Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın “Ulusal İstihdam Stratejisi Tanıtım Toplantısı”nda duyurduğu ve ülke genelinde uygulanması planlanan “İŞKUR Gençlik Programı” kapsamında Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (TOGÜ) ile Tokat İŞ-KUR İl Müdürlüğü arasında protokol imzalandı. Rektörlük makamında gerçekleşen imza törenine Rektör Prof. Dr. Fatih Yılmaz ve Tokat İŞ-KUR İl Müdürü Bekir Fındık katıldı.
İŞKUR Gençlik Programı ile Üniversite Öğrencilerine İş Deneyimi Fırsatı
Ülkemiz genelinde 81 ilde hayata geçirilmesi planlanan “İŞKUR Gençlik Programı” üniversite öğrencilerinin iş hayatına daha bilinçli ve donanımlı bir şekilde hazırlanmasını amaçlıyor. Program kapsamında, öğrencilerin eğitim hayatları devam ederken aynı zamanda belirli kurumlarda çalışarak iş tecrübesi edinmeleri hedefleniyor. Bu proje sayesinde gençlerin hem mesleki gelişimlerini desteklemeleri hem de ekonomik olarak kendilerine katkı sağlamaları planlanıyor.
Tokat özelinde yürütülecek proje kapsamında, 1018 üniversite öğrencisinin haftanın üç günü çeşitli kamu kurumlarında görev alması öngörülüyor. Program dâhilinde öğrenciler günlük 1083 TL alacak ve 10 ay boyunca toplam 140 gün çalışarak iş dünyasıyla tanışma fırsatı bulacak.
Rektör YILMAZ: Öğrencilerin Geleceğe Hazırlanması İçin Önemli Bir Adım
Ziyaret sırasında, projenin Tokat’ta nasıl uygulanacağı, hangi kurumların programa dâhil edileceği ve öğrencilerin hangi alanlarda çalıştırılacağı konularında detaylı görüş alışverişinde bulunuldu.
Rektör Prof. Dr. Fatih Yılmaz, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a sunduğu öncülük ve destekleri için teşekkürlerini sundu. Rektör Yılmaz, programın öğrencilere sağlayacağı katkılardan bahsetti. “Öğrenciler, program kapsamında azami 10 ay (fiili olarak 140 gün) çalışma imkanına kavuşacaklar. Günde 7,5 saat, haftada en fazla 3 güne kadar çalışacak olup yine çalışma günlerini sınav ve ders saatlerine göre ayarlayabilecekler. Üniversite olarak gençlerin kariyer gelişimini destekleyecek her türlü projeye açık olduğumuzu ifade etmek istiyorum” dedi.
Tokat İŞ-KUR İl Müdürü Bekir Fındık ise programın, gençlerin erken yaşta iş deneyimi kazanarak mezuniyet sonrası iş hayatına daha hazır hale gelmelerini sağlayacağını belirtti. Öğrencilerin hem disiplinli bir çalışma düzeni kazanacağını hem de kamu kurumlarında tecrübe edinerek istihdam edilebilirliklerini artıracaklarını vurguladı.
Protokol imza töreni Tokat’ta İŞKUR Gençlik Programı’nın başarıyla uygulanması için gerekli iş birliklerinin değerlendirilmesiyle sona erdi.
Gençlik Programı ile Üniversite Öğrencileri Artık Aylık Ücret Alabilecek: İŞ-KUR ile Protokol
Galeriyi Görüntüle