Bursa’da gerçekleştirilen "Gündem Özel" programına katılan Uluslararası Aktivist Sanatçılar Birliği Başkanı Dr. Ümit Yaşar Işıkhan, dünyanın en küçük okunabilir kitabı olan "Aşktan Sonra Hüzün" hakkında detaylı bilgiler verdi. Eserin bir eylemin sonucu olduğunu vurgulayan Işıkhan, sanatın toplumun vicdanı olduğunu belirtti ve duyarlı olmanın önemine dikkat çekti. Eylemlerin barışçıl ve hoşgörülü olması gerektiğini vurgulayan Işıkhan, kağıda yapılan zamların eğitim seviyesini olumsuz etkilediğini ve minyatür kitaplarla yapılan protestoları anlattı. Dünyanın en hafif ve en pahalı kitabı olarak tanımlanan eserin koleksiyoncular ve kent kütüphanelerinin ilgisini çektiğini aktardı.
Bursa'da gerçekleştirilen “Gündem Özel” programına konuk olan Uluslararası Aktivist Sanatçılar Birliği Başkanı Dr. Ümit Yaşar Işıkhan, Guiness Rekorlar Kitabı'na giren dünyanın en küçük okunabilir kitabı olan "Aşktan Sonra Hüzün" hakkında detaylı bilgiler paylaştı.
Dr. Ümit Yaşar Işıkhan, kendi eseri olan ve 0.9 gram ağırlığındaki "Aşktan Sonra Hüzün" kitabının dünyanın en küçük okunabilir kitabı olarak Guiness Rekorlar Kitabı'na girmesinin bir eylemin sonucu olduğunu vurguladı. Kitabın, zamlar nedeniyle dergi yayımlama hayallerini gerçekleştiremeyen yazar ve şairler için bir eylem amacı taşıdığını belirtti.
Işıkhan, herkesin duyarlı olduğunu ve herkesin bir şekilde olumsuzluklar karşısında harekete geçmesi gerektiğini ifade ederek, sanatçıları toplumun vicdanı olarak gördüğünü belirtti. Dünyanın her yerindeki acı ve yoksulluk karşısında duyarsız kalamayacaklarını vurguladı.
Sanatçıları eylemci olmaya zorlanmamaları gerektiğini belirten Işıkhan, önemli olanın yazarken ifade edilenlerin eyleme dönüştürülürken farklılık yaratmak olduğunu dile getirdi. Barışçıl ve hoşgörülü bir şekilde eylemlerde bulunmanın önemine değindi.
Dr. Ümit Yaşar Işıkhan, toplumu geri bırakmanın işgale gerek olmadığını, sadece kağıda zam yapılmasının yeterli olacağını belirterek, kağıda yapılan zamların kitapların fiyatlarını artırarak okuma oranını düşürdüğünü ve bu durumun toplumların eğitimsiz kalmasına neden olduğunu ifade etti.
80'li yıllarda sık sık kağıda zam geldiğini söyleyen Işıkhan, bu durumu protesto etmek amacıyla minyatür kitap yayımladığını ve bu kitabın zamanla Guinness Rekorlar Kitabı'na girdiğini belirtti.
Dünyanın en hafif ve en pahalı kitabı olarak nitelendirilen eserin, mercimek tanesi büyüklüğünde olduğunu ve okunabilirliğinin test edildiğini belirten Işıkhan, kitabın Ege Üniversitesi'ne ait kağıt müzesinde, şehir kütüphanelerinde ve koleksiyonlarda bulunduğunu aktardı. Koleksiyonerler ve kent kütüphanelerinin ilgi gösterdiği bu kitabın, romantik bir eylem olduğunu ve büyük ilgi çektiğini söyledi.
Yolculuğa Hazır Mısınız? İlgili Bağlantılara Göz Atın
Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu her hafta bir mahalleyi ziyaret etmeye devam ediyor. Son olarak…
Tokat Milletvekili Dt. Cüneyt Aldemir, 22 Kasım Diş Hekimliği Günü ve Ağız ve Diş Sağlığı…
Tokat, çevre illere göre yüksek uçak bileti fiyatlarıyla karşı karşıya; bu sorun acilen çözülmeli ve…
Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Tarım İl Müdürlüğü ve DOKAP iş birliği ile üreticilere “Milli Patates Çeşitlerinin…
Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Artova Meslek Yüksekokulu İş Sağlığı ve Güvenliği Programı Öğretim Görevlisi Ferhat Şahin’in…
Yol çalışmaları kapsamında; Ortaören Köyü’nde Yol ve Ulaşım Müdürlüğü tarafından yol genişletme ve kumlama çalışmalarıdevam…