Gebelik yardımı parası nedir ? Gebelik yardım parası ne kadar? Şartlı gebelik yardımından kimler faydalanabilir ? Gebelik parası alma şartları neler ? Yeşil kart hamilelik parası başvuruları nereye yapılır ? Hamile olan annelere yardım miktarı ne kadar ? 2023 gebelik yardımı sorgulama işlemleri nasıl yapılır ? Hamilelik maaşı başvuru işlemleri nasıl yapılır ? Bu ve gebelik yardımı ile ilgili bütün soruların cevapları yazımızda.
Gebelik yardımı Programı, muhtaç durumda ki gebe kadınların gebeliğinin başlangıcından doğumunun gerçekleşmesine kadar ki olan süreçte devletin sağlık giderleri için gebe kadınlara yaptığı yardımdır.
Peki gebelik parası ne zaman alınır ? Gebelik yardımından faydalanmak isteyen hamile kadınların bu yardımdan faydalanabilmesi için gebeliğin başlangıcından doğumun gerçekleşeceği güne kadar sağlık kontrol ve takiplerini düzenli olarak yaptırıyor olması gerekir.
Şimdi çalışmayan hamile annelere maaş olarak verilen şartlı gebelik yardım parası hakkında detaylara bakalım ve gebelik yardımı nasıl alınır öğrenelim.
Gebelik yardımı başvuru formunun Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına gidilerek bizzat doldurulması gerekir. Bu esnada kişinin kimlik belgesi de yanında olmalıdır. Başvuru formunda kişisel bilgileriniz ve gelir bilgilerinizi eksiksiz bir şekilde doldurmanız gerekir. Aksi halde başvurunuz onaya alınmayacaktır.
Daha önce vakıf kaydı yoksa gebelik yardımı için aşağıdaki evrakları toplamanız gerekir;
Talep edilen belgeler kuruma göre farklılık gösterebilir.
Gebelik yardımına dair bilgileri öğrenmek için ALLO 183 ya da ALO 144 hatlarını arayabilirsiniz. Ekstra olarak ikametinizin bulunduğu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfını da arayabilirsiniz.
Aile Çalışma Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı‘nın Sağlık Bakanlığıyla ortak yürüttüğü bu yardım kapsamında yardımların bağlanabilmesi için bazı şartların sağlanması gerekiyor. Gelin şimdi madde madde bu şartları inceleyelim.
1.Kontrol Dönemi :
Gebeliğin 1 ile 14. haftaları arası
Gebeliğin 1.ayında başlar ve 4.ayında biter. Toplam 4 ay içinde her ay bir kez olmak üzere toplamda 4 kez gidilir ve her gittiği ay için ayrı ayrı ödeme alır.
2.Kontrol Dönemi :
Gebeliğin 18 ile 24. haftaları arası
Gebeliğin 5.ayında başlar ve 7.ayında biter. Toplam 3 ay içinde her ay bir kez olmak üzere toplamda 3 kez gidilir ve her gittiği ay için ayrı ayrı ödeme alır.
3.Kontrol Dönemi :
Gebeliğin 28 ile 32. haftaları arası
Gebeliğin 8.ayının başında başlar ve gebeliğin 8.ayının sonunda biter. Toplam bir kez gidilir ve bir ay için ödeme alır.
4.Kontrol Dönemi :
Gebeliğin 36 ile 38. haftaları arası
Gebeliğin 9.ayının başında başlar ve gebeliğin 9.ayının sonunda biter. Toplam bir kez gidilir ve bir ay için ödeme alır.
Şartlı gebelik yardımı ne kadar 2023 sorusuna yukarı da açıkladığımız ödeme dönemlerine göre açıklık getirelim. Gebelik maaşı ne kadar 2023 yılında ? Gebelik parası ne kadar 2023 ? Hamilelik maaşı ne kadar oldu sorusunun cevabına bakalım.
Gebelik yardımı 2023 Ocak ayında yapılan son değişiklik ile aylık 45 TL’den aylık 100 TL‘ye çıkarılmıştır. Ödemeler PTT’lere anne adına yatırılmaktadır. Hamilelik maaşını hesaplama işlemleri nasıl yapılır diye merak edenler için aşağıda anlattık.
Gebeliğiniz boyunca toplamda 9×100=900 TL ödeme alacağınız anlamına gelmektedir.
Şartlı gebelik yardımı kaç ayda bir verilir merak edilen diğer bir soru. Hemen söyleyelim. Ödemeler 2 ayda bir hesaplara geçmektedir.
Şartlı gebelik yardımı başvuru işlemleri bağlı olduğunuz Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakıflarına yapılmaktadır. Hamilelik maaşı başvuru işlemleri sırasında sizden, üzerinde gebeliğinizin kaçıncı haftasında olduğunuzun yazıldığı sağlık ocağından aldığınız “gebelik takip formu “istenecektir. Hamilelik yardım başvurusu e devlet şuan mevcut değildir.
Eğer gebelik takip formunuzu alalı 2 haftadan fazla olmuşsa sizden yenisi talep edilebilir. Çünkü gebeliğinizin sonlanmış olma ihtimali bulunmaktadır. Dolayısıyla ekstradan gebelik yardımı başvuru formu doldurmanıza gerek kalmayacaktır. Bu şekilde hamilelik yardım başvurusu yapabilirsiniz.
Hamileyken alınan para başvurusu için gebe kadının kendisi veya 18 yaşından büyük herhangi bir yakını tarafından yapılabilir. Gebe kadın eğer 18 yaş altındaysa başvuru alınabilmesi için resmi nikah şartı arandığını tekrar hatırlatalım.
Süt Parası Başvurusu Nasıl Yapılır ?
Eğer gebelik yardımından gebeliğinizin ilerleyen zamanlarında haberiniz olduysa sorun değil. Dilediğiniz zaman başvuru yapabilirsiniz. Sadece doğuma 1 ay kala başvuru yaparsanız başvurunuzun ret edilebileceğini bilmeniz gerekir. Çünkü hamilelik yardım başvurusu işlemlerinizin sonuçlanması ve hesabınıza para geçmesi zaten 1 aydan fazla sürmektedir.
Gebelik maaşı sorgulama işlemlerini başvuru yaptığınız Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakıflarına giderek yapabilirsiniz.
Şartlı gebelik yardımı ne zaman yatacak merak ediyorsanız sorgulama işlemleri için e-devlet üzerinden buraya tıklayarak yada ALO 144‘ü ücretsiz olarak arayarak da gebelik parası sorgulama işlemlerini yapabilirsiniz. Gebelik yardımı sorgulama işlemleri için Alo 144’ü aradığınızda yoğunlukla karşılaşabileceğinizi hatırlatmakta fayda var.
Sosyal yardımlaşmalar gibi hamilelikte maaş ödemesi yapan yada hamilelik yardım parası adı altında yardımda bulunan belediyeler bulunmaktadır.
Belediyelerin sosyal hizmetler bölümünde bu tarz yardım ödemeleri yapılmaktadır. Hamileyken para yardımı talep eden bir çok aile olduğu gibi bebek çantası şeklinde yardım talebinde bulunan ailelerde bulunmaktadır. Hamileye destek olmak adına belediyeler bu yardım taleplerini geri çevirmemeye çalışmaktadır.
Hamile ev hanımlarına devlet yardımı yapılması hamilelik sürecinde bulunan kadınların maddi imkansızlıklardan dolayı yetersiz beslenmesinin de önüne geçmektedir. Gebelikte devlet yardımı bu yüzden önemlidir. Hamile kadınlara para yardımı ,aile bakanlığı tarafından son derece önemsenmektedir. Hamile kadınlara maaş var mı ki ? Bu maaş mı ? diye sorarsanız aslında bu bir maaş değil yardımdır. Ancak hamilelikte para yardimi sadece gebelikte ödenen bir yardımdır. Ancak devletin çocuklar için yaptığı tek yardım hamilelere para yardımı değildir. Çocuk dünyaya geldikten sonra aşı parası , okul çağında geldiğinde ise şartlı eğitim yardımı altında eğitim yardımı yapmaktadır.
Hamile ev kadınlarına devlet yardımı konusunda anlatacaklarımız bu kadar. Aşı parası nasıl alınır ? adlı yazımıza buradan göz atmanızı şiddetle tavsiye ediyoruz.
Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörlük ofis çalışanları, güvenlik görevlileri ve çay ocağı personeli, 24 Kasım Öğretmenler…
Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu her hafta bir mahalleyi ziyaret etmeye devam ediyor. Son olarak…
Tokat Milletvekili Dt. Cüneyt Aldemir, 22 Kasım Diş Hekimliği Günü ve Ağız ve Diş Sağlığı…
Tokat, çevre illere göre yüksek uçak bileti fiyatlarıyla karşı karşıya; bu sorun acilen çözülmeli ve…
Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Tarım İl Müdürlüğü ve DOKAP iş birliği ile üreticilere “Milli Patates Çeşitlerinin…
Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Artova Meslek Yüksekokulu İş Sağlığı ve Güvenliği Programı Öğretim Görevlisi Ferhat Şahin’in…