1. Haberler
  2. Tokat Haberleri
  3. Eğitim-Bir-Sen’den Müstakbel Öğretmen Akademisi’nde ilk mezuniyet töreni yapıldı

Eğitim-Bir-Sen’den Müstakbel Öğretmen Akademisi’nde ilk mezuniyet töreni yapıldı

featured

Türkiye’de bir ilk olarak Tokat Eğitim-Bir-Sen’de ortaya konan Müstakbel Öğretmen Akademisi’nde ilk mezuniyet töreni yapıldı. *

Anadolu’nun birikimini öğretmenler vasıtasıyla gelecek nesillere taşıma amacıyla Tokat’ta kurulan “Müstakbel Öğretmen Akademisi”, Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Mehmet Âkif İnan Vakfı yöneticileri, Eğitim-Bir-Sen Şube yönetimi, eğitimcilerimiz ve akademi öğrencilerinin katılımı ile 3 hafta önce başlamıştı.
Akademinin yüz yüze öğretim kısmına ise Kemal Atangür’ün Geleneksel Sanatımız isimli dersi ile başlandı. Ülkemizin önde gelen hayalbazlarından olan Atangür, Karagöz sanatının inceliklerinden bahsederken tezhip, hat, meddahlık gibi geleneksel sanatlarımız hakkında da bilgiler verdi.
Kemal Atangür’ün dersinin ardından Şehir ve Kültür adlı ders ile Hasan Erdem konuk oldu. Tokat’ın önde gelen kültür insanlarından olan Erdem, gelenek ve kültürün ilintisinden bahsederken ufak ayrıntıların bile şehir hayatında kültür kodlarını oluşturduğunun altını çizdi. Şehir mimarisinin psikoloji, asayiş ve eğitime etkileri hakkında da bilgiler veren Hasan Erdem, şehir ve kültür hakkında yazılan kitaplardan da alıntılar yaparak dersini tamamladı. Hasan Erdem’in dersine Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemil Çağlar, Gençlik Merkezi Müdürü Kazım Elmas da katıldı.
Şiirin Şuur Yolculuğu isimli derste ise Mustafa Uçurum öğretmen adaylarına seslendi. Şiir ve edebiyatın tarih öncesinden gelen mazisinden yola çıkarak dergicilik kültürüne kadar pek çok alanına konuşmasında yer veren Uçurum, Mehmet Âkif İnan şiirlerinin yeri ve öneminden de bahsetti.
Sonraki dersin konusu olarak belirlenen Din ve Felsefe alanında Doç. Dr. Mehmet Demirtaş yer aldı. İnsanda düşünme yetisinin nasıl oluştuğu sorusunu merkeze alan Demirtaş, bunun varoluşsal olduğunu savunarak her düşüncenin felsefi olmadığına, bir düşüncenin felsefi olması için çeşitli yöntemlere şamil olması gerektiğine vurgu yaptı. Güncel felsefi tartışmalar hakkında “Felsefe olguyu irdeleyerek anlamaya çalışır. Değerlendirme ve çürütme gibi çalışmalar, felsefenin konusu değildir” şeklinde yorumlamada bulunan Doç. Dr. Mehmet Demirtaş, soruları yanıtlayarak dersini tamamladı.
Akademinin koordinatörlüğünü üstlenen Mahmut Delen ise kelimeler, kavramlar ve kavramların ideolojik aygıt olarak kullanılmasından bahseden bir sunum yaptı. Kelimelerin asırlardır çeşitli saiklerle dış etkenler tarafından topluma dayatılarak değiştirilmeye çalışılsa da dilin canlı bir organizma olarak halkın öz varlığı olarak kalışının altını çizen Delen, töre gibi kelimelerin medyada kullanıldığı bağlamda olumsuz çağrışımlar içererek topluma yayıldığını söyledi.
Akademinin son dersinde ise Dr. Fatih Sobacı işte anlamlılık ve buna bağlı değerleri işledi. Sobacı, “Acı herkes için aynı acı değildir. Anlam da herkes için böyle farklıdır. Anlamın derinliği yeni ufuklar açar ve bu sınırsız bir kaynak oluşturur. Sınırlı kaynaklar dış dünyada sınırsız kaynaklar iç dünyamızdadır. Anadolu’nun kültüründe yer alan değerler, özellikle Batı literatürünün hâlâ kavrayamadığı hakikatlerdir. Yeni keşfedilen pek çok kavram, esasında medeniyetimizde çoktan var olan şeylerdir” dedi.
Akademinin sona ermesi ise akademinin tamamına devam eden öğretmen adaylarına katılım belgelerinin takdim edilmesi ile gerçekleştirildi. Takdim törenine Tokat İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Ağar da katıldı. Törende konuşma yapan Eğitim-Bir-Sen Tokat 1 No.lu Şube Başkanı Şaban Ceylan şunları kaydetti: “Genç öğretmenlerimizin bilgilerine bir parça heyecan bir parça tecrübe irice bir parça edebiyat, din-felsefe, şehir kültürü, sanat ve anlamlılık katabilmenin hayali ile kurduğumuz “Müstakbel Öğretmen Akademisi” kendi türünde ülkemizde bir ilk olma hüviyetini taşıdı. Bizim için önemli bir hizmet alanı. İşe, üretmeye, büyütmeye, değer katmaya talibiz. Bu yolda elimizden tutan tüm eğitimcilerimize, katılımcı kardeşlerimize, Genel Koordinatörlüğü üstlenip her türlü fedakarlığı ile bu çalışmaya emek veren Mahmut Delen hocaya, akademimizin uzaktan öğretim faaliyetlerinde ve organizesinde emeği olan MAİV Akademi yetkililerine, 2 Nolu Şube Başkanımız Doç. Dr. Mehmet Demirtaş beye ve çalışmalarımızı yakından takip edip yüreklendiren destek veren Genel Başkanımız Ali Yalçın’a teşekkür ediyorum. Bugün gözlerinizde gördüğümüz mutluluk için her türlü emek ve fedakarlığa değerdi. Siz değerli meslektaşlarıma da katılımları için çok teşekkür ederim”.
Başkan Ceylan’ın ardından belge takdimine geçmeden önce söz alan İl Müdürü Dr. Murat Ağar ise şehrimizdeki eğitim öğretim bileşenlerinde özgün bir iş olarak üretilen böyle değerli çalışmalara her zaman ihtiyaç olduğunu belirterek ders içeriklerinin önemine vurgu yaptı. Kemal Atangür, Hasan Erdem, Mustafa Uçurum, Doç. Dr. Mehmet Demirtaş, Dr. Fatih Sobacı ve Mahmut Delen’in dersleri hakkında bilgiler alan Ağar, bir öğretmenin bu yüzyılda sahip olması gereken bilgi ve birikimi böyle çalışmalar ile desteklemenin önemine parmak bastı.
Yapılan konuşmaların ardından sertifikaların takdimi ile devam eden program iyi dilekler ve hatıra fotoğrafının çekilmesi ile son buldu.

0
tebrikler
Tebrikler
0
k_t_
Kötü
0
m_kemmel
Mükemmel
0
_zg_n
Üzgün
0
acayip
Acayip
0
komik
Komik
0
sinirli
Sinirli
Eğitim-Bir-Sen’den Müstakbel Öğretmen Akademisi’nde ilk mezuniyet töreni yapıldı
Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir