Pişirilen ve oldukça lezzetli olan keklerin kalıptan çıkarılması bazen tam bir işkenceye dönüşebilmektedir. Kek kalıbından çıkarılırken kekin sıcaklık derecesi oldukça önemlidir. Kekin kalıba dökülüp pişirilmesinden önce mutlaka kalıbın yağlanması gerektiği de unutulmamalıdır. Yağlama işlemi, sıvı yağ ile değil margarinle yapılmalıdır aksi halde çıkarımda sorun yaşanabilir, kek parçalanabilir.
Kekin kalıbından çıkarılması için mutlaka soğuması gerekmektedir. En azından 15 dakika kadar beklendikten sonra kekin çıkarılması çok daha kolay olacaktır.
Kalıbın içinde kekin soğuması beklendikten sonra, kenar kısımları bir spatula veya bıçakla kesilir ve kek çıkarılmaya hazır hale getirilir. Daha sonra kekin kenarları tamamen kalıptan yine bıçak veya spatula yardımı ile ayrılır. Zaten kalıp daha önceden yağlanmış ise bu işlem zorlayıcı bir işlem olmayacaktır.
Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi tarafından Sonbahar Turnuvaları kupa töreni gerçekleştirildi. Spor Salonunda düzenlenen…
Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Palyatif Bakım Uygulama Merkezinde tedavi gören hastalara yönelik “Unlu Mamullerin Doğal Boyalarla…
İYİ Parti Tokat İl Başkanı Erkan Er, asgari ücretin belirlenmesine ilişkin sert bir açıklama yaptı.…
Önce bir not… Okurlarıma, bugün için Milletvekilimiz Sayın Yücel Bulut’un TBMM’de yaptığı konuşması ile ilgili…
Dünya devi Amazon, uzay teknolojileri alanında devrim yaratacak bir hamleye imza atarak uydu üretimini Türkiye'ye…
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 2025 yılı için asgari ücretin 22 bin 104…