Günaydın Altuntaş, Tokat TSO Başkan Adaylığını Açıkladı ❝Geçmişte ne yaptınız ki gelecek için ne vaat edeceksiniz?❞
TOKAT TİCARET VE SANAYİ ODASI SEÇİMLERİNE DOĞRU
Tokat’ta yaklaşan Tokat Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri öncesi Günaydın Altuntaş, başkan adaylığını açıkladı. Altuntaş, düzenlediği basın toplantısında oda yönetimine talip olduklarını belirterek, şeffaf ve üyelerin sorunlarına odaklanan bir yönetim anlayışı vadetti.
Altuntaş, konuşmasına basın mensuplarına ve katılımcılara teşekkür ederek başladı. ❝Tokat için büyük önem arz eden ancak son yıllarda kişisel hırs ve makam kaygıları yüzünden işleyişini ve temsil özelliğini kaybetmiş bir oda yapısı görüyoruz❞ ifadelerini kullandı.
“GEÇMİŞTE NE YAPILDI?” SORUSU
Seçim sürecinin yaklaşmasıyla bazı isimlerin yeniden aday olduğunu belirten Altuntaş, geçmiş dönem icraatlarının sorgulanması gerektiğini dile getirerek, ❝Geçmişte ne yaptınız ki gelecek için ne vaat edeceksiniz?❞ dedi.
Oda bünyesindeki bazı yatırımların atıl durumda olduğunu savunan Altuntaş, organize sanayi bölgesine ilişkin eleştirilerde bulundu. Yatırım parsellerinin durumu ve yatırımcı çekme konusunda eksiklikler yaşandığını öne süren Altuntaş, yeni dönemde yatırımcıyı Tokat’a kazandırmak için çalışacaklarını söyledi.
ŞEFFAF VE SİYASETTEN ARINMIŞ YÖNETİM VURGUSU
Altuntaş, yönetim anlayışlarının şeffaf olacağını belirterek, ❝Her üyemizin gelip hesap sorabileceği bir yönetim oluşturacağız. Odamız siyasetten arınmış olacak❞ diye konuştu.
Üyelerin yurt içi ve yurt dışı ticari faaliyetlerinde odanın desteğini arkasında hissedeceğini ifade eden Altuntaş, özellikle yurt dışı seyahatlerinde vize desteği sağlanacağını kaydetti.
EKONOMİ VE TARIM ÖNCELİKLİ OLACAK
Tokat’ın en büyük sorununun ekonomi olduğunu belirten Altuntaş, tarım alanında organize bir sistem kurulmasını öncelik olarak gördüklerini söyledi. Şehrin ulaşım imkânlarına dikkati çeken Altuntaş, Tokat’ta hava yolu ve demir yolu bağlantılarının bulunduğunu, buna rağmen sanayi ve üretim kapasitesinin istenen seviyede olmadığını ifade etti.
❝Biz masal anlatmayacağız. Tokat’ın gerçek potansiyelini ortaya çıkaracağız❞ diyen Altuntaş, göreve gelmeleri halinde üretim, ihracat ve istihdam odaklı bir çalışma yürüteceklerini dile getirdi.
9 KOMİTE İÇİN EKİP TANITILDI
Tokat Ticaret ve Sanayi Odasının 9 komiteden oluştuğunu hatırlatan Altuntaş, farklı sektörlerden oluşan ekip arkadaşlarını kamuoyuna tanıttı. Ekibin ticaretin içinde yer alan ve Tokat’ın ekonomik gelişimi için çalışmayı hedefleyen isimlerden oluştuğu belirtildi.
Altuntaş, ❝Biz sadece bir koltuğa aday değiliz. Bu şehir için sorumluluk almaya talibiz. Başaramazsak da bayrağı daha ileriye taşıyacak arkadaşlara onurla teslim ederiz❞ ifadeleriyle konuşmasını tamamladı.
Tokat kamuoyunda seçim sürecine ilişkin gelişmelerin önümüzdeki günlerde netleşmesi bekleniyor.



















