Kalamar tarifi, kalamarların marine ile nasıl yumuşatıldığını aşağıda yer almaktadır. Aşağıdaki tarif ile evde de kendi kalamarınızı yapabilirsiniz.
Gerekli Malzemeler:
Marine İşlemi İçin:
Kızartmak İçin:
Kalamar yapımında en önemli adımlardan biri kalamarın sosu ile beraber yoğurulduktan sonra marine edilmesidir. Bu sosa isteğe bağlı olarak farklı ilaveler de yapabilirsiniz.
Sosu için öncelikle bir çay kaşığı karbonat, bir limon, bir çay kaşığı toz şeker bir kabın içerisine ilave edilir. Ardından temizlenmiş ve dilimlenmiş kalamarlar da kabın içerisine ilave edilir ve yoğurtulmaya başlanır. Yoğurma işlemi yorucudur fakat en az 10 dakika kadar mutlaka yoğurmalısınız. Yoğurma esnasında oluşacak köpürmeler için de endişelenmenize gerek yoktur. Ne kadar çok yoğurursanız o kadar güzel olacaktır. Bu nedenle yorucu da olsa sabırla kalamarları yoğurmalısınız.
Benzersiz ve dikkat çekici bir kullanıcı adına sahip olmak olmazsa olmazdır. Görsel çekiciliğiyle bilinen platform…
Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla “Cumhuriyetin Fikri Alt Yapısı ve Mustafa…
Japon araştırmacılar ile Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi araştırmacılarının yer aldığı kene araştırmalarının 2’nci saha çalışması tamamlandı.…
Cumhuriyetimizin 101. yılına ulaşmanın mutluluğu ve gururuyla, tüm vatandaşlarımızı sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Bugün, millet…
Efendiler! Yarın Cumhuriyetimizi ilan edeceğiz… 28 Ekim 1923! Bugün, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları tüm…
Tokat İl Özel İdaresi, toplum hizmetine verdiği önemi bir kez daha gösterdi. Akyurt Rüzgar Enerji…