“OMG parçacığı nedir?” fizik meraklıları tarafından sorulan sorular arasındadır. Bu parçacığın açılımını, ne anlama geldiğini, nasıl bulunduğunu sizlere anlatıyoruz. Ancak önce fizik konularına gireceğimizden dolayı elinize yorgunluk kahvenizi almanızı rica ediyoruz. Aksi halde yoğun bilgilere baş ağrısız bir şekilde devam edemeyebilirsiniz. OMG parçacığı ile ilgili merak ettiklerinizi öğrenmeye hazır mısınız?
“OMG parçacığı nedir?” diye düşünenler için hazırladığımız yazımızda tüm sorulara yanıt verdik. OMG’nin ne zaman keşfedildiğini ve neden OMG adını aldığını hiç düşündünüz mü? Belki düşündünüz ancak gerçek sonuca ulaşamadınız, belki de hiç düşünmediniz. O zaman her iki grubun üyelerini de konumuza alarak OMG anlatımına başlayalım.
OMG bir kısaltmadır. Hatta hepimizin yakından bildiği bir kısaltma anlamını taşımaktadır. “Oh My God” desek? Yani Türkçe meali ile “Aman Tanrım!”.
Araştırmacılar bir parçacık buluyor. Buldukları parçacık karşısında şaşkınlıklarını gizleyemiyorlar. Sonuç olarak parçacığın adına OMG parçacığı diyorlar. Yani uzun haliyle Oh My God Particle! İşte bu isim tüm Fizik meraklılarını daha fazla heyecanlandırıyor. Çünkü bilim adamlarını bu kadar şaşırtan ve meraklandıran parçacık ne olabilir, insan düşünmeden edemiyor.
Sizlere kozmik ışın desek daha aşina olduğunuz bir kavramla karşı karşıya kalırsınız. İşte OMG parçacığı olarak bilinen bu particle da bir kozmik ışındır. Kozmik ışın nedir bilmeyenler için açıklayalım. Evrenden hareket etmeye başlayan ve Dünya’ya çarpan parçacıklara kozmik ışın adı verilmektedir. OMG kozmik ışını da bunlardan sadece birisidir. Ancak bu ışının diğerlerinden farkı bulunmaktadır.
Her şey 15 Ekim 1991 tarihinde gerçekleşti. Takvimler bu tarihi gösterdiğinde atom çekirdeği hareket etmeye başladı ve dünyaya çarparak yoluna devam etti. Ancak dünyaya çarptığında ilginç bir izlenim oluştu. Dünya, çarpan atom çekirdeğinin etkisiyle beraber ışık yağmuru haline geldi.
Utah Üniversitesi OMG parçacığı keşfi bu saatten sonra başlangıç verdi, incelemeler yapılmaya başlandı. İncelemelerin ardından ilginç sonuçlar ortaya çıkınca kozmik ışına OMG adı verildi.
Fly’s Eye Gözlemevi OMG parçacığı sonuçları!
Üniversiteye bağlı gözlemevi yakaladığı ışınları incelemeye aldı. İnceleme sonuçları aşağıdaki şekilde açıklandı.
Tüm bu özellikler bir kozmik ışından daha fazlasına işaret ederek”OMG parçacığı nedir?” sorusunu bizlere sordurmayı başardı. Muhteşem enerjisiyle OMG hala en çok konuşulan kozmik ışınlardan olmaya devam ediyor.
Daha Fazlasını Keşfedin
Tokat, bugün iki değerli ismini son yolculuklarına uğurlamanın derin üzüntüsünü yaşadı. Tokat futbolunun önemli simgelerinden…
Cumartesi günü gerçekleştirilen devir teslim töreninde, AK Parti İl Başkanlığı görevini Adem Dizer devraldı. Törende…
Tokat İl Sağlık Müdürlüğü, Sağlık Bakanlığı’nın “Fermuar Sistemi ile Yaşama Yol Ver” Medya Tanıtım Kampanyası…
Erbaa Kaymakamlığı, Erbaa Belediyesi, TOGÜ Erbaa Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Erbaa İlçe Sağlık Müdürlüğü arasındaki…
Tokat'ın Sevilen İsimlerinden İsmet Yiğit Aramızdan Ayrıldı Makine Mühendisi Olan Yiğit Tokat spordaki futbolculuğunun yanı…
Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi bünyesinde Tokat ve bölgesinde ilk olan “Siber Güvenlik ve Etik Hacker” eğitimi…