Maden suyuna robot eli değdi

Avşar Doğal Maden Suyu, üretim parkurlarında el değmeden saatte 50 bin şişe üretim gerçekleştiriyor

Pandemi ile birlikte endüstri 4.0’ın önemi daha iyi anlaşılmışken otomasyon sistemlerini üretim parkurlarına entegre eden şirketler rekabette bir adım öne geçiyor. Afyonkarahisar’da 320 bin m² açık, 10 bin m² kapalı alana kurulu fabrikasında endüstri 4,0 teknolojileri kullanan Avşar Maden Suyu,  saatte 50 bin şişe üretim kapasitesiyle rekabet gücünü ortaya koyuyor. Avşar, yaklaşık 10 milyon dolar yatırımla planladığı tesislerinde her gün neredeyse 1 milyon şişe maden suyunu pazara sürüyor.

1980’li yıllardan itibaren hızla gelişen üretim teknolojileri, fabrika hatlarında boy göstererek rekabet sahasını canlandırıyor. Zengin rezervleriyle maden suyunun başkenti olarak bilinen Afyonkarahisar’ın İscehisar ilçesindeki toplamda 330 bin m²’lik alana kurulu fabrikasında endüstri 4,0’ın tüm olanaklarını kullanan Avşar Maden Suyu, bu yıl pazara 14 farklı ürün grubunda yaklaşık 130 milyon şişe maden suyu sürdü. Avşar Maden Suyu, yaklaşık 10 milyon dolar yatırımla planladığı tesislerinde saatte 50 bin şişe üretim kapasitesiyle her gün 1 milyon şişeye yakın  maden suyunu sahaya çıkarıyor.

“2020 yılı sonunda 40 milyon litre maden suyu içirmiş olacağız”

Avşar Maden Suyu olarak otomasyon teknolojilerine bugüne kadar yaklaşık 10 milyon dolar yatırım yaptıklarını belirten Avşar Maden Suyu Yönetim Kurulu Üyesi Tarık Demirel, küresel parametrelerin rekabet piyasasında var olabilmek için bu teknolojilere yatırım yapmayı şart koştuğunu söyledi. Demirel, “50 bin şişe/saat üretim kapasitesindeki Avşar olarak üstün hijyen ve kalite koşullarında üretim yapmayı sağlayan üst düzey teknolojilere, üretim bantlarına ve makinelere sahibiz. Üretim hattımız Almanya menşeili Krones marka olup, tüm makineler, taşıyıcı konveyörler birbirine entegre olarak çalışıyor. Ekipmanlarımız PLC kontrollü olup makinelerin üzerinde olan touch paneller sayesinde tüm gerekli işlemler ekran üzerinden yapılmakta. Avşar Maden Suyu, sahip olduğu bu otomasyon altyapısı ile en hijyenik şartlarda el değmeden üretim gerçekleştiriyor. Teknoloji alt yapımızla ürünlerde olabilecek birçok kalite problemi (dolum seviyesi, yabancı madde kontrolü, kapak var/yok) kontrol cihazları ile inceliyor,  bu sayede birçok kalite problemini engelleyebiliyoruz. Söz konusu teknolojik alt yapımızla 2019 yılında yaklaşık 20 milyon litre, 100 milyon şişeyi tüketicimizle buluşturduk. 2020 yılsonunda parkurumuzdaki gücü daha iyi göstererek yaklaşık 40 milyon litre, 200 milyon şişeyi tüketicimizle buluşturmayı hedefliyoruz.” dedi.

DCIM126GOPRO

Tokat Haberleri

Recent Posts

SANAYİDE KADIN ELİ PROJESİ İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

Tokat’taki Sanayide Kadın istihdamının ve Sanayi sektöründe gençlere ilham olacak rol model kadın sayısının artırılması…

15 saat ago

TOKAT BELEDİYESİ’NİN ALTYAPI ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Tokat Belediyesi, şehir merkezi altyapısında önemli bir çalışmayı daha tamamladı. 1960-1970 yılları arasında yapımı tamamlanan…

16 saat ago

İl Bebek Ölümleri İnceleme Kurulu Toplantısı Gerçekleşti

Tokat’ta İl Bebek Ölümleri İnceleme Kurulu, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Vekili Dr. Nurten Sandal Aktaş…

16 saat ago

Tokat’ta Dolandırıcılık Suçlusu Yakalandı, Cezaevine Gönderildi

Tokat İl Jandarma Komutanlığı, son dönemlerde artış gösteren dolandırıcılık olayları ve aranan şahısların yakalanmasına yönelik…

16 saat ago

Rektör Prof. Dr. Fatih Yılmaz, Yıllık Değerlendirmeyi Basın Mensuplarıyla Paylaştı

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz, ulusal ve yerel basın mensuplarıyla düzenlediği toplantıda üniversitenin 2024…

17 saat ago

TOKAT MİLLETVEKİLİ KADİM DURMAZ: “YURT İÇİ VE YURT DIŞINDA YÜKSEK PESTİSİT ÇIKAN FİRMALARIN İSİMLERİ AÇIKLANMALI”

Cumhuriyet Halk Partisi Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, Tarım ve Orman Bakanı Sayın İbrahim YUMAKLI tarafından…

21 saat ago