Kıyma ile yapılabilecek hem besleyici, hem pratik hem de lezzetli yemeklerden bir tanesi köftedir. Farklı birçok türde yapılabilen köfte, her yaştan birey tarafından beğenilmekte ve sıklıkla da tüketilmektedir. Ancak köftenin hazırlanmasında, lezzetli olmasında en önemli nokta, köfte harcının güzel hazırlanmasıdır. Genellikle herkes tarafından aynı şekilde yapılan köfte, damak zevkine göre bazı malzemeler çıkarılarak da yapılabilmektedir.
Ancak bu durum bütün malzemeler için geçerli değildir. Temel bir malzemenin eksik olması, köftenin görüntüsünde ve tadında olumsuz değişikliklere yol açacaktır. Bu malzemelerden bir tanesi de yumurtadır.
Besin değeri açısından oldukça önemli olan yumurta, her gün tüketilmesi gereken, kalsiyum ve protein deposu bir besindir. Çocuklar her ne kadar tüketmek istemese de, tüketilmesi sağlıklı bir bedensel gelişim için oldukça önemlidir. Yumurta, köfte için en önemli malzemeler arasında yer alır. Bunun nedeni köfte harcında bulunan diğer malzemeleri yapıştırıcı özelliğe sahip olmasıdır.
Kıyma, emek içi ve kuru soğanın birbirine yapışması ve pişme esnasında da bir arada bir bütün halinde kalması bakımından yumurta kullanımı çok önemlidir. Bazı köfte türlerinde yumurta eklenmese de, bu durum pişirme şekline bağlı olarak değişmekte ve nadir olarak meydana gelmektedir. Yumurta eklense de eklenmese de köfte harcının en az yirmi dakika aralıksız şekilde yoğrulması ve malzemelerin bütünleşmesi sağlanmalıdır.
Köftenin yağda kızartılması sırasında dağılması büyük bir olasılıktır, bu nedenle kızartma usulüne uygun pişirilen köftelerde yumurta bulunması zorunludur. Ancak ızgara köfte için yumurta zorunluluğu bulunmaz. Bu durum köftenin tüketileceği kişiler tarafından belirlenir ve duruma uygun olarak köfte harcı hazırlanır.
Köftelerin çok daha lezzetli olması için bazı püf noktalar mevcuttur. Bunların bilinmesi çok lezzetli köftelerin yapılmasına yardımcı olacaktır.
Benzersiz ve dikkat çekici bir kullanıcı adına sahip olmak olmazsa olmazdır. Görsel çekiciliğiyle bilinen platform…
Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla “Cumhuriyetin Fikri Alt Yapısı ve Mustafa…
Japon araştırmacılar ile Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi araştırmacılarının yer aldığı kene araştırmalarının 2’nci saha çalışması tamamlandı.…
Cumhuriyetimizin 101. yılına ulaşmanın mutluluğu ve gururuyla, tüm vatandaşlarımızı sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Bugün, millet…
Efendiler! Yarın Cumhuriyetimizi ilan edeceğiz… 28 Ekim 1923! Bugün, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları tüm…
Tokat İl Özel İdaresi, toplum hizmetine verdiği önemi bir kez daha gösterdi. Akyurt Rüzgar Enerji…