TÜİK'in Açıkladığı Şubat Ayı Kırmızı Et Üretim İstatistikleri
Tavuk Eti Üretimi 201 Bin 680 Tonu Aştı
ANKARA (İGFA) – Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Kırmızı Et Üretimi verilerini Şubat ayına ilişkin açıkladı.
Tavuk Yumurtası Üretimi Arttı, Hindi Eti Üretimi Yükseldi
Şubat ayında bir önceki yılın aynı ayına göre, tavuk yumurtası üretimi %7,3 oranında artış gösterirken, kesilen tavuk sayısı %13,1, tavuk eti üretimi ise %14,6 arttı. Hindi eti üretimi ise %31,2 oranında yükseldi.
Ocak-Şubat döneminde bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla, tavuk yumurtası üretimi %6,8 arttı.
Bu dönemde kesilen tavuk sayısı %9,4 artarken, tavuk eti üretimi %10,1, hindi eti üretimi ise %32,2 artış gösterdi.
Tavuk Eti Üretiminde Düşüş
Öte yandan, bir önceki ay 203 bin 64 ton olan tavuk eti üretimi Şubat ayında %0,7 oranında azalarak 201 bin 680 ton seviyesine geriledi.
Bir önceki aya göre tavuk yumurtası üretimi ise %5,7'lik bir düşüşle 1 milyar 733 milyon 464 bin adete kadar geriledi.
Özel İçerikler Burada: Diğer Yazıları Kaçırmayın