Mol gebelik, anne adayının rahmindeki bir yumurtanın normal olarak büyümesinin engellenmesi durumudur. Bu duruma “üzüm gebeliği” veya “trofoblastik hastalık” da denir. Mol gebeliği, genellikle döllenme sırasında bir hata oluşması sonucu gelişir ve anne adayının erken belirtiler yaşamasına neden olabilir. Bu durum, tıbbi müdahale gerektiren bir komplikasyondur ve doğru tedavi edilmezse ciddi sonuçlara neden olabilir. Mol gebeliği hakkında bilgi almak ve tedavi yöntemleri hakkında uzman görüşü almak için doktorunuza başvurmanız önerilir.
Mol gebelik, normal bir hamilelikte olduğu gibi tek bir sperm tarafından döllenmeyi içermeyen ve anomali oluşumlara neden olan bir gebelik türüdür. İki sperm hücresi tarafından oluşan bir yapı olabilir ve birçok kese benzeri çıkıntıya sahip olabilir.
Mol gebeliğin nedeni kesin olarak bilinmemekle birlikte, genellikle yaş faktörü olarak tanımlanmaktadır. Ayrıca sağlıksız ve dengesiz beslenme de bir başka faktör olarak belirtilmektedir.
Mol gebeliğin önlenmesi için cerrahi bir müdahale gerekebilir. Bu müdahaleden sonra hamilelik yeniden düşünülebilir. Takip eden süreçte doktor kontrolünde olmak önemlidir.
Tokat’taki Sanayide Kadın istihdamının ve Sanayi sektöründe gençlere ilham olacak rol model kadın sayısının artırılması…
Tokat Belediyesi, şehir merkezi altyapısında önemli bir çalışmayı daha tamamladı. 1960-1970 yılları arasında yapımı tamamlanan…
Tokat’ta İl Bebek Ölümleri İnceleme Kurulu, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Vekili Dr. Nurten Sandal Aktaş…
Tokat İl Jandarma Komutanlığı, son dönemlerde artış gösteren dolandırıcılık olayları ve aranan şahısların yakalanmasına yönelik…
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz, ulusal ve yerel basın mensuplarıyla düzenlediği toplantıda üniversitenin 2024…
Cumhuriyet Halk Partisi Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, Tarım ve Orman Bakanı Sayın İbrahim YUMAKLI tarafından…