1. Haberler
  2. Haberler
  3. Kurban Bayramı’nda uzmanından sağlıklı tüketim uyarısı

Kurban Bayramı’nda uzmanından sağlıklı tüketim uyarısı

featured

Türkiye’de Kurban Bayramı’na yaklaşılırken, TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Bursa Şubesi, sağlıklı ve hijyenik bir bayram geçirilmesi için önemli tavsiyelerde bulundu. Kurbanlık hayvan seçimi, kesim hijyeni, et saklanması, pişirme teknikleri ve beslenme önerileri konularında bilgiler paylaşıldı. Başkan Serkan Durmuş, vatandaşlara ‘TÜRKVET’ sistemine kayıtlı hayvanları tercih etmelerini, kesim için gerekli belgelerin olduğundan emin olmalarını önerdi. Kesimin hijyenik koşullarda yapılması, etin doğru sıcaklıkta saklanması ve beslenme konularındaki detaylara da değinildi. Tüm vatandaşların sağlıklı ve hijyenik bir bayram geçirmesi dileğiyle, hijyen kurallarına titizlikle uymaları önemle vurgulandı.

Gıda Mühendislerinden Sağlık Tavsiyeleri

Türkiye'de Kurban Bayramı'na sayılı günler kala, TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Bursa Şubesi, vatandaşları sağlıklı ve hijyenik bir bayram geçirmeleri konusunda uyarılarda bulundu. Gıda Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Serkan Durmuş, kurbanlık hayvan seçiminden kesim koşullarına, etin saklanmasından tüketimine kadar dikkat edilmesi gereken noktaları sıraladı.

Sağlıklı Kurbanlık Hayvan Seçimi

Durmuş, öncelikle kurbanlık hayvan alırken 'TÜRKVET' sistemine kayıtlı ve gerekli sağlık kontrolleri yapılmış hayvanların tercih edilmesi gerektiğini vurguladı. Hayvanlarda küpe numarası olup olmadığının kontrol edilmesi gerektiğini belirten Durmuş, ayrıca kesim için pasaport ve nakil belgesi gerektiğini ifade etti.

Hijyenik Kesim Önemli

Kurban kesiminin Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan onaylı kesimhanelerde veya belediyelerin belirlediği alanlarda, ehil kişiler tarafından hijyenik ortamlarda gerçekleştirilmesi gerektiğini belirten Durmuş, kesim sırasında hijyen kurallarına uyulması gerektiğinin altını çizdi.

Etin Doğru Saklanması Şart

Kesim sonrası elde edilen etin muhafazasının da büyük önem taşıdığına dikkat çeken Durmuş, etlerin doğru sıcaklıkta saklanması gerektiğini belirtti. Ayrıca, pişmiş etlerin bekletilmeden tüketilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Pişirme Tekniği ve Beslenme Önerileri

Et tüketiminde pişirme tekniğinin sağlık açısından kritik rol oynadığını belirten Durmuş, etlerin merkez sıcaklığının 70°C'ye ulaşana kadar pişirilmesi gerektiğini belirtti. Aşırı şekerli, yağlı ve proteinli gıdalardan kaçınılması gerektiğine değinen Durmuş, dengeli ve sağlıklı beslenmenin bayram süresince önemine değindi.

Kurban Bayramı öncesinde vatandaşların sağlıklı ve hijyenik bir şekilde bayramlarını geçirmeleri temennisinde bulunan Durmuş, tüm vatandaşların Kurban Bayramı'nı sağlık ve huzurla kutlayarak, hijyen kurallarına uymaları gerektiğini belirtti.

Keşfetmeye Devam Edin: İlgili Bağlantıları Kullanın

0
tebrikler
Tebrikler
0
k_t_
Kötü
0
m_kemmel
Mükemmel
0
_zg_n
Üzgün
0
acayip
Acayip
0
komik
Komik
0
sinirli
Sinirli
Kurban Bayramı’nda uzmanından sağlıklı tüketim uyarısı
Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir