Pişirilen ve oldukça lezzetli olan keklerin kalıptan çıkarılması bazen tam bir işkenceye dönüşebilmektedir. Kek kalıbından çıkarılırken kekin sıcaklık derecesi oldukça önemlidir. Kekin kalıba dökülüp pişirilmesinden önce mutlaka kalıbın yağlanması gerektiği de unutulmamalıdır. Yağlama işlemi, sıvı yağ ile değil margarinle yapılmalıdır aksi halde çıkarımda sorun yaşanabilir, kek parçalanabilir.
Kekin kalıbından çıkarılması için mutlaka soğuması gerekmektedir. En azından 15 dakika kadar beklendikten sonra kekin çıkarılması çok daha kolay olacaktır.
Kalıbın içinde kekin soğuması beklendikten sonra, kenar kısımları bir spatula veya bıçakla kesilir ve kek çıkarılmaya hazır hale getirilir. Daha sonra kekin kenarları tamamen kalıptan yine bıçak veya spatula yardımı ile ayrılır. Zaten kalıp daha önceden yağlanmış ise bu işlem zorlayıcı bir işlem olmayacaktır.
Benzersiz ve dikkat çekici bir kullanıcı adına sahip olmak olmazsa olmazdır. Görsel çekiciliğiyle bilinen platform…
Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla “Cumhuriyetin Fikri Alt Yapısı ve Mustafa…
Japon araştırmacılar ile Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi araştırmacılarının yer aldığı kene araştırmalarının 2’nci saha çalışması tamamlandı.…
Cumhuriyetimizin 101. yılına ulaşmanın mutluluğu ve gururuyla, tüm vatandaşlarımızı sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Bugün, millet…
Efendiler! Yarın Cumhuriyetimizi ilan edeceğiz… 28 Ekim 1923! Bugün, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları tüm…
Tokat İl Özel İdaresi, toplum hizmetine verdiği önemi bir kez daha gösterdi. Akyurt Rüzgar Enerji…