Mide ağrısı için evde ne yapılır? Mide rahatsızlığını kontrol etmek için mükemmel bir ev ilacı rezene çayıdır, ancak melisa ve papatyayı karıştırmak da karın ağrısı ve rahatsızlığıyla mücadele etmek için iyi bir seçenektir ve hem çocuklara hem de yetişkinlere hızlı bir rahatlama sağlar. mide ağrısına ne iyi gelir?
Mide ağrısı sırasında hiçbir şey yemek istememek normaldir ve bir ya da iki yemek için ara vermek, gastrointestinal sistemin iç yüzeyini sakinleştirmeye ve daha hızlı iyileşmeye yardımcı olabilir.
Stres kaynaklı mide ağrısına ne iyi gelir? sorusuna da aşağıda ki tariflerle yanıt bulacaksınız.
What is this?
İlginizi çekebilir: Paronişi Nedir
Papatyalı rezene çayı mide ağrısını, ishali ve fazla gazı gidermeye yardımcı olan sakinleştirici ve sindirimi kolaylaştırıcı özelliklere sahiptir.
İçindekiler
What is this?
Hazırlık:
Bir tencereye suyu koyun ve kaynatın. Ocağı kapatın, rezene ve papatyayı ekleyin, tencerenin kapağını kapatın ve 5 dakika dinlendirin. Bu çayı günde 3 bardağa kadar süzün ve için.
Bu çay hamile veya emziren kadınlar ve 12 yaşından küçük çocuklar için endike değildir. Papatya ve papatya, kanarya otu ve krizantemler, anason ya da anetol bileşiği gibi aynı papatya ailesinden bitkilere alerjisi olan kişiler için de önerilmez.
Ayrıca, rezene bu mineralin emilimini bozabileceğinden, meme kanseri tedavisi gören kadınlar ve demir takviyesi kullanan kişiler bu çaydan kaçınmalıdır.
Defne çayı Laurel, anti-enflamatuar ve antispazmodik etkiye sahiptir ve bağırsak koliklerini hafifletmeye yardımcı olur. Ayrıca defne büzücü bir etkiye sahiptir ve ishal vakalarında faydalıdır.
İçindekiler
Hazırlık
Bir tavada veya su ısıtıcısında suyu kaynatın. Ocağı kapattıktan sonra defne yaprağını ekleyin ve tencerenin kapağını kapatıp 10 dakika dinlendirin. İçeceği süzün ve bu çaydan günde 4 bardağa kadar için.
Bu çay çocuklar için önerilmez, hamile veya emziren kadınlar tarafından kullanılmamalıdır.
Melisa ve papatya çayı Mide rahatsızlığı için iyi bir çay, ağrı ve rahatsızlığı azaltabilecek analjezik, antispazmodik ve sakinleştirici özelliklere sahip olduğu için papatyalı melisadır.
İçindekiler
Hazırlık
Bir tencerede veya su ısıtıcısında su kaynatın. Ocağı kapatın, papatya ve melisa ekleyin, tencerenin kapağını kapatın ve 5 dakika dinlendirin. Gün boyunca bu çaydan 3 ila 4 bardak süzün ve için.
Bu çay 6 aydan küçük bebekler ve papatyaya ve papatya ile aynı familyadan olan papatya, kanarya otu ve krizantem gibi bitkilere alerjisi olan kişiler için endike değildir. Ayrıca bu çay hamile veya emziren bayanlar tarafından doktor kontrolünde kullanılmalıdır.
Mutamba çayı, bağırsak ve mesanenin düz kasına etki ederek gevşemesini sağlayan antispazmodik özelliklere sahiptir. Bu nedenle bu çay kolik ve karın ağrısı nöbetleri sırasında tüketilebilir.
İçindekiler
Hazırlık
Kuru mutamba kabuklarını kaynar suya koyun ve orta ateşte 10 ila 15 dakika bekletin. Ardından, ısıdan çıkarın, örtün ve 10 ila 15 dakika bekletin. Daha sonra süzün ve günde 2-3 defa için.
Limonlu siyah çay, mide rahatsızlığına karşı endikedir çünkü sindirime yardımcı olur ve bağırsaktaki iltihaplanmayı azaltır, mide rahatsızlığıyla savaşmak ve ishali azaltmak için harikadır.
İçindekiler
Hazırlık
Bir tavada veya su ısıtıcısında suyu kaynatın. Ocağı kapattıktan sonra siyah çayı ekleyin ve tencerenin kapağını kapatıp 5 dakika dinlendirin. İçeceği süzün ve limon suyunu ekleyin. Bu çaydan günde 3 bardak kadar için.
Bu çay, 12 yaşın altındaki çocuklar ve yüksek tansiyonu olan kişiler için kontrendikedir, çünkü siyah çay kafein varlığından dolayı hafif bir hipertansif etkiye sahiptir.
Kafein içerdiği için bu çay sadece hamile veya emziren kadınlar tarafından doktor kontrolünde tüketilmelidir.
Boldo çayı, zayıf sindirimi tedavi etmeye, bağırsak kolikleriyle savaşmaya, karaciğeri detokslar ve bağırsak gazıyla savaşmaya, semptomların doğal bir şekilde giderilmesine yardımcı olur.
Hazırlık
Doğranmış boldoyu bir bardak kaynar suya atıp 10 dakika dinlendirin ve günde 2-3 kez, özellikle yemeklerden önce ve sonra ılık olarak için.
Nane çayı antiseptik, sakinleştirici ve analjezik özelliklere sahiptir ve mide ağrısı, mide bulantısı ve kusma gibi mide-bağırsak sorunlarının semptomlarını hafifletmeye yardımcı olur.
İçindekiler
Hazırlık
Suyu kaynatın ve nane yapraklarını kaba ekleyin ve yaklaşık 10 dakika boyunca üzerini kapatın. Ardından süzün ve hemen ardından için. Bu çayın günde 3 defa yemeklerden sonra içilmesi belirtilmektedir.
Bizi Instagram hesabımızdan takip edebilirsiniz.
Hayal Gücünüzü Besleyin: Benzer Konulardaki Bağlantıları İnceleyin
Tokat İl Sağlık Müdürlüğü, Sağlık Bakanlığı’nın “Fermuar Sistemi ile Yaşama Yol Ver” Medya Tanıtım Kampanyası…
Erbaa Kaymakamlığı, Erbaa Belediyesi, TOGÜ Erbaa Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Erbaa İlçe Sağlık Müdürlüğü arasındaki…
Tokat'ın Sevilen İsimlerinden İsmet Yiğit Aramızdan Ayrıldı Makine Mühendisi Olan Yiğit Tokat spordaki futbolculuğunun yanı…
Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi bünyesinde Tokat ve bölgesinde ilk olan “Siber Güvenlik ve Etik Hacker” eğitimi…
Eğitim Fakültesi ile Sürekli Eğitim ve Araştırma Uygulama Merkezi iş birliği ile düzenlenen “Çocuklar İçin…
Bugün bazı sosyal medya hesaplarında yer alan ve CHP Tokat İl Başkanı tarafından yapılan içme…