Türkiye’de Kurban Bayramı’na yaklaşılırken, TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Bursa Şubesi, sağlıklı ve hijyenik bir bayram geçirilmesi için önemli tavsiyelerde bulundu. Kurbanlık hayvan seçimi, kesim hijyeni, et saklanması, pişirme teknikleri ve beslenme önerileri konularında bilgiler paylaşıldı. Başkan Serkan Durmuş, vatandaşlara ‘TÜRKVET’ sistemine kayıtlı hayvanları tercih etmelerini, kesim için gerekli belgelerin olduğundan emin olmalarını önerdi. Kesimin hijyenik koşullarda yapılması, etin doğru sıcaklıkta saklanması ve beslenme konularındaki detaylara da değinildi. Tüm vatandaşların sağlıklı ve hijyenik bir bayram geçirmesi dileğiyle, hijyen kurallarına titizlikle uymaları önemle vurgulandı.
Türkiye'de Kurban Bayramı'na sayılı günler kala, TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Bursa Şubesi, vatandaşları sağlıklı ve hijyenik bir bayram geçirmeleri konusunda uyarılarda bulundu. Gıda Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Serkan Durmuş, kurbanlık hayvan seçiminden kesim koşullarına, etin saklanmasından tüketimine kadar dikkat edilmesi gereken noktaları sıraladı.
Durmuş, öncelikle kurbanlık hayvan alırken 'TÜRKVET' sistemine kayıtlı ve gerekli sağlık kontrolleri yapılmış hayvanların tercih edilmesi gerektiğini vurguladı. Hayvanlarda küpe numarası olup olmadığının kontrol edilmesi gerektiğini belirten Durmuş, ayrıca kesim için pasaport ve nakil belgesi gerektiğini ifade etti.
Kurban kesiminin Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan onaylı kesimhanelerde veya belediyelerin belirlediği alanlarda, ehil kişiler tarafından hijyenik ortamlarda gerçekleştirilmesi gerektiğini belirten Durmuş, kesim sırasında hijyen kurallarına uyulması gerektiğinin altını çizdi.
Kesim sonrası elde edilen etin muhafazasının da büyük önem taşıdığına dikkat çeken Durmuş, etlerin doğru sıcaklıkta saklanması gerektiğini belirtti. Ayrıca, pişmiş etlerin bekletilmeden tüketilmesi gerektiğine dikkat çekti.
Et tüketiminde pişirme tekniğinin sağlık açısından kritik rol oynadığını belirten Durmuş, etlerin merkez sıcaklığının 70°C'ye ulaşana kadar pişirilmesi gerektiğini belirtti. Aşırı şekerli, yağlı ve proteinli gıdalardan kaçınılması gerektiğine değinen Durmuş, dengeli ve sağlıklı beslenmenin bayram süresince önemine değindi.
Kurban Bayramı öncesinde vatandaşların sağlıklı ve hijyenik bir şekilde bayramlarını geçirmeleri temennisinde bulunan Durmuş, tüm vatandaşların Kurban Bayramı'nı sağlık ve huzurla kutlayarak, hijyen kurallarına uymaları gerektiğini belirtti.
Keşfetmeye Devam Edin: İlgili Bağlantıları Kullanın
Tokat İl Jandarma Komutanlığı, suç ve suçlularla etkin mücadelesi sayesinde ilde hırsızlık olaylarına geçit vermiyor.…
‘ETNİK BÖLÜCÜ, PKK LİDERİ KATİL ÖCALAN’A BU HAKKI KİM VERİYOR?’ Bir parti lideri bugün partisinin…
Âşık olmak, insan başına gelen güzel şeylerden biri aynı zamanda bulunduğu en kötü durumdur. Aşk…
Üniversitemiz Diş Hekimliği Fakültesi, Sosyal Sorumluluk, Gönüllülük ve Toplumsal Katkı Koordinatörlüğü ve Tokat Gençlik Merkezi…
Nesilden Nesile Engelsiz Gönül Bağı projesi kapsamında hasta ve refakatçileri için kök boyama etkinlikleri gerçekleştirildi.…
Esansiyel yağlar kullanılarak alternatif bütünsel bir terapinin yapılmasına aromaterapi denir. Bu terapide amaç kişinin fiziksel ve…