Categories: Yapay Zeka

İstanbul’da Müsilaj Bitti Mi?

Marmara Denizi’nde yaşanan müsilaj problemi pek çok yere ulaşmıştı. Havaların ısınmasıyla başlayan deniz salyasına müsilaj deniyor. Yakın zamanın belki de en kötü çevre felaketi olarak yorumlanan müsilaj  hakkında sevindirici haberler var. Denizin üstünü ve altını kaplayan deniz salyası hem balıkların habitatını hem de deniz üstü yaşam formunu etkiliyordu. Nihayet bu konuyla ilgili güzel haberler gelmeye başladı. Marmara’da ilk 20 metrede artık müsilaja ulaşılmıyor. Marmara üzerinde denize girmek isteyen vatandaşlar için ise hala kötü haber devam ediyor. Müsilaj nedeniyle denize girmekte sorun yaşayanlar, plajlarda hala bu durumla ilgili gelişme bekliyor.

Müsilaj bitti mi? Marmara’da denize girilebilir mi?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından bu konuyla ilgili bir açıklama yapıldı. Aylardır Marmara Denizi başta olmak üzere denizlerimizi tehdit eden müsilaj ile ilgili yapılan çalışmalarda yüzme alanlarında bir sorunun tespit edilmediği bilgisi verildi. Bu yüzden de vatandaşlarımız gönül rahatlığı ile denize girebiliyor. Deniz müsilajı ya da deniz sümüğü olarak ön plana çıkarılan bu problemin artık sonuna yaklaşıldığı bilgisi de veriliyor. 

Deniz salyası ile ilgili olarak şöyle bir durum var: Suda bol miktarda besin bulunur. Bu bölgelerde uzun sıcaklıkların olması ve havanın da sakinleşmesi durumuyla deniz karı küreleri oluşur. Bu küreler genişlik olarak da büyüdükçe yer yer deniz salyasına dönüşebilir. Bu durum deniz için bir tehlikedir çünkü oksijeni keser. Bu da balıklar için bir sorun anlamına geliyor. Su altında yer alan balık habitatını deniz salyası bitirebilir. Balıkların daha ferah sulara yüzme sebebi ve Karadeniz ya da Marmara denizlerinin balıklar konusunda kıtlaşmasının sebebi de bu gibi görünüyor. 

Müsilajın zararı var mı?

Müsilaj ya da diğer adıyla deniz salyası, uzun vadede insan cildine zarar veriyor. Bu yüzden uzmanlar hep maskelerle ve özel kıyafetlerle temizlik yapıyor. Temizlik yaparken de özellikle makinelerle ve bu iş için eğitilmiş dalgıçlar ile çalışıyorlar. Bu yüzden de yapılacak olan işlemlerle ilgili herkes kendine göre bir görev ediniyor. Sonra da zeminde yapılan testler ile durum toparlanıyor. Su üzerinde başlayan temizlik su altına inerek de devam ettiği için herkes adına temiz bir ortam yaratılmış oluyor. 

Gizli Hazineleri Keşfedin

Tokat Haberleri

Recent Posts

Tokat’ta Skandal Toplantı! Başkan Yazıcıoğlu, Gerçekleri Biliyor mu?

Tokat Belediye Bşkanı M. Kemal Yazıcıoğlu, Usulsüzlükleri Raporlarla Tespit Edilen Kişi İle Toplantı Yaptı Bakanlık…

16 saat ago

Tokat’ta Kar Nedeniyle Şarampole Kayan Araç Kurtarıldı

Tokat'ın Reşadiye ilçesine bağlı Kızılcaören Köyü grup yolunda seyahat eden bir vatandaşın aracı, yoğun kar…

3 gün ago

Rektör Prof. Dr. Fatih Yılmaz Öğrencilerle Buluştu: Eğitim, Gelecek ve Yeni İmkânlar Konuşuldu

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz, "Gençlik Buluşması" etkinliği kapsamında İbn-i Kemal Kız…

3 gün ago

Tokat’ta FETÖ/PDY Soruşturması: 11 Kişi Gözaltında

Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik devam eden soruşturma çerçevesinde Tokat'ta bir döner zincirinin…

3 gün ago

AK Parti’den Yeni Anayasa Çağrısı: “Demokratik ve Özgürlükçü Bir Gelecek İçin Birlikte Çalışalım

AK Parti Grubu adına söz alan Anayasa Komisyonu Başkanı ve Milletvekili Yusuf Beyazıt, Türkiye Büyük…

4 gün ago

TOGÜ’den Çat Kasabasına Ağız ve Diş Sağlığı Hizmeti: Mobil Tarama Uygulaması Devam Ediyor

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ve Sosyal Sorumluluk, Gönüllülük ve Toplumsal Katkı Koordinatörlüğü iş…

4 gün ago