Mol gebelik, anne adayının rahmindeki bir yumurtanın normal olarak büyümesinin engellenmesi durumudur. Bu duruma “üzüm gebeliği” veya “trofoblastik hastalık” da denir. Mol gebeliği, genellikle döllenme sırasında bir hata oluşması sonucu gelişir ve anne adayının erken belirtiler yaşamasına neden olabilir. Bu durum, tıbbi müdahale gerektiren bir komplikasyondur ve doğru tedavi edilmezse ciddi sonuçlara neden olabilir. Mol gebeliği hakkında bilgi almak ve tedavi yöntemleri hakkında uzman görüşü almak için doktorunuza başvurmanız önerilir.
Mol gebelik, normal bir hamilelikte olduğu gibi tek bir sperm tarafından döllenmeyi içermeyen ve anomali oluşumlara neden olan bir gebelik türüdür. İki sperm hücresi tarafından oluşan bir yapı olabilir ve birçok kese benzeri çıkıntıya sahip olabilir.
Mol gebeliğin nedeni kesin olarak bilinmemekle birlikte, genellikle yaş faktörü olarak tanımlanmaktadır. Ayrıca sağlıksız ve dengesiz beslenme de bir başka faktör olarak belirtilmektedir.
Mol gebeliğin önlenmesi için cerrahi bir müdahale gerekebilir. Bu müdahaleden sonra hamilelik yeniden düşünülebilir. Takip eden süreçte doktor kontrolünde olmak önemlidir.
Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi 3. sınıf öğrencisi Şeyda Sevde Kaya Sağlık Bilimleri Festivalinde (Sağlıkfest)…
Tokat İl Genel Meclisi 2025 yılı bütçe görüşmelerinde alınan kararlar ile Tokat İl Özel İdaresi…
Tokat İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ahmet Kayhan, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj…
Bugün, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde, Tokat’ta İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen anlamlı bir programda,…
Öğretmenler Günü Kutlu Olsun... Başta Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere; tüm, fikri hür, vicdanı…
Türkiye Yüzyılını inşasında rol alacak evlatlarımızı geleceğe hazırlayan, evlatlarımızın yüreğine dokunarak görevini fedakarca ve sevgiyle…