Kalamar tarifi, kalamarların marine ile nasıl yumuşatıldığını aşağıda yer almaktadır. Aşağıdaki tarif ile evde de kendi kalamarınızı yapabilirsiniz.
Gerekli Malzemeler:
Marine İşlemi İçin:
Kızartmak İçin:
Kalamar yapımında en önemli adımlardan biri kalamarın sosu ile beraber yoğurulduktan sonra marine edilmesidir. Bu sosa isteğe bağlı olarak farklı ilaveler de yapabilirsiniz.
Sosu için öncelikle bir çay kaşığı karbonat, bir limon, bir çay kaşığı toz şeker bir kabın içerisine ilave edilir. Ardından temizlenmiş ve dilimlenmiş kalamarlar da kabın içerisine ilave edilir ve yoğurtulmaya başlanır. Yoğurma işlemi yorucudur fakat en az 10 dakika kadar mutlaka yoğurmalısınız. Yoğurma esnasında oluşacak köpürmeler için de endişelenmenize gerek yoktur. Ne kadar çok yoğurursanız o kadar güzel olacaktır. Bu nedenle yorucu da olsa sabırla kalamarları yoğurmalısınız.
Tokat’taki Sanayide Kadın istihdamının ve Sanayi sektöründe gençlere ilham olacak rol model kadın sayısının artırılması…
Tokat Belediyesi, şehir merkezi altyapısında önemli bir çalışmayı daha tamamladı. 1960-1970 yılları arasında yapımı tamamlanan…
Tokat’ta İl Bebek Ölümleri İnceleme Kurulu, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Vekili Dr. Nurten Sandal Aktaş…
Tokat İl Jandarma Komutanlığı, son dönemlerde artış gösteren dolandırıcılık olayları ve aranan şahısların yakalanmasına yönelik…
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz, ulusal ve yerel basın mensuplarıyla düzenlediği toplantıda üniversitenin 2024…
Cumhuriyet Halk Partisi Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, Tarım ve Orman Bakanı Sayın İbrahim YUMAKLI tarafından…