırmalığınızı hazırlamak isteyenler için bu tariflerden yararlanabilirsiniz.

Dereotlu Poğaça: Sağlıklı mı? Kaç Kalori?

Poğaça, kişnişli, çörek otlu, peynirli veya dereotlu şekilde yiyebileceğimiz bir hamur işidir. Özellikle Türk mutfağında, kahvaltılarda veya ara öğünlerde tercih ettiğimiz dereotlu poğaçaların kalori değeri hakkında merak edilenleri açıklıyoruz. Ayrıca, diyetisyenlerin önerdiği, lezzetli ve sağlıklı dereotlu poğaça tarifleri de bulacaksınız.

Dereotlu Poğaça Kaç Kalori?

Bir adet dereotlu poğaça, yaklaşık 60 gramdır ve 200-220 kalori içerir. Eğer içinde peynir de varsa, kalori miktarı 230-240′ a kadar çıkabilir. Poğaçaların kalorisinin yüksek olmasının nedeni, hamur işi olmalarıdır.

Dereotlu Poğaça Kilo Aldırır mı?

Bir dilim ekmek, peynir, salata ve yumurta gibi besinlerin kalori değeri ile eşdeğer olan bir adet dereotlu poğaça, kilo aldırabilir. Bu nedenle diyet yaparken veya sağlıklı beslenmek isteyenler, poğaçaları sık sık tüketmemelidir. Ancak, ara sıra nadir yenilebilir. Diğer öğünlerde aldığımız kalori miktarına dikkat ederek, dereotlu poğaça da tüketebiliriz.

Diyetisyen Tarifleri ile Dereotlu Poğaça

Diyetisyen Nurgül Yeşilırmak Tarifi (1 Adeti 70 Kalori)

Malzemeler:
  • Yarım demet ince kıyılmış dereotu
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • Tuz
  • 120 gr lor peynir veya beyaz peynir(yarım yağlı)
  • 1 adet yumurta +1 yumurtanın beyazı
  • 3 su bardağı tam buğday unu/karabuğday unu
Hazırlanışı:

Zeytinyağı ile yoğurt karıştırılır. Diğer malzemeler de ayrı bir kapta karıştırılır. Sonra malzemeler karıştırılır ve poğaçalar şekillendirilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülüp önceden ısıtılmış fırında pişirilir.

Diyetisyen Gözde Şentürk Tarifi

Malzemeler:
  • 2 yumurta
  • <
SRT Haber Merkezi

Recent Posts

Rektörlük Çalışanlarından Rektör Yılmaz’a Öğretmenler Günü Sürprizi

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörlük ofis çalışanları, güvenlik görevlileri ve çay ocağı personeli, 24 Kasım Öğretmenler…

24 saat ago

BAŞKAN YAZICIOĞLU: “HER HAFTA BİR MAHALLEDEYİZ”

Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu her hafta bir mahalleyi ziyaret etmeye devam ediyor. Son olarak…

2 gün ago

Diş Hekimliği Günü ve Ağız-Diş Sağlığı Haftası’nda Milletvekili Cüneyt Aldemir Genel Kurlda Söz Aldı

Tokat Milletvekili Dt. Cüneyt Aldemir, 22 Kasım Diş Hekimliği Günü ve Ağız ve Diş Sağlığı…

2 gün ago

CHP Toakt Milletvekili Kadim Durmaz; Tokat İçin Çözüm Bekleyen Acil Sorunlar ve Talepler

Tokat, çevre illere göre yüksek uçak bileti fiyatlarıyla karşı karşıya; bu sorun acilen çözülmeli ve…

2 gün ago

TOGÜ’de Üretilen Milli Patates Çeşitleri Tohumları Üreticilerimizle Buluştu

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Tarım İl Müdürlüğü ve DOKAP iş birliği ile üreticilere “Milli Patates Çeşitlerinin…

4 gün ago

Artova MYO’dan “Geleceğimiz Gençlerimiz” Projesi

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Artova Meslek Yüksekokulu İş Sağlığı ve Güvenliği Programı Öğretim Görevlisi Ferhat Şahin’in…

4 gün ago