Categories: Haberler

Kurban Bayramı’nda uzmanından sağlıklı tüketim uyarısı

Türkiye’de Kurban Bayramı’na yaklaşılırken, TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Bursa Şubesi, sağlıklı ve hijyenik bir bayram geçirilmesi için önemli tavsiyelerde bulundu. Kurbanlık hayvan seçimi, kesim hijyeni, et saklanması, pişirme teknikleri ve beslenme önerileri konularında bilgiler paylaşıldı. Başkan Serkan Durmuş, vatandaşlara ‘TÜRKVET’ sistemine kayıtlı hayvanları tercih etmelerini, kesim için gerekli belgelerin olduğundan emin olmalarını önerdi. Kesimin hijyenik koşullarda yapılması, etin doğru sıcaklıkta saklanması ve beslenme konularındaki detaylara da değinildi. Tüm vatandaşların sağlıklı ve hijyenik bir bayram geçirmesi dileğiyle, hijyen kurallarına titizlikle uymaları önemle vurgulandı.

Gıda Mühendislerinden Sağlık Tavsiyeleri

Türkiye'de Kurban Bayramı'na sayılı günler kala, TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Bursa Şubesi, vatandaşları sağlıklı ve hijyenik bir bayram geçirmeleri konusunda uyarılarda bulundu. Gıda Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Serkan Durmuş, kurbanlık hayvan seçiminden kesim koşullarına, etin saklanmasından tüketimine kadar dikkat edilmesi gereken noktaları sıraladı.

Sağlıklı Kurbanlık Hayvan Seçimi

Durmuş, öncelikle kurbanlık hayvan alırken 'TÜRKVET' sistemine kayıtlı ve gerekli sağlık kontrolleri yapılmış hayvanların tercih edilmesi gerektiğini vurguladı. Hayvanlarda küpe numarası olup olmadığının kontrol edilmesi gerektiğini belirten Durmuş, ayrıca kesim için pasaport ve nakil belgesi gerektiğini ifade etti.

Hijyenik Kesim Önemli

Kurban kesiminin Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan onaylı kesimhanelerde veya belediyelerin belirlediği alanlarda, ehil kişiler tarafından hijyenik ortamlarda gerçekleştirilmesi gerektiğini belirten Durmuş, kesim sırasında hijyen kurallarına uyulması gerektiğinin altını çizdi.

Etin Doğru Saklanması Şart

Kesim sonrası elde edilen etin muhafazasının da büyük önem taşıdığına dikkat çeken Durmuş, etlerin doğru sıcaklıkta saklanması gerektiğini belirtti. Ayrıca, pişmiş etlerin bekletilmeden tüketilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Pişirme Tekniği ve Beslenme Önerileri

Et tüketiminde pişirme tekniğinin sağlık açısından kritik rol oynadığını belirten Durmuş, etlerin merkez sıcaklığının 70°C'ye ulaşana kadar pişirilmesi gerektiğini belirtti. Aşırı şekerli, yağlı ve proteinli gıdalardan kaçınılması gerektiğine değinen Durmuş, dengeli ve sağlıklı beslenmenin bayram süresince önemine değindi.

Kurban Bayramı öncesinde vatandaşların sağlıklı ve hijyenik bir şekilde bayramlarını geçirmeleri temennisinde bulunan Durmuş, tüm vatandaşların Kurban Bayramı'nı sağlık ve huzurla kutlayarak, hijyen kurallarına uymaları gerektiğini belirtti.

Keşfetmeye Devam Edin: İlgili Bağlantıları Kullanın

Tokat Haberleri

Recent Posts

BAŞKAN YAZICIOĞLU: “HER HAFTA BİR MAHALLEDEYİZ”

Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu her hafta bir mahalleyi ziyaret etmeye devam ediyor. Son olarak…

15 saat ago

Diş Hekimliği Günü ve Ağız-Diş Sağlığı Haftası’nda Milletvekili Cüneyt Aldemir Genel Kurlda Söz Aldı

Tokat Milletvekili Dt. Cüneyt Aldemir, 22 Kasım Diş Hekimliği Günü ve Ağız ve Diş Sağlığı…

17 saat ago

CHP Toakt Milletvekili Kadim Durmaz; Tokat İçin Çözüm Bekleyen Acil Sorunlar ve Talepler

Tokat, çevre illere göre yüksek uçak bileti fiyatlarıyla karşı karşıya; bu sorun acilen çözülmeli ve…

17 saat ago

TOGÜ’de Üretilen Milli Patates Çeşitleri Tohumları Üreticilerimizle Buluştu

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Tarım İl Müdürlüğü ve DOKAP iş birliği ile üreticilere “Milli Patates Çeşitlerinin…

3 gün ago

Artova MYO’dan “Geleceğimiz Gençlerimiz” Projesi

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Artova Meslek Yüksekokulu İş Sağlığı ve Güvenliği Programı Öğretim Görevlisi Ferhat Şahin’in…

3 gün ago

Tokat İl Özel İdaresi Mevsim Şartlarının Zorlaşmaya Başladığı Dönemde Çalışmalarını Sürdürüyor

Yol çalışmaları kapsamında; Ortaören Köyü’nde Yol ve Ulaşım Müdürlüğü tarafından yol genişletme ve kumlama çalışmalarıdevam…

4 gün ago